PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-12-133-3799 NN 133/2007

• 4.2.2.2. Miješanje sadržaja velikih posuda ili skladišnih, željezničkih i cestovnih spremnika može se provesti na sljedeće načine:


Stranica 2007-12-133-3799 NN 133/2007

• – strojnom miješalicom ugrađenom u spremnike koju pokreće električni motor;


Stranica 2007-12-133-3799 NN 133/2007

• – propelerom ili miješalicom koju pokreće električni motor te je postavljena na otvor s miješalicom uronjenom u mlijeko;


Stranica 2007-12-133-3799 NN 133/2007

• – u slučaju cestovnih ili željezničkih spremnika ponovnim kruženjem mlijeka kroz ispusnu cijev koja je povezana s pumpom za pražnjenje spremnika te je umetnuta kroz gornji otvor;


Internet NN 133/2007
• – čistim filtriranim komprimiranim zrakom. U ovom slučaju trebalo bi koristiti minimalni tlak i volumen zraka kako bi se spriječilo nastajanje užeglosti.

Internet stranice NN 133/2007
• 4.3. Uzorkovanje toplinski obrađenog mlijeka za prehranu ljudi u maloprodajnoj ambalaži

Internet stranice NN 133/2007 • Uzorci toplinski obrađenog mlijeka za prehranu ljudi u maloprodajnoj ambalaži moraju biti u originalnom pakiranju. Ukoliko je moguće, uzorke treba uzeti iz stroja za pakiranje ili hladnjače u postrojenju za obradu što je prije moguće nakon obrade (za pasterizirano mlijeko na dan obrade).
Internet stranice NN 133/2007 • Uzorci se uzimaju iz svake vrste toplinski obrađenog mlijeka (pasteriziranog, UHT- obrađenog i steriliziranog) i to u broju koji odgovara analizama koje će se vršiti i u skladu s uputama koje je propisao laboratorij koji vrši ispitivanja ili drugo nadležno tijelo.
Internet stranice NN 133/2007 • Uzorak treba biti označen identifikacijskim kodom tako da se može odmah identificirati prema uputama laboratorija koji vrši analize ili drugog nadležnog tijela.
Internet stranice NN 133/2007 • Laboratorij koji provodi analize dužan je u dogovoru s nadležnim tijelom pripremiti upute vezane za uvjete čuvanja (kemijske, temperaturne), transporta, skladištenja i vremenskih razdoblja između uzorkovanja i analize mlijeka prema vrsti mlijeka i postupku analize koji se koristi.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 133/2007 • – Tijekom transporta i skladištenja treba poduzeti preventivne mjere kojima će se spriječiti izlaganje stranim mirisima i izravnoj sunčevoj svjetlosti. U slučaju da je spremnik za uzorke proziran, treba ga pohraniti na tamnom mjestu.
Informacije NN 133/2007 • Ovim se postupkom opisuje referentna metoda za određivanje udjela ukupne suhe tvari u mlijeku.
Poslovne stranice NN 133/2007 • Udio ukupne suhe tvari – je masa koja ostane po završetku točno određenog postupka sušenja na konstantnoj temperaturi do konstantne mase, a izražava se kao maseni udio.
Pregledi NN 133/2007 • Isparavanje vode iz uzorka za analizu na temperaturi od 102 ± 2 °C u sušioniku.
Besplatno NN 133/2007 • 4.2. Eksikator, s učinkovitim sredstvom za sušenje (npr. svježe osušeni silika-gel s pokazateljem udjela vode).
Glasnik NN 133/2007 • 4.3. Sušionik, ventiliran, s temperaturom održavanom na 102 ± 2 °C na cijelom radnom prostoru.
Propis NN 133/2007 • 4.4. Posude s ravnim dnom, visine 20 do 25 mm, promjera 50 do 75 mm, i od odgovarajućeg materijala, zajedno s poklopcima koji dobro prianjaju i lako se uklanjaju.
Propis NN 133/2007 • Uzorak mlijeka treba zagrijati na temperaturu između 20 i 25 °C. Temeljito promiješati kako bi se osigurala ravnomjerna distribucija masti u cijelom uzorku. Izbjegavati previše snažno miješanje da ne bi došlo do pjenjenja mlijeka ili bućkanja masti. U slučaju da se pokaže da je teško raspršiti sloj vrhnja, treba polako zagrijati na temperaturu između 25 i 40 °C i pažljivim miješanjem umiješati svo vrhnje sa stjenke spremnika. Brzo ohladiti uzorak na 20 – 25 °C.
Propis NN 133/2007 • Može se koristiti homogenizator kao pomagalo pri raspršivanju masti.
Propis NN 133/2007 • Ne može se očekivati dobivanje točnih rezultata ukoliko uzorak sadrži odvojenu tekuću mast ili vidljive odvojene bijele čestice nepravilnog oblika koje prianjaju uza stjenke spremnika.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 18/09, Broj 57/08, Broj 46/96, Broj 89/07, Broj 129/00, Broj 15/04


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled