PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 9/2007 • 13. Mjesto izbijanja bolesti (engl. outbreak) – na gospodarstvu, službeno potvrđen, jedan ili više slučajeva bolesti iz Dodatka I. Pravilnika o načinu i postupku prijave sumnje na zaraznu bolest životinja, prijavi i odjavi zarazne bolesti životinja te obliku i sadržaju propisanih obrazaca (»Narodne novine«, broj 179/04) u životinja koje se zajedno drže;
NN 9/2007 • 14. Zaraženo područje – područje u krugu od najmanje 3 km oko mjesta izbijanja bolesti, ovisno o epidemiološkim čimbenicima iz okoliša, koje je sastavni dio ugroženog područja u krugu od najmanje 10 km;
NN 9/2007 • 15. Karantena – objekt/nastamba u kojoj se perad drži u potpunoj izolaciji i na način da nema izravnog ili neizravnog kontakta s drugom peradi i gdje je moguće provoditi preglede i dijagnostička testiranja kroz duži period;
NN 9/2007 • 16. Usmrćivanje i neškodljivo uništavanje – usmrćivanje i neškodljivo uništavanje sve peradi te neškodljivo uništavanje proizvoda od peradi, uz provedbu potrebnih mjera zaštite uključujući i dezinfekciju na zaraženom ili kontaminiranom mjestu;
NN 9/2007 • a) u koje je newcastleska bolest sužbeno potvrđena pretragom od strane službenog laboratorija; ili
NN 9/2007 • b) u slučaju sekundarnog i sljedećih izbijanja newcastleske bolesti, perad u koje su utvrđeni klinički znakovi ili post-mortalne promjene koje ukazuju na newcastlesku bolest;
NN 9/2007 • 18. Perad za koju se sumnja da je zaražena – sva perad koja pokazuje kliničke znakove ili postmortalne promjene temeljem kojih se može postaviti opravdana sumnja na newcastlesku bolest;
NN 9/2007 • 19. Perad za koju se sumnja da je kontaminirana – sva perad koja je mogla biti izravno ili neizravno izložena virusu newcastleske bolest;
NN 9/2007 • 20. Ostaci hrane – otpaci iz kuhinje, restorana ili odgovarajuće industrije gdje se koristi meso;
NN 9/2007 • 21. Nadležno tijelo (u daljnjem tekstu: Uprava) – Uprava za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 9/2007 • 22. Službeni veterinar – nadležni veterinarski inspektor ili veterinar imenovan od nadležnog tijela;
NN 9/2007 • 23. Sportski golubovi – bilo koji prevezeni golub ili golub koji će biti prevožen iz golubarnika kako bi bio pušten, a koji nakon toga može slobodno doletjeti natrag u golubarnik ili bilo koje drugo odredište/mjesto;
NN 9/2007 • 24. Golubarnik – bilo koja nastambama ili mjesto gdje se drže ili uzgajaju sportski golubovi;
NN 9/2007 • 25. Posjednik – svaka fizička ili pravna osoba koja posjeduje životinju prijemljivih vrsta ili je odgovorna za držanje takvih životinja, bez obzira na financijsku naknadu;
NN 9/2007 • 26. Sentinel životinje – životinje prijemljive vrste, slobodne od infekcije virusom newcastleske bolesti ili slobodne od newcastleske bolesti, koje se u određenom razdoblju jednom ili više puta uzastopno pretražuju na prisutnost protutijela za virus newcastleske bolesti.
NN 9/2007 • Sumnja na prisustvo newcastleske bolesti mora se obvezno i odmah prijaviti nadležnom tijelu u skladu s posebnim propisom.
NN 9/2007 • (1) U slučaju sumnje da je perad na gospodarstvu zaražena ili kontaminirana uzročnikom newcastleske bolesti nadležni veterinarski inspektor odmah mora provesti službeno istraživanje kako bi se potvrdila ili isključila prisutnost newcastleske bolesti, a osobito mora uzeti ili narediti uzimanje uzoraka za laboratorijsku pretragu.
NN 9/2007 • (2) Odmah po prijavi sumnje na newcastlesku bolest nadležni veterinarski inspektor mora staviti gospodarstvo pod službeni nadzor i narediti provedbu sljedećih mjera:
NN 9/2007 • a) utvrđivanje broja peradi na gospodarstvu, po kategorijama, uz naznaku broja uginulih životinja u svakoj kategoriji te uz naznaku u kojim kategorijama postoje vidljivi klinički znakovi, a u kojima nema znakova newcastleske bolesti. Ti podaci moraju biti dnevno ažurirani, uzimajući u obzir broj valjenja ili uginuća tijekom razdoblja dok traje sumnja na bolest. Podaci moraju biti nadopunjavani i na zahtjev službene osobe dostupni, te provjereni tijekom svake službene kontrole i nadzora;
NN 9/2007 • b) sva perad na gospodarstvu mora ostati na mjestu gdje se drži ili se mora zatvoriti na nekom drugom mjestu gdje je izolirana i bez kontakta s drugom peradi;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 125/03, Broj 25/94,
Broj 69/06, Broj 66/01,
Broj 68/07, Broj 110/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE