PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 114/2008 • (1) Luk u svim klasama, uz posebne odredbe i dopuštena odstupanja koja su određena za svaku klasu pojedinačno, udovoljava minimalnim zahtjevima kakvoće ako je:
NN 114/2008 • – zdrav, isključen je luk koji je podlegao procesima truljenja ili kvarenja u stupnju koji ga čini neprikladnim za potrošnju;
NN 114/2008 • – dovoljno osušen; u slučaju luka za uskladištenje barem dvije prve vanjske ljuske i stabljika moraju biti potpuno osušeni;
NN 114/2008 • (2) Luk može biti bez stabljike ili s uredno odrezanom stabljikom koja ne smije biti duža od 6 cm, osim kod vijenaca luka.
NN 114/2008 • Radi stavljanja na tržište luk se po kakvoći razvrstava u dvije klase:
NN 114/2008 • (1) Luk Klase I mora biti dobre kakvoće i karakterističan za pripadajuću sortu.
NN 114/2008 • – gotovo bez pramenova korijena; međutim za luk pobran prije potpune zrelosti, dozvoljeno je da ima pramenove korijena.
NN 114/2008 • (3) Dopušteni su sljedeći nedostaci uz uvjet da ne utječu na opći izgled proizvoda, kakvoću, očuvanje kakvoće i izgled u pakiranju:
NN 114/2008 • – sitne mrlje koje ne utječu na zadnju osušenu ljusku koja štiti meso, uz uvjet da ne pokrivaju više od jedne petine površine lukovice;
NN 114/2008 • – površinske pukotine na vanjskoj ljusci i nedostatak dijelova vanjske ljuske, uz uvjet da je meso lukovice zaštićeno.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 114/2008 • (1) Klasa II uključuje luk koji ne udovoljava zahtjevima Klase I, ali udovoljava minimalnim zahtjevima kakvoće propisanim člankom 201. ovoga Pravilnika.
NN 114/2008 • (3) Sljedeći nedostaci su dopušteni pod uvjetom da je luk Klase II zadržao svoje osnovne karakteristike što se tiče kakvoće, očuvanja kakvoće i prezentacije:
NN 114/2008 • – rani znaci naklijavanja vidljivi izvana, ne više od 10% brojem ili masom plodova po jedinici koja je prezentirana;
NN 114/2008 • – sitne zacijeljene ozljede, koje najvjerojatnije neće utjecati na održavanje kakvoće;
NN 114/2008 • – mrlje koje ne utječu na zadnju osušenu ljusku koja štiti meso, uz uvjet da ne pokrivaju više od polovice površine lukovice;
NN 114/2008 • – pukotine u vanjskoj ljusci i nedostatak dijela vanjskih ljusaka na ne više od jedne trećine površine lukovice, uz uvjet da meso nije oštećeno.
NN 114/2008 • (1) Veličina je određena maksimalnim promjerom ekvatorijalnog dijela ploda. Razlika u promjerima najmanjeg i najvećeg luka u istom pakiranju ne smije prelaziti:
NN 114/2008 • (1) Dopušta se odstupanje od kakvoće u svakom pakiranju, (ili za svaku seriju za proizvode koji se prezentiraju u rasutom stanju), u skladu s odredbama stavka 2. i 3. ovoga članka.
NN 114/2008 • (2) Za luk Klase I u pakiranju ili u svakoj seriji za luk prezentiran u rasutom stanju, može biti brojem ili masom do 10% plodova koji ne udovoljavaju zahtjevima Klase I, ali udovoljavaju zahtjevima propisanim za Klasu II, ili su, u iznimnim slučajevima, unutar dopuštenog odstupanja za Klasu II.
NN 114/2008 • (3) Za luk Klase II u pakiranju ili u svakoj seriji za luk prezentiran u rasutom stanju, može biti brojem ili masom do 10% plodova koje ne udovoljavaju zahtjevima Klase II, niti minimalnim zahtjevima, osim proizvoda koji su podlegli procesima truljenja ili nekog drugog oblika kvarenja koje ih čini neprikladnim za potrošnju.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 178/04, Broj 55/90,
Broj 118/09, Broj 61/04,
Broj 28/09, Broj 94/01
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE