PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 53/2008 • – arome dobivene termičkim postupkom za arome iz članka 2. podstavka c. ovoga Pravilnika,
NN 53/2008 • – arome dima za arome iz članka 2., podstavka d. ovoga Pravilnika,
NN 53/2008 • (e) popis u padajućem redoslijedu prema udjelima u mješavini, za mješavine aroma s drugim tvarima ili proizvodima iz članka 9. podstavka 1. i 2. ovoga Pravilnika:
NN 53/2008 • – vrste aroma, razvrstane u točki d) podstavku prvom ovoga članka,
NN 53/2008 • – imena svih drugih tvari ili proizvoda ili, ako je potrebno, njihovih E-brojeva;
NN 53/2008 • (f) naznaku maksimalne vrijednosti za svaki sastojak ili skupinu sastojaka, za koje vrijedi količinsko ograničenje pri upotrebi na prehrambenim proizvodima, ili odgovarajući podatak,
NN 53/2008 • (h) neto količina ili količina punjenja u jedinicama obujma (volumena) ili mase.
NN 53/2008 • Sukladno stavku 1. točki d) ovoga članka riječ: »’prirodno’« ili neki drugi izraz s bitno jednakim značenjem može se rabiti samo za arome čiji se aromatični sastojci sastoje isključivo od prirodnih aromatičnih tvari, određenih člankom 2. točkom a.1. ovoga Pravilnika ili od aromatičnih pripravaka određenih člankom 2. podstavkom b. ovoga Pravilnika.
NN 53/2008 • Ako naziv arome pod kojim se aroma stavlja na tržište upućuje na hranu ili na prirodnu sirovinu, riječ »prirodno« ili neki drugi izraz istog značenja, može se rabiti samo ako su aromatični sastojci izolirani odgovarajućim fizikalnim, enzimskim ili mikrobiološkim postupcima, odnosno dobiveni tradicionalnim postupcima pripremanja hrane, isključivo ili gotovo isključivo iz imenovane hrane ili prirodnih izvora dobivanja arome.
NN 53/2008 • Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, podaci iz stavka 1. točke d), e) i f) ovoga članka mogu biti navedeni samo u popratnom dokumentu, koji mora biti otpremljen prije isporuke ili neposredno s njom ako je na uočljivom mjestu na ambalaži oznaka: »namijenjeno za proizvodnju hrane«, a ne za maloprodaju.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 53/2008 • Podaci iz članka 10. ovoga Pravilnika moraju biti napisani na hrvatskom jeziku i latiničnim pismom, osim ako je obaviještenost kupca osigurana drugim mjerama. Dopušteno je višejezično označavanje.
NN 53/2008 • Arome namijenjene isporuci krajnjem potrošaču smiju se stavljati na tržište samo ako su označene sljedećim podacima koji moraju biti lako vidljivi, jasno čitljivi i neizbrisivi:
NN 53/2008 • (b) oznaka: »za hranu » ili upućivanje na hranu za koju je aroma namijenjena;
NN 53/2008 • (c) rok trajanja sukladno posebnom propisu o označavanju hrane 6;
NN 53/2008 • (d) ako je potrebno, posebna uputa za način skladištenja i uporabu gdje je to potrebno;
NN 53/2008 • (e) uputa za uporabu ako postoji mogućnost da se bez nje aroma neodgovarajuće uporabi;
NN 53/2008 • (f) neto količina ili količina punjenja izraženu u jedinicama obujma (volumena) ili mase;
NN 53/2008 • (g) naziv i adresa proizvođača ili onoga koji aromu pakira ili stavlja na tržište registriranog u Republici Hrvatskoj,
NN 53/2008 • (h) za uvozne arome, pored naziva i adrese proizvođača, naziv i adresu sjedišta uvoznika, te zemlju podrijetla;
NN 53/2008 • (i) oznaku serije ili lota sukladno posebnom propisu koji određuju seriju kojoj hrana pripada 7.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 58/98, Broj 50/98,
Broj 122/07, Broj 78/06,
Broj 106/07, Broj 105/99
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE