PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-10-99-2947 NN 99/2007

• 4. Slova moraju biti visoka najmanje 0,8 cm, a brojevi najmanje 1 cm. Kod označavanja janjadi, kozlića i odojaka, veličina oznake zdravstvene ispravnosti i znakova koje ona sadrži može se smanjiti.


Stranica 2007-10-99-2947 NN 99/2007

• 5. Bojila koja se upotrebljavaju za oznake zdravstvene ispravnosti moraju biti dopuštena u skladu s posebnim propisima koji se odnose na uporabu bojila u prehrambenim proizvodima.


Stranica 2007-10-99-2947 NN 99/2007

• 6. Oznaka zdravstvene ispravnosti može uključivati i oznaku službenog veterinara koji je obavio zdravstveni pregled mesa.


Stranica 2007-10-99-2947 NN 99/2007

• 7. Meso životinja koje su prisilno zaklane izvan klaonice mora biti označeno posebnom oznakom zdravstvene ispravnosti koja se mora razlikovati od oznake zdravstvene ispravnosti predviđene ovim poglavljem i identifikacijske oznake propisane Prilogom II. Odjeljkom I. Pravilnika o higijeni hrane životinjskog podrijetla.


Internet NN 99/2007
• 8. Meso odstrijeljene divljači s koje nije skinuta koža označava se oznakom zdravstvene ispravnosti jedino ako se, nakon skidanja kože u objektu za obradu divljači, podvrgne post mortem pregledu i proglasi prikladnim za prehranu ljudi.

Internet stranice NN 99/2007
• 9. Ovo se poglavlje primjenjuje ne dovodeći u pitanje propise o zaštiti zdravlja životinja koji se odnose na označavanje oznakom zdravstvene ispravnosti.

Internet stranice NN 99/2007 • 1. Službeni veterinar bilježi i procjenjuje rezultate veterinarskih pregleda.
Internet stranice NN 99/2007 • 2.(a) Ako se veterinarskim pregledom utvrdi bilo koja bolest ili stanje koji bi mogli utjecati na javno zdravlje ili zdravlje životinja ili ugroziti dobrobit životinja, službeni veterinar o tomu obavještava subjekte u poslovanju s hranom.
Internet stranice NN 99/2007 • (b) Ako je utvrđeni problem nastao tijekom primarne proizvodnje, službeni veterinar o tome obavještava veterinara koji vodi brigu o gospodarstvu podrijetla, subjekta u poslovanju s hranom koji je odgovoran za gospodarstvo podrijetla (pod uvjetom da ta informacija ne dovodi u pitanje kasnije pravne postupke) i, prema potrebi, nadležno tijelo koje je odgovorno za nadzor nad gospodarstvom podrijetla ili lovnim područjem.
Internet stranice NN 99/2007 • (c) Ako su životinje uzgojene u drugoj državi, službeni veterinar mora obavijestiti nadležno tijelo te države u kojoj se nalazi objekt radi poduzimanja odgovarajućih mjera.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 99/2007 • 3. Rezultati veterinarskih pregleda i ispitivanja unose se u odgovarajuće baze podataka.
Informacije NN 99/2007 • 4. Ako pri obavljanju ante mortem i post mortem pregleda ili tijekom bilo koje druge inspekcijske radnje službeni veterinar posumnja na prisutnost uzročnika infekcije koji su navedeni na popisu bolesti OIE-a, službeni veterinar mora odmah o tomu obavijestiti nadležno tijelo, te se u skladu s važećim propisima, poduzimaju sve potrebne mjere i mjere opreza kako bi se spriječilo moguće širenje uzročnika infekcije.
Poslovne stranice NN 99/2007 • 1. Službeni veterinar osigurava da će životinje biti zaklane jedino ako subjekt u poslovanju s hranom dobije i provjeri relevantne podatke o lancu prehrane.
Pregledi NN 99/2007 • 2. Službeni veterinar može dopustiti klanje životinja u klaonici čak i ako bitni podaci o lancu prehrane nisu na raspolaganju. U tom slučaju, svi bitni podaci o lancu prehrane moraju se dostaviti prije nego se trup proglasi prikladnim za prehranu ljudi. Do donošenja konačne odluke, takvi trupovi i njima pripadajući nusproizvodi životinjskog podrijetla i jestivi nusproizvodi moraju se uskladištiti odvojeno od ostalog mesa.
Besplatno NN 99/2007 • 3. Bez obzira na točku 2. ovoga Poglavlja ako se relevantni podaci o lancu prehrane ne dobiju u roku od 24 sata od dolaska životinje u klaonicu, sve meso te životinje mora se proglasiti neprikladnim za prehranu ljudi. Ako životinja još nije zaklana, ona se mora usmrtiti odvojeno od drugih životinja.
Glasnik NN 99/2007 • (a) da životinje potječu iz gospodarstva ili područja za koje vrijedi zabrana kretanja životinja ili druga ograničenja zbog razloga vezanih uz zdravlje životinja ili ljudi;
Propis NN 99/2007 • (b) da nisu poštovani propisi o uporabi veterinarskih lijekova; ili
Propis NN 99/2007 • (c) da postoje druge okolnosti koje bi mogle štetno djelovati na zdravlje ljudi ili životinja, životinje se ne smiju primiti na klanje osim u skladu s postupcima utvrđenim posebnim propisima u svrhu uklanjanja opasnosti za zdravlje ljudi ili životinja.
Propis NN 99/2007 • 4.1. Ako se životinje već nalaze u klaonici, moraju se odvojeno usmrtiti i proglasiti neprikladnim za prehranu ljudi, pri čemu se, prema potrebi, moraju poduzeti mjere opreza kako bi se zaštitilo zdravlje životinja i javno zdravlje. Službene kontrole se moraju obaviti na gospodarstvu podrijetla kad god službeni veterinar to smatra potrebnim.
Propis NN 99/2007 • 5. Nadležno tijelo mora poduzeti odgovarajuće mjere ako otkrije da prateće evidencije, isprave ili drugi podaci ne odgovaraju stvarnom stanju na gospodarstvu podrijetla ili stvarnom stanju životinja ili imaju za cilj namjerno obmanuti službenoga veterinara. Nadležno tijelo mora poduzeti mjere protiv subjekta u poslovanju s hranom koji je odgovoran za gospodarstvo s kojega potječu životinje ili protiv svake druge uključene osobe. Te mjere mogu biti i u obliku dodatnih kontrola. Troškove tih dodatnih kontrola snosi subjekt u poslovanju s hranom koji je odgovoran za gospodarstvo podrijetla ili bilo koja druga uključena osoba.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 57/07, Broj 124/08, Broj 58/91, Broj 65/94, Broj 85/09, Broj 36/96


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled