PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 121/2005 • 6. »voćni ocat« je ocat dobiven iz voćnog vina biološkim postupkom octene fermentacije;
NN 121/2005 • 7. »aromatizirani ocat« je ocat dobiven aromatiziranjem vinskog ili voćnog octa dodacima iz članka 33. i 34. ovog Pravilnika.
NN 121/2005 • Proizvođač vinskog i voćnog octa (u daljnjem tekstu: proizvođač) mora u postupku proizvodnje raspolagati:
NN 121/2005 • Prostor za proizvodnju vinskog i voćnog octa mora imati tehnološki i zdravstveno ispravnu vodu, električnu energiju i uređen sustav odvodnje.
NN 121/2005 • Prostorije objekta za proizvodnju moraju udovoljavati sanitarno-tehničkim uvjetima propisanim posebnim propisima.
NN 121/2005 • Pod odgovarajućom opremom podrazumijeva se oprema sukladno tehnologiji proizvodnje.
NN 121/2005 • Proizvođač vinskog i voćnog octa može biti osoba koja ima završen agronomski fakultet, prehrambeno-biotehnološki fakultet, prehrambeno-tehnološki fakultet, kemijski ili kemijsko-tehnološki fakultet, višu poljoprivrednu školu s radnim iskustvom od najmanje 1 godine, srednju poljoprivrednu školu, srednju prehrambenu školu ili srednju kemijsku školu s radnim iskustvom od najmanje 2 godine.
NN 121/2005 • Ukoliko proizvođač vinskog i voćnog octa nema odgovarajuću stručnu spremu mora imati osobu za vođenje proizvodnje (radni odnos, ugovor o djelu) koja ispunjava uvjete iz stavka 1. ovog članka.
NN 121/2005 • Proizvođač vinskog i voćnog octa podnosi Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) zahtjev za odobrenje proizvodnog objekta uz koji prilaže podatke o prostoru kojim raspolaže i dokaz o stručnoj osposobljenosti za vođenje proizvodnje.
NN 121/2005 • Ispunjavanje uvjeta propisanih ovim Pravilnikom utvrđuje Povjerenstvo koje imenuje ministar (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo).
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 121/2005 • Povjerenstvo ima 3 člana i čine ga dva predstavnika Ministarstva i jedan predstavnik Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu.
NN 121/2005 • Na temelju zapisnika Ministarstvo izdaje rješenje o odobrenju objekta.
NN 121/2005 • Proizvođač ne može početi s proizvodnjom bez rješenja o odobrenju objekta iz stavka 5. ovoga članka.
NN 121/2005 • Proizvođači koji danom stupanja na snagu ovoga Pravilnika već proizvode vinski ili voćni ocat dužni su u roku od godine dana ishoditi rješenje o odobrenju objekta iz članka 7. stavka 5. ovoga Pravilnika.
NN 121/2005 • Proizvođači koji proizvode vinski i voćni ocat moraju biti upisani u evidenciju proizvođača vinskog i voćnog octa (u daljnjem tekstu: evidenciju).
NN 121/2005 • Proizvođači su dužni podatke iz stavka 3. ovoga članka dostaviti Ministarstvu u roku od 30 dana od početka proizvodnje.
NN 121/2005 • Proizvođači koji već proizvode vinski i voćni ocat dužni su Ministarstvu dostaviti podatke iz stavka 3. ovoga članka u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovoga Pravilnika.
NN 121/2005 • Proizvođači vinskog i voćnog octa upisani u evidenciju dužni su Ministarstvu jednom godišnje dostaviti podatke o:
NN 121/2005 • – stanju zaliha s danom 31. prosinca do 15. siječnja iduće godine.
NN 121/2005 • Uzorkovanje se provodi radi provjere kvalitete vinskog i voćnog octa u svrhu dobivanja rješenja za stavljanje u promet te inspekcijskog nadzora.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 1/09, Broj 80/99,
Broj 132/05, Broj 49/05,
Broj 3/08, Broj 103/04
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE