PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 39/2009 • 5.5. Stakleni štapić, dovoljno dug da ne može u potpunosti upasti u posudu.
NN 39/2009 • 5.6. Eksikator sa svježe aktiviranim silikagelom ili odgovarajućim sredstvom za sušenje s indikatorom prisutnosti vode.
NN 39/2009 • 6.1. Približno 30 g kremenog pijeska (4.1.) staviti u posudicu za vaganje (5.4.) u kojoj se nalazi stakleni štapić. Posudicu sa štapićem staviti u sušionik (5.1.) na 70 ± 1 °C i smanjiti tlak na 3,3 kPa (34 mbar) ili manji.
NN 39/2009 • Sušiti najmanje pet sati, dovodeći u sušionik slabu struju zraka kroz uređaj za sušenje zraka. Povremeno provjeriti tlak i po potrebi korigirati.
NN 39/2009 • 6.2. Ponovo uspostaviti atmosferski tlak u sušioniku pažljivo povećavajući dotok suhog zraka. Posudicu sa staklenim štapićem staviti u eksikator (5.6.). Ohladiti i izvagati.
NN 39/2009 • 6.3. U čašu od 100 mL izvagati približno 10 g uzorka s točnošću od 0,1 mg.
NN 39/2009 • 6.4. Uzorak otopiti u 10 mL tople vode i otopinu kvantitativno prenijeti u posudicu za vaganje koristeći stakleni štapić (5.5.).
NN 39/2009 • 6.5. Posudicu s uzorkom i staklenim štapićem staviti u sušionik i smanjiti tlak na 3,3 kPa (34 mbar) ili manji. Sušiti pri 70 ± 1 °C, u slaboj struji suhog zraka.
NN 39/2009 • Postupak sušenja traje 20 sati: krajem prvog dana smanjenje mase je najveće. Nužno je da vakuum pumpa radi na prethodno uspostavljenom tlaku i omogući slabi dotok suhog zraka u sušionik kako bi se tijekom noći održavao tlak 3,3 kPa (34 mbar) ili manji.
NN 39/2009 • 6.6. Ponovo uspostaviti atmosferski tlak u sušioniku pažljivo povećavajući dotok suhog zraka. Posudicu za vaganje sa sadržajem odmah staviti u eksikator. Ohladiti i izvagati s točnošću od 1 mg.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 39/2009 • 6.7. Postupak (6.5.) nastaviti još 4 sata. Uspostaviti atmosferski tlak u sušioniku i odmah staviti posudicu u eksikator. Ohladiti i izvagati. Provjeriti da li je postignuta konstantna masa. Smatra se da je konstantna masa postignuta ako razlika između dviju odvaga iste posudice nije veća od 2 mg. Ukoliko je razlika veća, ponoviti postupak 6.7.
NN 39/2009 • 6.8. Za određivanje suhe tvari u uzorcima bezvodne dekstroze ili monohidrata dekstroze nije potrebno upotrijebiti kremeni pijesak i vodu.
NN 39/2009 • Razlika između rezultata dvaju određivanja koja provodi isti analitičar, istovremeno ili neposredno jedno za drugim, na istom uzorku te pod istim uvjetima, ne smije biti veća od 0,12 g na 100 g uzorka.
NN 39/2009 • »Udio suhe tvari« je udio suhe tvari određen opisanom metodom.
NN 39/2009 • Indeks refrakcije uzorka određuje se pri 20 °C te se udio suhe tvari očita iz tablice u kojoj je navedena koncentracija kao funkcija indeksa refrakcije.
NN 39/2009 • 4.1. Refraktometar, točnosti 4 decimalna mjesta, s termometrom i pumpom za vodu povezanom s termostatski kontroliranom vodenom kupelji temperature 20 ± 0,5 °C.
NN 39/2009 • 5.1. Ukoliko su u uzorku prisutni kristali, ponovo ih otopiti razrjeđivanjem uzorka u omjeru 1:1 (m/m).
NN 39/2009 • 5.2. Refraktometrom (4.1.) izmjeriti indeks refrakcije uzorka pri 20 °C.
NN 39/2009 • 6.1. Izračunati udio suhe tvari iz indeksa refrakcije za otopinu saharoze pri 20 °C navedenog u tablici i korigirati rezultat dobiven iz tablice za prisutnost invertnih šećera dodavajući 0,022 za svaku postotnu jedinicu invertnog šećera prisutnog u analiziranom uzorku.
NN 39/2009 • 6.2. Ukoliko je uzorak bio razrijeđen s vodom u omjeru 1:1 (m/m), izračunati udio suhe tvari pomnožiti sa 2.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 54/02, Broj 181/03,
Broj 1/07, Broj 31/07,
Broj 51/99, Broj 32/92
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE