PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 125/2008 • 6) Po podnesenom zahtjevu stručno povjerenstvo, kojeg rješenjem osniva ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja obavlja pregled objekta. Ukoliko objekt udovoljava propisanim uvjetima, stručno povjerenstvo dostavlja Upravi za veterinarstvo zapisnik o nalazu na licu mjesta u objektu, kao i prijedlog za izdavanje odobrenja.
NN 125/2008 • 7) Objekti iz stavka 2) ovoga članka moraju ispunjavati zahtjeve propisane Pravilnikom o higijeni hrane, i određene zahtjeve iz Pravilnika o higijeni hrane životinjskog podrijetla.
NN 125/2008 • 8) Objekti se upisuju u Upisnik objekata odobrenih pod posebnim uvjetima na temelju rješenja koje izdaje nadležno tijelo, a u slučaju promjene podataka, privremenog neobavljanja djelatnosti, privremene zabrane rada i brisanja iz Upisnika primjenjuju se na odgovarajući način odredbe ovoga Pravilnika.
NN 125/2008 • 9) Objekti iz stavka 2) točke c) ovoga članka mogu prodavati hranu neposredno na mjestu proizvodnje, na tržnicama i u trgovinama koje te proizvode prodaju krajnjem potrošaču.
NN 125/2008 • C. MANJE KOLIČINE PRIMARNIH PROIZVODA I UVJETI KOJE MORAJU ISPUNJAVATI OBJEKTI ZA PRODAJU KRAJNJEM POTROŠAČU NA MJESTU PROIZVODNJE
NN 125/2008 • 1. Objekti, koji proizvode sirovo mlijeko, konzumna jaja, pčelinje proizvode i uzgajališta riba iz članka 5. stavka 2) točke a) ovoga Pravilnika
NN 125/2008 • 1) Manja količina sirovog mlijeka, namijenjena izravnoj prodaji krajnjem potrošaču isključivo na mjestu proizvodnje, ne smije biti veća od 12.000 litara sirovog mlijeka godišnje.
NN 125/2008 • 2) Objekti, koji proizvode sirovo mlijeko iz članka 5. stavka 2) točke a) ovoga Pravilnika moraju udovoljavati sljedećim zahtjevima:
NN 125/2008 • – koje ne pokazuju nikakve znakove zaraznih bolesti, koje se mogu, putem mlijeka, prenijeti na ljude;
NN 125/2008 • – koje su dobrog općeg zdravstvenog stanja i ne pokazuju nikakve znakove bolesti, koje bi mogle biti izvor kontaminacije za mlijeko, odnosno nemaju upale genitalnog trakta, s vidljivim iscjetkom, enteritis s dijarejom i temperaturom, ili vidljive upale vimena;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 125/2008 • – koje nemaju nikakvih rana/ozljeda na vimenu koje bi mogle utjecati na mlijeko;
NN 125/2008 • – koje nisu dobivale nedopuštene tvari ili pripravke, odnosno nisu u karenci;
NN 125/2008 • – oprema za mužnju i prostori u kojima se mlijeko čuva, obrađuje ili hladi, moraju biti smješteni i izvedeni tako, da se spriječi opasnost od kontaminacije mlijeka, koja može proizaći iz zraka, zemlje, vode, hrane za životinje, gnojiva, lijekova za upotrebu u veterinarskoj medicini, fitosanitarnih sredstava i biocida;
NN 125/2008 • – površine opreme, koje dolaze u dodir s mlijekom (posude, spremnici, cisterne itd., namijenjene za sakupljanje i transport mlijeka), moraju se lako čistiti i, po potrebi, dezinficirati, te se moraju održavati u čistom i dobrom stanju;
NN 125/2008 • – posudu, koja se koristi za prijevoz sirovoga mlijeka, potrebno je barem jednom dnevno očistiti i dezinficirati;
NN 125/2008 • – mlijeko, koje se ne proda krajnjem potrošaču u roku od 2 sata od mužnje, potrebno je ohladiti na temperaturu od 6 – 8 ° C.
NN 125/2008 • 3. Osoba koja obavlja mužnju, mora održavati osobnu higijenu.
NN 125/2008 • 4. U objektima se mora obavljati propisani veterinarski pregled u skladu s posebnim propisom.
NN 125/2008 • 1) Manja količina konzumnih jaja, namijenjenih izravnoj prodaji krajnjem potrošaču isključivo na mjestu proizvodnje, ne smije biti veća od 50 komada jaja na dan.
NN 125/2008 • 2) Objekti, koji proizvode konzumna jaja iz članka 5. stavka 2) točke a) ovoga Pravilnika moraju udovoljavati sljedećim zahtjevima:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 165/98, Broj 94/02,
Broj 109/07, Broj 77/09,
Broj 36/00, Broj 6/00
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE