PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-04-40-1355 NN 40/2007

• 4. Goveđe četvrti (u daljnjem tekstu: četvrti) su poprečno rasječena polovica.


Stranica 2007-04-40-1355 NN 40/2007

• Za sve kategorije goveda iz Priloga 1. ovoga Pravilnika obvezno je neposredno nakon obrade trupa i veterinarsko-sanitarnog pregleda vaganje toplih trupova, odnosno polovica kako bi se utvrdila njihova klaonička težina i obavio postupak klasiranja.


Stranica 2007-04-40-1355 NN 40/2007

• Klaonička težina toplog trupa (u daljnjem tekstu: trup) jest težina trupa odnosno polovica obrađenih prema članku 2. točka 2. ovoga Pravilnika s kojeg je nakon veterinarsko-sanitarnog pregleda još odvojeno:


Stranica 2007-04-40-1355 NN 40/2007

• – masno tkivo s područja ingvinalnog kanala kod muških životinja te ispod odstranjenog vimena kod ženskih životinja


Internet NN 40/2007
• Trupovi, polovice odnosno četvrti u proizvodnji, preradi i distribuciji moraju biti razvrstani i ocijenjeni (u daljnjem tekstu: klasirani) prema ovom pravilniku.

Internet stranice NN 40/2007
• Za klasiranje u smislu stavka 1. ovoga članka odgovorne su klaonice.

Internet stranice NN 40/2007 • Trupovi odnosno polovice razvrstavaju se na temelju dobi i fiziološkog stanja u tri osnovne skupine i to: teletinu, junetinu i govedinu.
Internet stranice NN 40/2007 • Unutar ovih skupina utvrđuju se sljedeće kategorije: teletina (T), mlada junetina (MJ), mladi bikovi (A), bikovi (B), volovi (C), krave (D), junice (E).
Internet stranice NN 40/2007 • Razvrstavanje na kategorije obavlja se na temelju uvjeta iz Priloga 1. ovoga pravilnika.
Internet stranice NN 40/2007 • Uvjeti prema kojima se obavlja utvrđivanje dobnih granica na rasječenom trupu odnosno na polovicama jesu trnasti nastavci prsnih kralježaka (processus spinalis) i rasječeni spoj zdjeličnih kostiju (symphysis pelvis).
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 40/2007 • Trupovi odnosno polovice razvrstavaju se na klase na temelju razvijenosti mišića trupa odnosno polovica kao i razvijenosti njihovih osnovnih dijelova.
Informacije NN 40/2007 • Razvrstavanje iz stavka 1. ovoga članka obavlja se na temelju Priloga 2. ovoga pravilnika.
Poslovne stranice NN 40/2007 • Trupovi odnosno polovice razvrstavaju se u jednu od pet klasa: E, U, R, O i P.
Pregledi NN 40/2007 • Ocjena prekrivenosti trupova odnosno polovica masnim tkivom obavlja se na temelju Priloga 3. ovoga pravilnika.
Besplatno NN 40/2007 • Ocjenjivanje iz stavka 1. ovoga članka obavlja se u pet stupnjeva, ocjenom od 1 do 5.
Glasnik NN 40/2007 • Trupovi, polovice i četvrti mogu se stavljati na tržište ili koristiti u preradi samo ako su propisno označeni naljepnicom ili privjesnicom (u daljnjem tekstu: oznaka).
Propis NN 40/2007 • Za trupove, polovice ili četvrti koji su stavljeni na tržište ili se koriste u preradi a nisu propisno označeni odgovorne su pravne ili fizičke osobe koje ih stavljaju na tržište ili ih koriste u preradi.
Propis NN 40/2007 • Neobilježeni trupovi i polovice nađeni tijekom inspekcijskog nadzora mogu se koristiti samo za preradu.
Propis NN 40/2007 • Izgled i sadržaj oznake iz članka 9. stavka 1. ovoga Pravilnika dan je u Prilogu 4. ovoga Pravilnika.
Propis NN 40/2007 • Označavanje trupa odnosno polovica mora biti obavljeno neposredno nakon provedenog postupka kategoriziranja i klasiranja obrađenog trupa odnosno polovice, prije početka njihova hlađenja, na vanjskoj strani trupa odnosno polovice uvijek na prednjim i stražnjim četvrtima.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 2/03, Broj 14/08, Broj 51/07, Broj 139/04, Broj 94/96, Broj 35/93


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled