PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-07-75-2493 NN 75/2008

• (3) Centralna pripremnica mora imati prostore, uređenje, opremu, uređaje i pravila postupanja sukladno Prilogu I. ovog Pravilnika, točkama 18.3. i 18.5.


Stranica 2008-07-75-2493 NN 75/2008

• 1.17.4. Prostorije i priručni prostori za čuvanje hrane i pića te način čuvanja


Stranica 2008-07-75-2493 NN 75/2008

• (1) Prostorije za spremanje i čuvanje hrane i pića moraju biti odvojene od kuhinje ili prostora za pripremanje jela, moraju biti opremljene odgovarajućim policama i/ili ormarima s pretincima za smještaj hrane i pića.


Stranica 2008-07-75-2493 NN 75/2008

• (2) Prostorije iz stavka 1. ovog članka za čuvanje lako pokvarljive hrane moraju biti opremljene rashladnim komorama ili hladnjacima odgovarajućeg kapaciteta, kojima se omogućava odvojeno čuvanje hrane različitog porijekla.


Internet NN 75/2008
• (3) Iznimno od stavaka 1. i 2. ovog članka, u objektu koji ima do 50 smještajnih jedinica, umjesto prostorija za spremanje i čuvanje namirnica, može biti i odvojeni prostor u kuhinji, opremljen rashladnim komorama i/ili hladnjacima odgovarajućeg kapaciteta.

Internet stranice NN 75/2008
• (1) Ugostiteljski sadržaj u kojem se uslužuju pića i napici te pripremaju jednostavna jela mora imati točionik odgovarajuće površine.

Internet stranice NN 75/2008 • (2) Točionikom se smatra uređen i opremljen prostor u kojem se pripremaju, izdaju ili uslužuju napici i izdaju ili uslužuju pića, a mogu se pripremati, izdavati ili usluživati hladna i topla jednostavna topla.
Internet stranice NN 75/2008 • (3) Točionik je samostalna funkcionalna cjelina u zasebnoj prostoriji ili prostoru. Točionik može biti i samostalna funkcionalna cjelina na prostoru za usluživanje gostiju na otvorenom.
Internet stranice NN 75/2008 • (4) Točionik minimalno mora imati uređenje, opremu i uređaje sukladno Prilogu I. ovog Pravilnika, točkama 18.4. i 18.8.
Internet stranice NN 75/2008 • (5) Dvodjelni ili jednodjelni sudoper i stroj za pranje čaša, mogu biti smješteni i izvan točionika u neposrednoj blizini koja s točionikom čini funkcionalnu cjelinu.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 75/2008 • (1) Ugostiteljski sadržaji i ugostiteljski objekti u KAMPOVIMA za usluživanje hrane, pića i napitaka moraju imati dovoljan broj jelovnika i karti pića i napitaka, koji se moraju staviti na raspolaganje gostu na njegov zahtjev ili na svakom stolu mora biti jelovnik i karta pića i napitaka, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.
Informacije NN 75/2008 • (2) Ako se gosti uslužuju za šankom točionika, tada jelovnik i karta pića i napitaka moraju biti izloženi na šanku.
Poslovne stranice NN 75/2008 • (3) U jelovniku i karti pića i napitaka navode se jela, pića i napici i druge ugostiteljske usluge koje se nude gostima.
Pregledi NN 75/2008 • (4) Jelovnik i karta pića i napitaka ispisuju se na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku.
Besplatno NN 75/2008 • (5) Na jelovniku i karti pića i napitaka za svaki ponuđeni proizvod mora biti istaknuta prodajna cijena s porezom.
Glasnik NN 75/2008 • (6) Jelovnik i karta pića i napitaka obvezno se stavljaju na uvid gostu prije preuzimanja narudžbe.
Propis NN 75/2008 • (7) Jela, pića i napici te druge usluge navedene u jelovniku i karti pića moraju se uslužiti ako ih gost zahtjeva.
Propis NN 75/2008 • (8) Primjerci normativa jela, pića i napitaka, obvezno se stavljaju na uvid gostu na njegov zahtjev.
Propis NN 75/2008 • (1) Iznimno od članka 37. stavka 1. ovog Pravilnika, ugostitelj ne mora stavljati gostu na raspolaganje Jelovnik i kartu pića i napitaka u slučaju kada se usluge prehrane pružaju gostima po ugovorenoj usluzi (usluga: doručak – večera, doručak – ručak – večera, i sl.), a jela, pića i napici se u ugostiteljskom sadržaju uslužuju s integral postave i nude u zasebnim gastro posudama tako da gost ponuđena jela, pića i napitke odabire po želji i poslužuje se sam ili ga na njegov zahtjev uslužuje kuhar koji je na raspolaganju gostima.
Propis NN 75/2008 • (2) Kada se u ugostiteljskim sadržajima za usluživanje hrane, pića i napitaka u KAMPOVIMA primjenjuje način usluživanja iz stavka 1. ovog članka, umjesto jelovnika i karte pića i napitaka, ponuđena jela, pića i napici moraju biti gostu predstavljena putem odgovarajućih oznaka ili natpisa postavljenih na pultu uz svaku gastro posudu ili na drugi odgovarajući i primjeren način tako da gost bude obaviješten o kakvom se jelu, piću i napitku radi.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 9/07, Broj 154/02, Broj 94/08, Broj 152/04, Broj 82/09, Broj 59/02


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled