PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-04-49-1637 NN 49/2008

• (2) Centralna pripremnica namirnica mora zadovoljiti uvjete sukladno Prilogu IX. točki 10. i 12. ovog Pravilnika.


Stranica 2008-04-49-1637 NN 49/2008

• (3) Na centralnu pripremnicu namirnica odgovarajuće se primjenjuju odredbe članka 40. stavka 2. i 3. i odredbe članka 41. ovog Pravilnika.


Stranica 2008-04-49-1637 NN 49/2008

• (1) Prostorije za čuvanje hrane i pića mora imati svaki objekt u kojem se vrši priprema i usluživanje hrane, pića i napitaka.


Stranica 2008-04-49-1637 NN 49/2008

• (2) U objektu prostorije za spremanje i čuvanje hrane i pića moraju biti odvojeni od: kuhinje, prostorije za usluživanje u kojoj se nalazi točionik, prostora za pripremanje jela ako se radi o centralnoj pripremnici. Te prostorije i prostori moraju biti opremljeni odgovarajućim policama i/ili ormarima s pretincima za čuvanje hrane i pića.


Internet NN 49/2008
• (3) Prostorije za čuvanje lako pokvarljivih namirnica moraju biti opremljene rashladnim komorama ili hladnjacima odgovarajućeg kapaciteta kojima se omogućava odvojeno čuvanje različitih vrsta hrane.

Internet stranice NN 49/2008
• (1) Ugostiteljski sadržaj u objektu u kojem se pripremaju i uslužuju pića i napici mora imati točionik odgovarajuće površine.

Internet stranice NN 49/2008 • (2) Točionikom se smatra uređen i opremljen prostor u kojem se pripremaju, izdaju ili uslužuju pića i napici, a mogu se pripremati, izdavati ili usluživati hladna i jednostavna topla jela.
Internet stranice NN 49/2008 • (3) Točionik je samostalna funkcionalna cjelina u zasebnoj prostoriji ili prostoru koji se nalaze u neposrednoj blizini blagovaonice. Točionik može biti i samostalna funkcionalna cjelina u prostoriji za usluživanje gostiju odnosno prostoru za usluživanje gostiju na otvorenom.
Internet stranice NN 49/2008 • (4) Točionik, ako postoji kao ugostiteljski sadržaj u ugostiteljskom objektu, minimalno mora imati uređenje, opremu i uređaje sukladno Prilogu IX. točki 11. ovog Pravilnika.
Internet stranice NN 49/2008 • (5) Iznimno od odredbi stavka 4. ovog članka određeni elementi (npr. sudoper, stroj za pranje čaša, dvodijelno korito, termički blok) mogu biti smješteni izvan točionika u neposrednoj blizini koja s točionikom čini funkcionalnu cjelinu.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 49/2008 • (1) Ugostiteljski sadržaj za usluživanje hrane, pića i napitaka, ako postoji u objektu, mora imati dovoljan broj jelovnika i karti pića i napitaka, koji se moraju staviti na raspolaganje gostu na njegov zahtjev ili na svakom stolu mora biti jelovnik i karta pića i napitaka, ako ovim Pravilnikom nije drugačije propisano.
Informacije NN 49/2008 • (2) Ako se gosti uslužuju za šankom točionika, tada jelovnik i karta pića i napitaka moraju biti izloženi na šanku.
Poslovne stranice NN 49/2008 • (3) U jelovniku i karti pića i napitaka navode se jela, pića i napici i druge ugostiteljske usluge koje se nude gostima.
Pregledi NN 49/2008 • (4) Jelovnik i karta pića i napitaka ispisuju se na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku.
Besplatno NN 49/2008 • (5) Na jelovniku i karti pića i napitaka za svaki ponuđeni proizvod mora biti istaknuta prodajna cijena s porezom.
Glasnik NN 49/2008 • (6) Jelovnik i karta pića i napitaka obvezno se stavljaju na uvid gostu prije preuzimanja narudžbe.
Propis NN 49/2008 • (7) Jela, pića i napici te druge usluge navedene u jelovniku i karti pića i napitaka moraju se uslužiti ako ih gost zahtijeva.
Propis NN 49/2008 • (8) Primjerci normativa jela, pića i napitaka, obvezno se stavljaju na uvid gostu na njegov zahtjev.
Propis NN 49/2008 • (1) Iznimno od odredbi članka 45. stavka 1. ovog Pravilnika, ugostitelj ne mora stavljati gostu na raspolaganje jelovnik u slučaju kada se usluge prehrane pružaju s integral postave i nude u zasebnim gastro posudama tako da gost ponuđena jela odabire po želji i poslužuje se sam ili ga na njegov zahtjev uslužuje kuhar koji je na raspolaganju gostima kod odabira jela.
Propis NN 49/2008 • (2) Kada se primjenjuje način usluživanja iz stavka 1. ovog članka, umjesto jelovnika ponuđena jela moraju biti gostu predstavljena putem odgovarajućih oznaka ili natpisa s ispisanim nazivom jela, pića ili napitka na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku, postavljenima na pultu uz svaku gastro posudu ili na drugi odgovarajući i primjeren način tako da gost bude obaviješten o kakvom se jelu radi.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 117/99, Broj 162/03, Broj 81/07, Broj 87/99, Broj 112/04, Broj 118/01


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled