PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 116/2005 • 1) Pribor i oprema koji se koriste za sputavanje, omamljivanje i usmrćivanje životinja moraju biti konstruirani, izrađeni, održavani i korišteni na način koji omogućava brzo i učinkovito omamljivanje i usmrćivanje životinja.
NN 116/2005 • 2) Korisnik objekta mora održavati i provjeravati ispravnost pribora i opreme za sputavanje, omamljivanje i usmrćivanje životinja.
NN 116/2005 • 3) Na mjestu klanja iz nužde mora biti čuvana, pravilno održavana i redovito provjeravana odgovarajuća rezervna oprema i pribor.
NN 116/2005 • 1) Osobama koje ne posjeduju potrebna znanja i umijeća za humano i učinkovito klanje i usmrćivanje životinja na propisan način, zabranjeno je obavljati premještanje, smještaj, sputavanje, omamljivanje, klanje i usmrćivanje životinja.
NN 116/2005 • 2) Osobe koje obavljaju klanje životinja moraju za to posjedovati potrebno profesionalno znanje, umijeće i sposobnost, što mora osigurati korisnik objekta.
NN 116/2005 • 1) Nadležni veterinarski inspektor mora pri provođenju nadzora i kontrole u klaonici u svako doba imati pristup svim njezinim dijelovima.
NN 116/2005 • 2) Nadzor i kontrola iz stavka 1. ovoga članka može se provoditi istodobno s kontrolama u druge svrhe.
NN 116/2005 • 1) Prilikom klanja izvan klaonica životinja iz članka 5. ovoga Pravilnika, primjenjuju se odredbe točke b), c) i d) navedenog članka.
NN 116/2005 • 2) U slučaju kada vlasnik kolje za svoje vlastite potrebe izvan klaonice perad, kuniće, svinje, ovce i koze, odobrava se odstupanje od stavka 1. ovoga članka, pod uvjetima iz članka 3. ovoga Pravilnika i obveznog omamljivanja svinja, ovaca i koza prije klanja.
NN 116/2005 • 1) Kada se životinje iz članka 5. ovoga Pravilnika kolju ili usmrćuju izvan klaonica radi provođenja mjera suzbijanja i iskorjenjivanja bolesti, postupak mora biti proveden u skladu s odredbama Dodatka E. ovoga Pravilnika.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 116/2005 • 2) Postupak usmrćivanja životinja uzgojenih radi krzna mora biti proveden u skladu s odredbama Dodatka F. ovoga Pravilnika.
NN 116/2005 • 3) Postupak usmrćivanja viška jednodnevnih pilića i pilećih zametaka kao valioničkog otpada mora biti proveden što je moguće brže, u skladu s odredbama Dodatka G. ovoga Pravilnika.
NN 116/2005 • Odredbe članaka 9. i 10. ovoga Pravilnika ne primjenjuju se u slučaju životinja koje moraju biti trenutno usmrćene iz nužde.
NN 116/2005 • 1) Ozlijeđene ili bolesne životinje moraju biti zaklane ili usmrćene na licu mjesta.
NN 116/2005 • 2) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, nadležno tijelo može dopustiti prijevoz ozlijeđenih ili bolesnih životinja na klanje ili usmrćivanje, pod uvjetom da tako neće prouzročiti daljnje patnje životinja.
NN 116/2005 • Dodaci A., B., C., D., E., F. i G., tiskani su u prilogu ovoga Pravilnika i čine njegov sastavni dio.
NN 116/2005 • Postojeći objekti za klanje moraju se uskladiti s odredbama ovoga Pravilnika do 31. prosinca 2007. godine.
NN 116/2005 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
NN 116/2005 • 1. Životinje nakon dolaska u klaonicu moraju biti istovarene što je moguće prije. Ako životinje ne mogu biti istovarene odmah po dolasku u klaonicu, moraju biti zaštićene od nepovoljnih vremenskih uvjeta te im mora biti osigurana odgovarajuća ventilacija.
NN 116/2005 • 2. Životinje koje se mogu međusobno ozlijediti moraju, ovisno o vrsti, spolu, starosti ili podrijetlu, biti smještene odvojeno jedne od drugih.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 12/94, Broj 44/08,
Broj 29/01, Broj 62/00,
Broj 65/07, Broj 10/04
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE