PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-10-114-3321 NN 114/2008

• (4) Zelena šparoga Klase I mora biti zelene boje najmanje 80% duljine.


Stranica 2008-10-114-3321 NN 114/2008

• (5) Kod bijele šparoge Klase I ne smije biti odrvenjelih dijelova, a kod ostalih grupa je to dozvoljeno pri osnovi šparoga što potrošač može ukloniti.


Stranica 2008-10-114-3321 NN 114/2008

• (1) Klasa II uključuje šparoge koje ne udovoljavaju zahtjevima Klase I, ali udovoljavaju minimalnim zahtjevima kakvoće propisanim člankom 240. ovoga Pravilnika.


Stranica 2008-10-114-3321 NN 114/2008

• (2) U Klasu II svrstavaju se izboji koji su u odnosu na Klasu I slabije oblikovani, više zakrivljeni i, uzimajući u obzir karakteristike pripadajućih grupa šparoga, vrhovi mogu biti lagano otvoreni.


Internet NN 114/2008
• (3) Dozvoljeni su tragovi rđe na izbojima, koje potrošač može ukloniti.

Internet stranice NN 114/2008
• (4) Vrhovi bijelih šparoga Klase II mogu biti obojeni uključujući zelenu boju.

Internet stranice NN 114/2008 • (5) Vrhovi ljubičastih šparoga Klase II mogu biti blago zeleno obojeni.
Internet stranice NN 114/2008 • (6) Zelena šparoga Klase II mora biti zelene boje najmanje 60% duljine.
Internet stranice NN 114/2008 • – više od 12 cm za šparoge Klase II., izuzev šparoga u svežnjevima;
Internet stranice NN 114/2008 • (2) Maksimalno dozvoljena duljina za bijele i ljubičaste šparoge je 22 cm, a za zelene i ljubičasto/zelene je 27 cm.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 114/2008 • (3) Maksimalno dozvoljena razlika u duljini izboja u svežnjevima ne smije biti veća od 5 cm.
Informacije NN 114/2008 • Ekstra 12 mmMaksimalna razlika između najtanjeg i najdebljeg izboja u istom pakiranju ili svežnju je 8 mm
Poslovne stranice NN 114/2008 • Klasa I 10 mmMaksimalna razlika između najtanjeg i najdebljeg izboja u istom pakiranju ili svežnju je 10 mm
Pregledi NN 114/2008 • Ekstra i Klasa I 3 mmMaksimalna razlika između najtanjeg i najdebljeg izboja u istom pakiranju ili svežnju je 8 mm
Besplatno NN 114/2008 • Dopušta se odstupanje od kakvoće i veličine u svakom pakiranju za šparoge koje ne udovoljavaju zahtjevima svoje klase sukladno člancima 249. i 250. ovoga Pravilnika.
Glasnik NN 114/2008 • (1) Za šparoge Ekstra klase u pakiranju može biti brojem ili masom do 5% izboja koji ne udovoljavaju zahtjevima Ekstra klase, ali udovoljavaju zahtjevima propisanim za Klasu I ili su, u iznimnim slučajevima, unutar dopuštenog odstupanja za Klasu I ili imaju lagane ozljede nastale tijekom berbe.
Propis NN 114/2008 • (2) Za šparoge Klase I u pakiranju može biti brojem ili masom do 10% izboja koji ne udovoljavaju zahtjevima Klase I, ali udovoljavaju zahtjevima propisanim za Klasu II ili su u iznimnim slučajevima, unutar dopuštenog odstupanja za Klasu II ili imaju lagane ozljede nastale tijekom berbe.
Propis NN 114/2008 • (3) Za šparoge Klase II u pakiranju može biti brojem ili masom do 10% izboja koji ne udovoljavaju zahtjevima Klase II niti minimalnim zahtjevima kakvoće, osim izboja koji su podlegli takvom truljenju, oštećenju ili kvarenju koje ih čini neprikladnim za potrošnju. Unutar gore navedenih 10% odstupanja, dopušta se brojem ili masom 10% izboja koji su šupljikavi ili pokazuju lagane ozljede nastale tijekom pranja šparoga.
Propis NN 114/2008 • (4) Unutar Klase II ne dopušta se više od 15% šupljikavih izboja u svežnju ili pakiranju.
Propis NN 114/2008 • Dopušta se odstupanje od veličine za sve klase šparoga koje može biti brojem ili masom do 10% izboja koji ne udovoljavaju naznačenim odredbama o veličini, s maksimalnim odstupanjem od 2 cm duljine i 2 mm promjera.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 49/03, Broj 112/08, Broj 116/99, Broj 36/07, Broj 47/09, Broj 128/00


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled