PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-01-2-43 NN 2/2009

• (5) Pri označavanju žigom na potkoljenicu ili na vanjsku stranu buta stavlja se oznaka kategorije i klase za trupove koji se razvrstavaju u klase temeljem članka 6. ovoga Pravilnika, neposredno nakon kategoriziranja i klasiranja.


Stranica 2009-01-2-43 NN 2/2009

• (6) Za označavanje žigom koristi se nerazmazivo, neizbrisivo i neotrovno bojilo koje se upotrebljava u prehrambenoj industriji te je otporno na vodu i kuhanje.


Stranica 2009-01-2-43 NN 2/2009

• Svi klaonički obrađeni trupovi odnosno polovice moraju biti u klaonici označeni žigom s rednim brojem dnevnoga klanja radi njihovoga jasnog prepoznavanja te omogućivanja provjere načina određivanja mase i razvrstavanja u kategorije i klase.


Stranica 2009-01-2-43 NN 2/2009

• Postupak klasiranja trupova odnosno polovica provodi se u klaonicama neposredno nakon veterinarsko-zdravstvenog pregleda i utvrđivanja klaoničke mase.


Internet NN 2/2009
• (1) Postupak klasiranja organizira HSC, obavljajući sljedeće poslove:

Internet stranice NN 2/2009
• (2) HSC mora biti za ove poslove akreditiran prema normi HRN EN ISO/IEC 17020.

Internet stranice NN 2/2009 • Postupak klasiranja obavljaju ovlaštene pravne osobe akreditirane prema normi HRN EN ISO/IEC 17020 za nadzorno tijelo vrste A.
Internet stranice NN 2/2009 • (1) Pravne osobe iz članka 15. ovoga Pravilnika podnose zahtjev Ministarstvu za dobivanje ovlaštenja za obavljanje poslova klasiranja svinjskih trupova.
Internet stranice NN 2/2009 • (2) Ministarstvo će podnostelju zahtjeva izdati ovlaštenje iz stavka 1. ovoga članka ako je priložen dokaz o:
Internet stranice NN 2/2009 • – akreditaciji prema normi HRN EN ISO/IEC 17020 za nadzorno tijelo vrste A.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 2/2009 • – raspolaganju odgovarajućom opremom potrebnom klasifikatorima za provođenje postupka klasiranja.
Informacije NN 2/2009 • (3) Popis pravnih osoba ovlaštenih za postupak klasiranja (u daljnjem tekstu: izvršitelj klasiranja) objavljuje se u »Narodnim novinama«.
Poslovne stranice NN 2/2009 • (1) Izvršitelj klasiranja obavlja postupak klasiranja putem osposobljenih osoba-klasifikatora.
Pregledi NN 2/2009 • (2) Klasifikatori moraju imati najmanje IV. stupanj stručne spreme poljoprivrednog, veterinarskog ili prehrambeno-tehnološkog usmjerenja te uspješno završen program izobrazbe za klasifikatora.
Besplatno NN 2/2009 • (3) Izobrazbu iz stavka 2. ovoga članka organizira HSC za sve zainteresirane najmanje jednom godišnje.
Glasnik NN 2/2009 • (4) Nakon uspješno obavljene izobrazbe iz stavka 3. ovoga članka HSC izdaje klasifikatoru Potvrdu o osposobljenosti za obavljanje poslova klasiranja svinjskih trupova i polovica.
Propis NN 2/2009 • (1) Klaonica koja ne obavlja klanje svaki dan obvezna je unaprijed, najkasnije 48 sati prije obavljanja klanja izvijestiti faks-dopisom ili elektroničkom poštom klasifikatora i HSC o točnom danu i vremenu klanja, te broju grla koja se planiraju toga dana klati.
Propis NN 2/2009 • (2) Ako su svinje prisilno zaklane, klaonica je obvezna istoga dana o tome izvijestiti klasifikatora. Klasifikator će u najkraćem mogućem roku, ne dužem od dva dana, od dana primitka obavijesti obaviti klasiranje trupa odnosno polovice prisilno zaklanih svinja.
Propis NN 2/2009 • Pri provođenju razvrstavanja trupova, odnosno polovica na kategorije i klase, klasifikator:
Propis NN 2/2009 • – utvrđuje ispravnost klaoničke obrade trupa, odnosno polovica, te njihove mase prema članku 3. ovoga Pravilnika;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 73/95, Broj 96/09, Broj 97/08, Broj 68/98, Broj 29/93, Broj 8/04


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled