PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 84/2005 • (3) Smještajni objekt mora biti priključen na javnu električnu mrežu ili na drugi odgovarajući način biti opskrbljen električnom energijom.
NN 84/2005 • (4) Smještajni objekt mora biti priključen na javnu telefonsku mrežu, osim na mjestima gdje takve mogućnosti ne postoje.
NN 84/2005 • (5) Električno osvjetljenje mora biti osigurano u svim prostorijama smještajnog objekta.
NN 84/2005 • (6) U smještajnom objektu moraju noću biti potpuno ili orijentacijskim svjetlom osvjetljene sve prostorije i prostori gdje se kreću i borave gosti.
NN 84/2005 • (7) U svim prostorijama smještajnog objekta u kojima borave gosti, mora biti osiguran odgovarajući način grijanja prostorija do temperature od najmanje 18,5° C, uz mogućnost prozračivanja.
NN 84/2005 • (8) Komunalni i ostali otpad mora se redovito odstranjivati iz smještajnog objekta sukladno posebnim propisima.
NN 84/2005 • (9) Iznimno od stavka 4. ovog članka, ako zbog objektivnih uvjeta nije osigurana mogućnost korištenja javne telefonske mreže, ugostitelj u smještajnom objektu mora gostima, na njihov zahtjev, osigurati mogućnost uporabe mobilnog telefona.
NN 84/2005 • (10) Iznimno od odredbi stavka 7. ovog članka, u smještajnom objektu u kojem se posluje samo ljeti, ne mora biti osigurano grijanje prostorija.
NN 84/2005 • (1) Smještajni objekt mora ispunjavati uvjete za zaštitu od požara sukladno posebnim propisima.
NN 84/2005 • (2) Pored uvjeta iz stavka 1. ovoga članka, smještajni objekt mora:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 84/2005 • 1. kod svakog dizala (ako ih objekt ima) istaknuti zabranu korištenja dizala u slučaju požara, osim kod sigurnosnih dizala (ako ih objekt ima) za osobe s invaliditetom;
NN 84/2005 • 2. imati pisane upute za osoblje za slučaj nastanka požara, te s tim uputama upoznati svakog zaposlenika;
NN 84/2005 • 3. posebnim oznakama o zabrani pušenja označiti sve opasne zone (dizala, kuhinja, kotlovnica, praonica rublja i dr.);
NN 84/2005 • 4. imati kontejnere i koševe za otpatke od vatrootpornog materijala, ako ovim Pravilnikom nije drukčuje propisano;
NN 84/2005 • 5. kontinuirano osigurati da sigurnosna ili panik rasvjeta na svim putovima za evakuaciju dobro funkcionira.
NN 84/2005 • (3) Prostorije smještajnog objekta moraju ispunjavati uvjete za zaštitu od buke sukladno posebnim propisima.
NN 84/2005 • (4) Oprema i pribor, u vrijeme kada nisu u uporabi, moraju biti zaštićeni od prašine.
NN 84/2005 • (1) U smještajnim objektima, unutarnja visina (visina od poda do stropa) zajedničkih prostorija: za boravak, za blagovanje, za usluživanje gostiju (prostorija u kojoj se nalazi i točionik), sanitarija uz ugostiteljske i ostale sadržaje, zajedničkim sanitarijama uz smještajne jedinice, za pripremanje jela (kuhinje), centralne pripremnice za obradu namirnica, te ostalih zajedničkih prostorija, mora biti najmanje 2,80 m, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano. Iznimno, u objektima koji se kategoriziraju, visina prostorije/a za pripremu i usluživanje samo doručka, može biti najmanje 2,40 m.
NN 84/2005 • (2) U smještajnim jedinicama i modulima, te komunikacijama uz njih, unutarnja visina (visina od poda do stropa) mora biti najmanje 2,40 m, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.
NN 84/2005 • (3) Iznimno od odredbi stavka 1. i 2. ovog članka u postojećim smještajnim objektima smatraju se dostatnim unutarnje visine prostorija zatečene na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika, uz uvjet da postoji sustav prozračivanja i da je osigurano nesmetano i sigurno kretanje gostiju i osoblja.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 37/95, Broj 139/05,
Broj 115/07, Broj 128/05,
Broj 39/99, Broj 147/02
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE