PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 112/2009 • 6.2.15. Ponoviti postupak opisan u točkama 6.2.13. i 6.2.14. uz zagrijavanje u trajanju od 30-60 minuta dok razlika u masi između dva uzastopna vaganja ne bude manja od 0,5 mg ili dok se masa ne poveća. Ukoliko se masa poveća, pri izračunu (7.1.) upotrijebiti najmanju zabilježenu masu. Konačna zabilježena masa je M1 (g).
NN 112/2009 • 6.2.16. Dodati 15-25 mL petroletera kako bi se potvrdilo da je ekstrahirana tvar potpuno topljiva. Lagano zagrijavati i rotirati dok se mast ne otopi.
NN 112/2009 • 6.2.16.1. Ukoliko je ekstrahirana tvar potpuno topljiva u petroleteru, masa masti je razlika između masa određenih u točkama 6.2.1. i 6.2.15.
NN 112/2009 • 6.2.16.2. Ukoliko je prisutna bilo koja netopljiva tvar, ili u slučaju sumnje, potpuno ekstrahirati mast iz tikvica opetovanim ispiranjem toplim petroleterom, dopuštajući da se prije svakog dekantiranja netopljive tvari istalože. Isprati vanjski dio vrata tikvice tri puta. Zagrijavati tikvicu, postavljenu na bočnu stranu u sušioniku jedan sat. Ostaviti da se ohladi do sobne temperature kao prije (6.2.1.) i izvagati s točnošću od 0,1 mg. Masa masti je razlika između mase određene u točki 6.2.15. i ove konačne mase.
NN 112/2009 • Masa ekstrahirane masti izražene u g izračunava se na sljedeći način:
NN 112/2009 • Udio masti u uzorku, izražen kao postotak, izračunava se na sljedeći način:
NN 112/2009 • Razlika između rezultata dvaju određivanja koja provodi isti analitičar, istovremeno ili neposredno jedno za drugim, na istom uzorku te pod istim uvjetima, ne smije biti veća od 0,2 g masti na 100 g proizvoda isključujući obrano mlijeko u prahu kod kojeg razlika ne smije biti veća od 0.1 g masti na 100 g proizvoda.
NN 112/2009 • – ugušćenom (kondenziranom) zaslađenom djelomično obranom mlijeku,
NN 112/2009 • Udio saharoze u ugušćenom (kondenziranom) zaslađenom mlijeku je udio saharoze određen opisanom metodom.
NN 112/2009 • Ova se metoda temelji na načelu Clergetove inverzije, laganog tretiranja uzorka kiselinom koja izaziva potpunu hidrolizu saharoze te gotovo nikakvu hidrolizu laktoze ili drugih šećera.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 112/2009 • Udio saharoze dobiva se iz promjene optičke aktivnosti otopine.
NN 112/2009 • Bistri filtrat uzorka, bez mutarotacije laktoze, priprema se na način da se otopina tretira amonijakom, nakon čega slijedi neutralizacija i bistrenje dodavanjem otopina cinkovog acetata i kalijevog heksacijanoferata(II). U dijelu filtrata saharoza se hidrolizira na poseban način.
NN 112/2009 • Iz rotacije filtrata prije i poslije inverzije, udio saharoze izračunava se pomoću odgovarajuće formule.
NN 112/2009 • Otopiti 21,9 g kristaliziranog cinkovog acetata dihidrata Zn(C2H3 O2) 2 x 2H2 O i 3 mL ledene octene kiseline u vodi i nadopuniti vodom do 100 mL.
NN 112/2009 • Otopiti 10,6 g kristaliziranog kalijevog heksacijanoferata(II) trihidrata K4[Fe(CN) 6] x 3H2 O u vodi i nadopuniti vodom do 100 mL.
NN 112/2009 • 4.3. Otopina kloridne kiseline, 6,35 ± 0,20 mol/L (20-22%) ili 5,0 ± 0,2 M (16-18%).
NN 112/2009 • 4.6. Indikator bromtimol plavilo, 1%-tna (m/v) otopina u etanolu.
NN 112/2009 • 5.2. Polarimetrijska cijev, 2 dm, točno kalibrirane duljine.
NN 112/2009 • a) Polarimetar s natrijevim svjetlosti ili živinom zelenom svjetlosti (svjetiljka sa živinim parama s prizmom ili specijalni Wrattenov zaslon br. 77 A), s točnošću od najmanje 0,05 kutnih stupnjeva,
NN 112/2009 • b) Saharimetar s međunarodnom šećernom ljestvicom, s bijelom svjetlosti koja prolazi kroz 15 mm filter 6%-tne otopine kalijevog bikromata, ili natrijeve svjetlosti, s točnošću od najmanje 0,1° na međunarodnoj šećernoj ljestvici.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 52/04, Broj 102/95,
Broj 101/05, Broj 98/01,
Broj 138/09, Broj 1/91
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE