PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 49/2008 • (2) Centralna pripremnica namirnica mora zadovoljiti uvjete sukladno Prilogu IX. točki 10. i 12. ovog Pravilnika.
NN 49/2008 • (3) Na centralnu pripremnicu namirnica odgovarajuće se primjenjuju odredbe članka 40. stavka 2. i 3. i odredbe članka 41. ovog Pravilnika.
NN 49/2008 • (1) Prostorije za čuvanje hrane i pića mora imati svaki objekt u kojem se vrši priprema i usluživanje hrane, pića i napitaka.
NN 49/2008 • (2) U objektu prostorije za spremanje i čuvanje hrane i pića moraju biti odvojeni od: kuhinje, prostorije za usluživanje u kojoj se nalazi točionik, prostora za pripremanje jela ako se radi o centralnoj pripremnici. Te prostorije i prostori moraju biti opremljeni odgovarajućim policama i/ili ormarima s pretincima za čuvanje hrane i pića.
NN 49/2008 • (3) Prostorije za čuvanje lako pokvarljivih namirnica moraju biti opremljene rashladnim komorama ili hladnjacima odgovarajućeg kapaciteta kojima se omogućava odvojeno čuvanje različitih vrsta hrane.
NN 49/2008 • (1) Ugostiteljski sadržaj u objektu u kojem se pripremaju i uslužuju pića i napici mora imati točionik odgovarajuće površine.
NN 49/2008 • (2) Točionikom se smatra uređen i opremljen prostor u kojem se pripremaju, izdaju ili uslužuju pića i napici, a mogu se pripremati, izdavati ili usluživati hladna i jednostavna topla jela.
NN 49/2008 • (3) Točionik je samostalna funkcionalna cjelina u zasebnoj prostoriji ili prostoru koji se nalaze u neposrednoj blizini blagovaonice. Točionik može biti i samostalna funkcionalna cjelina u prostoriji za usluživanje gostiju odnosno prostoru za usluživanje gostiju na otvorenom.
NN 49/2008 • (4) Točionik, ako postoji kao ugostiteljski sadržaj u ugostiteljskom objektu, minimalno mora imati uređenje, opremu i uređaje sukladno Prilogu IX. točki 11. ovog Pravilnika.
NN 49/2008 • (5) Iznimno od odredbi stavka 4. ovog članka određeni elementi (npr. sudoper, stroj za pranje čaša, dvodijelno korito, termički blok) mogu biti smješteni izvan točionika u neposrednoj blizini koja s točionikom čini funkcionalnu cjelinu.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 49/2008 • (1) Ugostiteljski sadržaj za usluživanje hrane, pića i napitaka, ako postoji u objektu, mora imati dovoljan broj jelovnika i karti pića i napitaka, koji se moraju staviti na raspolaganje gostu na njegov zahtjev ili na svakom stolu mora biti jelovnik i karta pića i napitaka, ako ovim Pravilnikom nije drugačije propisano.
NN 49/2008 • (2) Ako se gosti uslužuju za šankom točionika, tada jelovnik i karta pića i napitaka moraju biti izloženi na šanku.
NN 49/2008 • (3) U jelovniku i karti pića i napitaka navode se jela, pića i napici i druge ugostiteljske usluge koje se nude gostima.
NN 49/2008 • (4) Jelovnik i karta pića i napitaka ispisuju se na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku.
NN 49/2008 • (5) Na jelovniku i karti pića i napitaka za svaki ponuđeni proizvod mora biti istaknuta prodajna cijena s porezom.
NN 49/2008 • (6) Jelovnik i karta pića i napitaka obvezno se stavljaju na uvid gostu prije preuzimanja narudžbe.
NN 49/2008 • (7) Jela, pića i napici te druge usluge navedene u jelovniku i karti pića i napitaka moraju se uslužiti ako ih gost zahtijeva.
NN 49/2008 • (8) Primjerci normativa jela, pića i napitaka, obvezno se stavljaju na uvid gostu na njegov zahtjev.
NN 49/2008 • (1) Iznimno od odredbi članka 45. stavka 1. ovog Pravilnika, ugostitelj ne mora stavljati gostu na raspolaganje jelovnik u slučaju kada se usluge prehrane pružaju s integral postave i nude u zasebnim gastro posudama tako da gost ponuđena jela odabire po želji i poslužuje se sam ili ga na njegov zahtjev uslužuje kuhar koji je na raspolaganju gostima kod odabira jela.
NN 49/2008 • (2) Kada se primjenjuje način usluživanja iz stavka 1. ovog članka, umjesto jelovnika ponuđena jela moraju biti gostu predstavljena putem odgovarajućih oznaka ili natpisa s ispisanim nazivom jela, pića ili napitka na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku, postavljenima na pultu uz svaku gastro posudu ili na drugi odgovarajući i primjeren način tako da gost bude obaviješten o kakvom se jelu radi.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 117/99, Broj 162/03,
Broj 81/07, Broj 87/99,
Broj 112/04, Broj 118/01
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE