PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-03-39-893 NN 39/2009

• 5.1. Laboratorijska tikvica od vatrostalnog stakla s uskim grlom, 500 mL.


Stranica 2009-03-39-893 NN 39/2009

• 5.2. Bireta, 50 mL, sa slavinom i vrhom za istjecanje postavljenim okomito na os birete, graduirana na 0,05 mL.


Stranica 2009-03-39-893 NN 39/2009

• 5.5. Plamenik koji omogućava vrenje pod uvjetima opisanim u točki 6.1.i uočavanje promjene boje u završnoj točki bez potrebe uklanjanja tikvice (5.1.) od izvora topline.


Stranica 2009-03-39-893 NN 39/2009

• 6.1.1. U čistu suhu čašu otpipetirati 50 mL otopine B (4.1.2.), a zatim 50 mL otopine A (4.1.1.) i dobro promiješati.


Internet NN 39/2009
• 6.1.2. Isprati i napuniti biretu 0,25% (0,25 g/100 mL) standardnom otopinom invertnog šećera (4.3.).

Internet stranice NN 39/2009
• 6.1.3. Otpipetirati alikvot od 20 mL mješavine otopina A i B (6.1.1.) u tikvicu od vatrostalnog stakla od 500 mL (5.1.). U tikvicu dodati 15 mL vode. Iz birete dodati 39 mL otopine invertnog šećera, dodati malu količinu kuglica za vrenje i laganim kružnim pokretima promiješati sadržaj tikvice.

Internet stranice NN 39/2009 • 6.1.4. Tikvicu sa sadržajem zagrijati do vrenja i pustiti da vrije točno 2 minute, tikvica se ne smije ukloniti s plamenika tijekom daljnjeg postupka niti vrenje smije prestati.
Internet stranice NN 39/2009 • Dodati 3-4 kapi otopine metilenskog modrila (4.4.) pri kraju dvominutnog perioda vrenja, otopina mora biti intenzivne plave boje.
Internet stranice NN 39/2009 • 6.1.5. Nastaviti standardizaciju dodajući iz birete standardnu otopinu invertnog šećera u malim količinama, najprije po 0,2 mL, zatim po 0,1 mL na kraju kap po kap do završne točke. U završnoj točki nestaje plava boja metilenskog modrila. Otopina poprima crvenkastu boju kao rezultat suspendiranog bakrovog(I) oksida.
Internet stranice NN 39/2009 • 6.1.6. Završna točka bi trebala biti postignuta 3 minute nakon početka vrenja. Konačni titar, V0, treba biti između 39,0 i 41,0 mL. Ako je V0 izvan tih granica, prilagoditi koncentraciju bakra u Fehlingovog otopini A (4.1.1.) i ponoviti postupak standardizacije.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 39/2009 • Koncentracija otopine uzorka mora biti takva da sadrži između 250 i 400 mg invertnog šećera u 100 mL.
Informacije NN 39/2009 • 6.3.1. Preliminarnu probu je potrebno provesti kako bi se osiguralo da je količina vode koja se dodaje k 20 mL mješavine otopina A i B dovoljna da se dobije konačni volumen od 75 mL nakon titracije.
Poslovne stranice NN 39/2009 • Provesti isti postupak kako je opisano u točki 6.1.4., ali umjesto standardne otopine invertnog šećera koristiti otopinu uzorka, tj. iz birete u tikvicu dodati 25 mL otopine uzorka. Dodati 15 mL vode i pustiti da vrije 2 minute, a zatim titrirati do završne točke kako je opisano u točki 6.1.5.
Pregledi NN 39/2009 • 6.3.2. Ukoliko, nakon dodavanja otopine metilenskog modrila, ostaje crvenkasta boja, koncentracija otopine uzorka je prevelika. U tom slučaju, probu treba odbaciti i ponoviti s otopinom uzorka manje koncentracije.
Besplatno NN 39/2009 • Ukoliko je potrebno više od 50 mL otopine uzorka za dobivanje crvenkaste boje, mora se upotrijebiti otopina uzorka veće koncentracije.
Glasnik NN 39/2009 • Količinu vode koju je potrebno dodati izračunati tako da se volumen mješavine Fehlingovih otopina (20 mL) i volumen otopine uzorka, upotrijebljenog za titraciju 6.4. pri preliminarnoj probi, oduzmu od 75 mL.
Propis NN 39/2009 • 6.4.1. U tikvicu od vatrostalnog stakla otpipetirati 20 mL miješane Fehlingove otopine i količinu vode određenu kako je opisano u 6.3.
Propis NN 39/2009 • Količina reducirajućih šećera u uzorku, izraženih kao invertni šećer, izračunava se na sljedeći način:
Propis NN 39/2009 • Korekcije za različite količine saharoze u otopini uzorka mogu se izračunavati iz tablice interpolacijom.
Propis NN 39/2009 • Razlika između rezultata dvaju određivanja koja provodi isti analitičar, istovremeno ili neposredno jedno za drugim, na istom uzorku te pod istim uvjetima, ne smije prelaziti 1,0% njihove aritmetičke sredine.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 8/06, Broj 92/04, Broj 70/05, Broj 44/96, Broj 80/97, Broj 39/08


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled