PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2005-01-15-246 NN 15/2005

• 3. mliječne zamjenice pod uvjetom da ne sadrže proteine dobivene iz tkiva sisavaca i masnoće životinjskog podrijetla;


Stranica 2005-01-15-246 NN 15/2005

• 4. sjeme životinja za umjetno osjemenjivanje, goveđe jajne stanice i embriji;


Stranica 2005-01-15-246 NN 15/2005

• 5. kože, sirove, soljene, namijenjene isključivo industrijskoj uporabi;


Stranica 2005-01-15-246 NN 15/2005

• 7. želatina, dobivena iz tkiva preživača, koji su bili pregledani prije i poslije klanja i procijenjeni zdravstveno ispravnim, i u slučaju, ako je govedo starije od 30 mjeseci, da je bilo pregledano na prisutnost uzročnika GSE (pregled nije obvezan za goveda, koja su bila rođena, uzgajana i zaklana u zemljama navedenih u Prilogu 1., pod Kategorijom 1., ove Naredbe i pod uvjetom da je želatina dobivena po jednom od sljedećih postupaka:


Internet NN 15/2005
• – ukoliko je dobivena iz kože preživača, postupkom obrade s kiselinom ili lužinom, kojem slijedi jedno ili više ispiranja i potrebno je naknadno prilagoditi pH. Želatinu je potrebno izdvojiti uzastopnim jednokratnim i višekratnim zagrijavanjem, kojem slijedi čišćenje s filtriranjem i sterilizacijom; ili

Internet stranice NN 15/2005
• – ukoliko je dobivena iz kostiju preživača, postupkom prerade kojim je sav koštani materijal u potpunosti zdrobljen i odmašćen vrućom vodom te obrađen razrjeđenom solnom kiselinom (s najmanjom koncentracijom od 4% i pH < 1,5), u razdoblju od najmanje dva dana, nakon čega slijedi postupak zasićenom lužnatom otopinom (pH > 12,5) u razdoblju od najmanje 20 dana, i postupak sterilizacije pri 138 °C – 140 °C u trajanju od 4 sekunde.

Internet stranice NN 15/2005 • 8. kolagen, dobiven iz kože goveda koja su bila pregledana prije i poslije klanja i procijenjena zdravstveno ispravnim, i u slučaju, ukoliko je govedo starije od 30 mjeseci, da je bilo pregledano na prisutnost uzročnika GSE (pregled nije obvezan za goveda koja su bila rođena, uzgajana i zaklana u zemljama navedenim u Prilogu 1, pod Kategorijom 1. ove Naredbe), putem postupka koji sadrži sljedeće faze:
Internet stranice NN 15/2005 • – lužnata obrada najmanje 24 sata kod pH 13, odnosno druga odgovarajuća obrada u intervalu do pH ne manje od 11,5 i najmanje 48 sati;
Internet stranice NN 15/2005 • – ekstrakcija s kiselinom pri pH 0,8 najmanje 6 sati na sobnoj temperaturi, odnosno druga odgovarajuća obrada u intervalu do pH najviše 3,3 u trajanju od najmanje 48 sati pri sobnoj temperaturi;
Internet stranice NN 15/2005 • 9. dikalcijev fostat, bez ostataka proteina i masnoća, za prehranu životinja, osim preživača, ukoliko su ispunjeni sljedeći uvjeti:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 15/2005 • – da je dobiven u odobrenim objektima za preradu, odnosno nije dobiven u objektima za preradu životinjskih otpadaka;
Informacije NN 15/2005 • – da je dobiven iz kostiju goveda, koje je bilo pregledano prije i poslije klanja i ocijenjeno kao zdravstveno ispravno, i u slučaju, ukoliko je govedo starije od 30 mjeseci, da je bilo pregledano na prisutnost GSE (pregled nije obvezan za goveda, koja su bila rođena, uzgajana i zaklana u zemljama navedenim u Prilogu 1., pod Kategorijom 1. ove Naredbe);
Poslovne stranice NN 15/2005 • – da je dobiven postupkom koji osigurava da je sva koštana masa fino zdrobljena i odmašćena vrućom vodom, te obrađena razrjeđenom HCl (pri minimalnoj koncentraciji 4% i pH < 1,5), u razdoblju od najmanje dva dana, nakon čega slijedi obrada dobivene fosforne otopine vapnom, što uzrokuje taloženje dikalcijevog fosfata pri pH 4 – 7, koji se na kraju suši zrakom ulazne temperature od 65°C do 325°C i izlazne temperature od 30°C do 65°C, ili jednako vrijednim postupkom, za koji garantira proizvođač;
Pregledi NN 15/2005 • 10. hidrolizirani životinjski protein iz koža životinja s molekularnom težinom ispod 10 000 daltona, namijenjen za ishranu životinja, osim preživača, ukoliko su ispunjeni sljedeći uvjeti:
Besplatno NN 15/2005 • – da je dobiven u odobrenim objektima za preradu, odnosno nije dobiven u objektima za preradu životinjskih otpadaka;
Glasnik NN 15/2005 • – da je dobiven iz koža životinja, koje su bile zaklane na klaonici i pregledane prije i poslije klanja, te ocijenjene zdravstveno ispravnima za prehranu ljudi;
Propis NN 15/2005 • – da je dobiven proizvodnim postupkom, koji uključuje odgovarajuće mjere za svođenje na minimum opasnosti od kontaminacije koža, prepariranje sirovih koža stavljanjem u rasol, obrada vapnom i intenzivnim pranjem nakon čega slijedi termička obrada sirovih koža pri pH > 11 u trajanju 3 sata pri temperaturi > 80°C, te toplinska obrada na > 140°C u trajanju od 30 minuta pri tlaku višem od 3,6 bara, ili da su dobiveni jednakovrijednim postupkom kojeg garantira proizvođač;
Propis NN 15/2005 • 11. hrana za pse i mačke, osim ukoliko ne sadrže tkiva goveda podrijetlom iz zemalja navedenim u Prilogu 1. pod Kategorijom 4. ove Naredbe.
Propis NN 15/2005 • Uz pošiljke navedene u točki II. ove Naredbe, u Republiku Hrvatsku dozvoljava se uvoz sljedećih pošiljaka, ukoliko potječu od životinja, rođenih, uzgajanih i zaklanih u zemljama, navedenim u Prilogu 1. pod Kategorijom 1. ove Naredbe:
Propis NN 15/2005 • 1. živa goveda, ovce i koze, ukoliko su ispunjeni sljedeći dodatni uvjeti, koji moraju biti potvrđeni na veterinarsko-zdravstvenoj svjedodžbi (certifikatu):
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 78/06, Broj 71/01, Broj 119/08, Broj 18/05, Broj 60/08, Broj 32/05


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled