PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 133/2006 • 2) Pozitivna masovna selekcija izvodi se u posebnim matičnim nasadima ili rodnim vinogradima, posađenim sa loznim cijepovima kategorije certificirani ili standardni.
NN 133/2006 • 3) Pozitivnu masovnu selekciju s ciljem odabira biljaka kandidata za matične trsove kategorije predosnovni izvodi održivač sorte, koji je ugovorom o znanstveno stručnoj suradnji povezan sa znanstveno-stručnom ustanovom kao izvođačem stručnog dijela selekcije. Pozitivnu masovnu selekciju i osnovni odabir biljaka kandidata za predosnovne matične trsove klonova provodi se u skladu s metodom klonske selekcije, a izvoditi je može održivač uz iste uvjete vezane uz suradnji s znanstveno stručnom ustanovom.
NN 133/2006 • 4) Pozitivnu masovnu selekciju s ciljem odabira matičnih trsova kategorije standardni izvodi održivač, koji je stručno osposobljen ili ima stručno osposobljenu osobu (u daljnjem tekstu: selekcioner), koja ima najmanje VII/I stupanj obrazovanja poljoprivredne struke, i najmanje 2 godina radnog iskustva u vinogradarstvu.
NN 133/2006 • 5) Održivač koji izvodi pozitivnu selekciju u vinogradarstvu mora biti upisan u Upisnik dobavljača.
NN 133/2006 • 1) Za izvođenje pozitivne masovne selekcije za odabir matičnih trsova kategorije standardni izaberu se vinogradi koji leže na položajima primjerenim za sortu s kojom su posađeni. Odabrani vinogradi moraju udovoljavati općim uvjetima za proizvodnju loznog sadnog materijala kategorije standardni, propisanim u Dodatku 1. ovoga Pravilnika. Odabrani vinograd mora biti sortno čist, pri čemu se tolerira 1%-tno odstupanje. Viši postotak drugih sorata je dozvoljen, ako je u pitanju vinograd posađen starom sortom u izumiranju.
NN 133/2006 • Za izvođenje pozitivne masovne selekcije mogu se odabrati vinogradi s najmanje 600 mjesta za sadnju po pojedinoj vinskoj sorti, osim ako je u pitanju vinograd posađen sa starom sortom koji se uzgaja u manjem opsegu ili ako za selekciju primjereni veći nasadi nisu na raspolaganju.
NN 133/2006 • 2) Odabir vinograda za odabir biljaka kandidata za matične trsove kategorije predosnovni izvodi održivač sorte u suradnji sa znanstveno stručnom ustanovom.
NN 133/2006 • Introdukciju priznatih klonova od sorata koje su upisane na sortnu listu, kao i razvoj domaćih klonova metodom individualne klonske selekcije izvodi održivač sorte u suradnji sa znastveno stručnom ustanovom u skladu sa međunarodno priznatim standardima i postupcima. Provjeru introduciranog ili novoselekcioniranog klona obavlja Zavod.
NN 133/2006 • 1) Na temelju prijave dobavljača (održivača) provjeru klona iz podtočke 2. točke 2. Poglavlja 7. ovoga Dodatka izvodi Zavod, ovlašten u skladu sa Zakonom. Pod uvjetom da Zavod obavi stručni nadzor nad provjerom klona, Zavod može dozvoliti dobavljaču (održivaču) da provjeru klona obavi sam u cijelosti ili dijelom.
NN 133/2006 • 2) Provjera klona je sastavljena iz sortnih pokusa i laboratorijskih analiza i traje najmanje 3 godine na biljkama starijim od 3 godine. U tu svrhu posadi se najmanje 30 trsova svakog novog klona, koji se uspoređuje sa standardnom sortom. Ako je potrebno provjeriti svojstva cijepljenja klona, reprodukcijski sadni materijal klona cijepi se najmanje na dvije različite podloge istog selekcijskog ranga. Za izvedbu sortnih pokusa i laboratorijskih analiza u postupku provjere novog klona bitne su i odredbe propisa, koji uređuju ispitivanje sorti vinove loze u postupku upisa sorti vinove loze u sortnu listu.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 133/2006 • 3) Pored utvrđivanja morfoloških i fizioloških svojstava sorte radi provjere autentičnosti klona sa sortom od koje potječe u postupku provjere klona provjerava se i njegova upotrebna vrijednost te se provedu dvije mikrovinifikacije grožđa, a rezultat se prilaže uz standardni opis klona.
NN 133/2006 • 4) Na temelju rezultata provjere iz točke 1. i 2. ovoga Poglavlja Zavod će napraviti ampelografski opis klona i izdati konačnu potvrdu o provjeri klona.
NN 133/2006 • Na temelju članka 52. stavka 2., članka 55. stavka 3., članka 56. stavka 4. te članka 57. stavka 6. Zakona o sjemenu, sadnom materijalu i priznavanju sorti poljoprivrednog bilja (»Narodne novine« broj 131/97, 163/03), ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva donosi
NN 133/2006 • O IZMJENI PRAVILNIKA O TEMELJNIM ZAHTJEVIMA O KAKVOĆI POLJOPRIVREDNOGA SADNOG MATERIJALA, NAČINU PAKIRANJA, PLOMBIRANJA, DEKLARIRANJA I UVJETIMA DRŽANJA SADNOG MATERIJALA
NN 133/2006 • U Pravilniku o temeljnim zahtjevima o kakvoći poljoprivrednog sadnog materijala, načinu pakiranja, plombiranja, deklariranja i uvjetima držanja sadnog materijala (»Narodne novine«, broj 56/99, 140/99, 128/00, 2/05) u članku 3. stavak 10. mijenja se i glasi:
NN 133/2006 • »Voćna sadnica jest jednogodišnja ili višegodišnja biljka pripadajuće sorte nastala iz vegetativnih dijelova matične biljke ili spajanjem podloge i plemke.«
NN 133/2006 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.
NN 133/2006 • Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva na temelju članka 64. stavka 6. Zakona o hrani (»Narodne novine« br. 117/03, 130/03, 48/04) i članka 23. stavka 2. Pravilnika o oznakama izvornosti i oznakama zemljopisnog podrijetla hrane (»Narodne novine« br. 80/05) objavljuje
NN 133/2006 • OVLAŠTENIH PRAVNIH OSOBA (CERTIFIKACIJSKIH TIJELA) ZA UTVR?IVANJE SUKLADNOSTI PROIZVODNJE, PRERADE I SAMOG PREHRAMBENOG PROIZVODA SA SPECIFIKACIJOM I PROVEDBU KONTROLE NAD PROIZVODNJOM, PRERADOM I SAMIM PREHRAMBENIM PROIZVODOM KOJI ĆE NOSITI ILI NOSI OZNAKU IZVORNOSTI ILI OZNAKU ZEMLJOPISNOG PODRIJETLA
NN 133/2006 • 1. Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o., Hrvatskih iseljenika 30, 21000 Split – certifikacijsko tijelo za sljedeće kategorije prehrambenih proizvoda:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 166/04, Broj 134/08,
Broj 68/98, Broj 66/97,
Broj 112/04, Broj 25/96
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE