PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-05-56-1339 NN 56/2009

• (2) Različite vrste ribe ne smiju biti pomiješane u istoj pretpakovini.


Stranica 2009-05-56-1339 NN 56/2009

• (3) Iznimno od stavka 2. ovoga članka, drugi proizvodi od tune i palamide koji nisu definirani točkama 1.i 2. stavka 1. ovoga članka, a kod kojih je mišićna struktura razgrađena, smiju sadržavati i druge ribe koje su prošle isti postupak proizvodnje, pod uvjetom da se najmanje 25% neto količine sastoji od tune ili palamide ili obje vrste.


Stranica 2009-05-56-1339 NN 56/2009

• (1) Ako se uz podatke propisane člankom 2. ovoga Pravilnika u nazivu hrane navodi način obrade ribe, mora udovoljavati sljedećim definicijama:


Stranica 2009-05-56-1339 NN 56/2009

• 1. komadi: poprečno izrezano mišićje u obliku cijelog odreska koji se sastoji od jednog dijela ili više kompaktno združenih dijelova ribe. Dozvoljena je prisutnost mrvica u količini ne većoj od 18% mase ribe. Kada se konzervira samo mišićje, zabranjena je prisutnost mrvica, a dijelovi ribe se mogu dodati kako bi se postigla određena masa.


Internet NN 56/2009
• 2. komadići: dijelovi ribe s sačuvanom izvornom mišićnom strukturom čija najkraća strana nije manja od 1,2 cm. Dozvoljena je prisutnost mrvica u količini ne većoj od 30% mase ribe.

Internet stranice NN 56/2009
• – mišićje iz potrbušnice (pri označavanju se mogu navesti kao fileti potrbušnice).

Internet stranice NN 56/2009 • 4. mrvice: dijelovi ribe sa sačuvanom mišićnom strukturom, različitih veličina.
Internet stranice NN 56/2009 • 5. usitnjena tuna: pojedinačni dijelovi ribe jednake veličine koji nisu u obliku namaza.
Internet stranice NN 56/2009 • (2) Uz načine obrade ribe navedene u stavku 1. ovoga članka, dozvoljene su i drugačiji načini obrade i pripreme ribe, uz uvjet da su jasno navedeni u nazivu proizvoda.
Internet stranice NN 56/2009 • (1) Ako je podatak o upotrijebljenom tekućem mediju dio naziva proizvoda, navodi se:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 56/2009 • – »u maslinovom ulju« za proizvode koji sadrže samo maslinovo ulje, bez miješanja s drugim uljima.
Informacije NN 56/2009 • – »u vlastitom soku« za proizvode u vlastitom soku (tekućina izlučena iz riba tijekom kuhanja), otopini soli ili vodi eventualno uz dodatak bilja, začina ili prirodnih aroma koje moraju udovoljavati odredbama Pravilnika o aromama (»Narodne novine« br. 53/08)[3].
Poslovne stranice NN 56/2009 • – »u biljnom ulju« za proizvode u rafiniranom ulju od jedne biljne vrste ili mješavine više biljnih vrsta.
Pregledi NN 56/2009 • (2) Bilo koji drugi tekući medij mora biti jasno i izričito označen svojim uobičajenim nazivom.
Besplatno NN 56/2009 • (1) Ne dovodeći u pitanje odredbe Pravilnika o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane 2 pri označavanju pretpakovina tune i palamide potrebno je navesti i sljedeće podatke:
Glasnik NN 56/2009 • 1. U slučaju označavanja iz članka 4. stavka 1. ovoga Pravilnika:
Propis NN 56/2009 • – način obrade ribe sukladno članku 4. stavku 1. ovoga Pravilnika, osim načina obrade ribe iz članka 4. stavka 1. točke 1. ovoga Pravilnika gdje to nije obvezno,
Propis NN 56/2009 • 2. U slučaju označavanja iz članka 4. stavka 2. ovoga Pravilnika:
Propis NN 56/2009 • (2) U nazivu proizvoda od tune ili palamide iz članka 3. stavka 1. točke 1. i 2. ovoga Pravilnika, nije dopušteno istovremeno koristiti riječi »tuna« i »palamida«.
Propis NN 56/2009 • (3) Ne dovodeći u pitanje odredbe članka 3. ovoga Pravilnika i stavka 2. ovoga članka, upotrijebljena riba (tuna ili palamida) kao i vrsta ribe iz Priloga 1. ovoga Pravilnika, može se, navesti u nazivu proizvoda ako se koristi uobičajeni naziv pod kojim se hrana stavlja na tržište Republike Hrvatske.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 132/99, Broj 38/96, Broj 185/03, Broj 150/08, Broj 143/08, Broj 89/07


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled