PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 1/2007 • (3) Polutrajni suhomesnati proizvodi od svinjskog mesa stavljaju se na tržište pod nazivima: dimljena šunka, dimljena lopatica, dimljena pečenica, dimljena vratina ili pod drugim nazivima sukladno članku 8. stavku 3. ovoga Pravilnika.
NN 1/2007 • (4) Ostali polutrajni suhomesnati proizvodi od svinjskog mesa proizvedeni od jednog komada mesa u nazivu moraju nositi naziv dijela trupa od kojeg potječu.
NN 1/2007 • (5) Polutrajni suhomesnati proizvodi od drugih vrsta mesa u nazivu moraju nositi oznaku vrste mesa i naziv dijela trupa od kojeg potječu.
NN 1/2007 • Polutrajni suhomesnati proizvodi moraju ispunjavati sljedeće uvjete:
NN 1/2007 • – površina mora biti čista, a proizvodi s kožom moraju imati kožu svojstvene boje, bez zasjeka i drugih oštećenja;
NN 1/2007 • – vanjski oblik mora biti što pravilniji, uredno obrezanih rubova i bez većih zasjeka;
NN 1/2007 • – boja, okus i miris moraju biti svojstveni za ovu vrstu proizvoda.
NN 1/2007 • (1) Dimljena šunka je proizvod od svinjskog buta s kožom i potkožnim masnim tkivom ili bez njih, s pripadajućim kostima ili bez njih i dodatnih sastojaka, koji se konzervira soljenjem ili salamurenjem, pasterizacijom i dimljenjem umjereno toplim ili toplim dimom.
NN 1/2007 • (2) U proizvodnji dimljene šunke nije dozvoljena uporaba dodanih bjelančevina.
NN 1/2007 • Dimljena lopatica je proizvod od svinjske lopatice s kožom i potkožnim masnim tkivom ili bez njih, s pripadajućim kostima ili bez njih i dodatnih sastojaka, koji se konzervira soljenjem ili salamurenjem, pasterizacijom i dimljenjem umjereno toplim ili toplim dimom.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 1/2007 • Dimljena pečenica je proizvod od otkoštenih i obrađenih svinjskih slabina i leđa, bez kože i potkožnog masnog tkiva te dodatnih sastojaka, koji se konzervira soljenjem ili salamurenjem, pasterizacijom i dimljenjem umjereno toplim ili toplim dimom.
NN 1/2007 • Dimljena vratina je proizvod od otkoštene i obrađene svinjske vratine, bez kože i površinskog masnog tkiva te dodatnih sastojaka, koji se konzervira soljenjem ili salamurenjem, pasterizacijom i dimljenjem umjereno toplim ili toplim dimom.
NN 1/2007 • (1) Ostali suhomesnati proizvodi su proizvodi od različitih vrsta mesa različitog stupnja usitnjenosti, s pripadajućim kostima, potkožnim masnim tkivom i kožom ili bez njih i dodatnih sastojaka, koji se konzerviraju postupcima soljenja ili salamurenja i pasterizacije sa ili bez dimljenja, zrenja ili njihovom kombinacijom.
NN 1/2007 • (2) Proizvodi iz stavka 1. ovoga članka mogu se proizvoditi i stavljati na tržište punjeni u različite ovitke i oblikovani u različite oblike (rolani, prešani i dr.).
NN 1/2007 • (3) Ostali suhomesnati proizvodi od svinjskog mesa proizvode se i stavljaju na tržište pod nazivom dimljeno svinjsko meso u slanini ili pod drugim nazivima sukladno članku 8. stavku 3. ovoga Pravilnika.
NN 1/2007 • Dimljeno svinjsko meso u slanini je proizvod od manjih komada svinjskog mesa bez kože i kosti uz dodatak začina, koji se konzervira postupcima soljenja, sušenja, dimljenja, pečenja i kuhanja, te nakon hlađenja oblaže polutrajnom slaninom i podvrgava procesu zrenja.
NN 1/2007 • (1) Polugotova i gotova jela od mesa su proizvodi od različitih vrsta mesa s pripadajućim masnim, vezivnim tkivom i kostima ili bez njih, iznutrica i mesnih proizvoda te dodatnih sastojaka.
NN 1/2007 • (2) Polugotova i gotova jela od mesa se proizvode kao polugotova i gotova jela od mesa, a stavljaju se na tržište pod nazivom koji odgovara vrsti mesa, odnosno vrsti jela.
NN 1/2007 • (2) Polugotova jela od mesa se proizvode i stavljaju na tržište pod nazivom: polugotova djelomično toplinski obrađena jela od mesa uz navođenje odredbi iz stavka 2. prethodnog članka ili pod drugim nazivima sukladno članku 8. stavku 3. i članku 67. stavku 2. ovoga Pravilnika.
NN 1/2007 • (3) Polugotova jela od mesa se prije uporabe moraju toplinski obraditi te je na deklaraciji obvezno navesti »potrebna toplinska obrada«.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 69/06, Broj 71/07,
Broj 118/03, Broj 67/06,
Broj 42/09, Broj 5/05
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE