PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 115/2006 • (4) Datum minimalnog roka trajanja za jaja »A« klase i »oprana jaja« je onaj do kojeg jaja zadržavaju svojstva sukladno članku 10. ovoga Pravilnika kada su pravilno skladištena. Minimalni rok trajanja ne smije biti duži od 28 dana nakon nesenja.
NN 115/2006 • (5) Velika i mala pakiranja, čak i ako su u sklopu velikih pakiranja, moraju na vanjskoj strani imati jasno čitljivu uputu da se jaja drže na hladnom mjestu nakon kupovine.
NN 115/2006 • Oznaka datuma pakiranja može se staviti na pakiranje jaja predviđeno za prodaju a sastoji se od riječi: »datum pakiranja« iza kojih se nalazi datum sukladno članku 18. stavku 3. ovoga Pravilnika.
NN 115/2006 • (1) Pored datuma minimalnog roka trajanja može se u trenutku pakiranja na jaja i/ili na pakiranja staviti oznaka preporučenog datuma prodaje koja se sastoji od riječi »prodati do« iza kojih se nalazi datum sukladno članku 18. stavku 3. ovoga Pravilnika.
NN 115/2006 • (2) Preporučeni rok prodaje ne smije prelaziti 21 dan nakon datuma nesenja do prodaje potrošaču.
NN 115/2006 • (1) Podatak o datumu nesenja jaja može se u trenutku pakiranja staviti na pakiranje jaja, te se tada datum nesenja mora nalaziti na svim jajima u pakiranju.
NN 115/2006 • (2) Kada se jaja dostavljaju pakirnom centru u kontejnerima sva jaja iz istog kontejnera koja će biti označena datumom nesenja moraju se klasirati i pakirati bez prekida. Datum nesenja stavlja se na jaja za vrijeme provođenja postupka klasiranja ili odmah nakon njega.
NN 115/2006 • (3) Kada se jaja ne dostavljaju pakirnom centru u kontejnerima i nisu iz vlastite proizvodne jedinice koja je smještena na istoj lokaciji moraju biti:
NN 115/2006 • – označena datumom nesenja na sam dan nesenja, odnosno na prvi radni dan koji slijedi ako su snesena na neradni dan zajedno s jajima koja su snesena na taj dan,
NN 115/2006 • – dostavljena drugim pakirnim centrima ili prehrambenoj industriji na dan nesenja odnosno na prvi radni dan ako su snesena na neradni dan.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 115/2006 • (4) Skladištenje i obrada jaja ostalih proizvođača koja se dostavljaju u pakirne centre, a ne namjeravaju se označiti datumom nesenja mora se obavljati zasebno.
NN 115/2006 • (1) Podatak o načinu uzgoja peradi mora se nalaziti na samim jajima te se može nalaziti i na pakiranju jaja.
NN 115/2006 • (2) Podatak o načinu uzgoja peradi koji se nalazi na pakiranju jaja sastoji se ovisno o načinu držanja peradi, od riječi i brojeva:
NN 115/2006 • (3) Podatak o načinu uzgoja peradi koji se nalazi na samim jajima sastoji se ovisno o načinu držanja peradi, od brojeva:
NN 115/2006 • (4) Uvjeti koji se moraju ispuniti da bi se odredili pojedini načini uzgoja propisani su posebnim propisima.
NN 115/2006 • (1) Jaja »A« klase i »oprana jaja« odnosno njihova pakiranja mogu imati oznaku načina hranjenja kokoši nesilica ako:
NN 115/2006 • – su žitarice kao hranidbeni sastojak obuhvaćane u najmanje 60% ukupne težine smjese stočne hrane i pri tom ne sadrže više od 15% nusproizvoda,
NN 115/2006 • – pojedina žitarica čini najmanje 30% smjese stočne hrane, odnosno ako se smjesa stočne hrane sastoji od više vrsta žitarica svaka mora imati najmanje udio u smjesi od 5%.
NN 115/2006 • (2) Velika i mala pakiranja označena podatkom o načinu hranjenja moraju imati jednakoznačne natpise.
NN 115/2006 • (3) Kada se jaja prodaju nezapakirana, podatak o načinu hranjenja kokoši nesilica može se koristiti samo ako je svako pojedino jaje odgovarajuće označeno.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 29/06, Broj 55/01,
Broj 140/05, Broj 132/98,
Broj 33/95, Broj 51/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE