PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-10-99-2946 NN 99/2007

• (b) ako se upotrebljavaju cijele ribe, prethodno im se moraju izvaditi unutarnji organi i moraju se isprati;


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• (c) nakon proizvodnje, proizvodi ribarstva dobiveni strojnim odvajanjem ribljeg mesa moraju se što je moguće prije zamrznuti ili dodati u proizvod predviđen za zamrzavanje ili stabiliziranje.


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• 1. Sljedeći se proizvodi ribarstva moraju kroz najmanje 24 sata zamrzavati na temperaturi ne višoj od -20°C u svim dijelovima proizvoda; ovom se postupku moraju podvrgnuti sirovine ili gotovi proizvodi:


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• (a) proizvodi ribarstva koji se konzumiraju sirovi ili gotovo sirovi;


Internet NN 99/2007
• (b) proizvodi ribarstva koji pripadaju sljedećim vrstama, ako se podvrgavaju postupku dimljenja kojim se postiže unutarnja temperatura proizvoda ribarstva ne veća od 60°C;

Internet stranice NN 99/2007
• (c) marinirani i/ili soljeni proizvodi ribarstva ako postupak prerade nije dostatan za uništavanje ličinki nematoda.

Internet stranice NN 99/2007 • 2. Subjekti u poslovanju s hranom ne moraju obaviti postupak iz točke 1.ovoga Dijela ako:
Internet stranice NN 99/2007 • (a) postoje epidemiološki podaci koji ukazuju da ribolovno područje iz kojega potječu proizvodi ne predstavlja opasnost za zdravlje vezano uz prisutnost parazita; i
Internet stranice NN 99/2007 • 3. Pri stavljanju na tržište proizvoda ribarstva iz točke 1. ovoga Dijela, osim ako se isporučuju krajnjem potrošaču, proizvode ribarstva mora pratiti dokument u kojem proizvođač navodi vrstu postupka kojemu su ti proizvodi bili podvrgnuti.
Internet stranice NN 99/2007 • Subjekti u poslovanju s hranom moraju osigurati da sirovine koje se koriste za proizvodnju ribljeg ulja za prehranu ljudi udovoljavaju sljedećim zahtjevima:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 99/2007 • 1. moraju potjecati od proizvoda ribarstva koji su ocijenjeni prikladnima za prehranu ljudi,
Informacije NN 99/2007 • 2. moraju potjecati iz objekata, uključujući plovila koja su odobrena u skladu s ovim Pravilnikom,
Poslovne stranice NN 99/2007 • 3. moraju biti prevezene i uskladištene do proizvodnje u higijenskim uvjetima.
Pregledi NN 99/2007 • Subjekti u poslovanju s hranom koji kuhaju rakove i mekušce moraju osigurati ispunjavanje sljedećih zahtjeva.
Besplatno NN 99/2007 • 1. Proizvodi se nakon kuhanja moraju brzo ohladiti. Voda koja se u tu svrhu upotrebljava mora biti voda za piće ili, na plovilima, čista voda. Ako se ne primjenjuje nikakva druga metoda konzerviranja/čuvanja, hlađenje se mora nastaviti dok se ne postigne temperatura približna temperaturi otapajućeg leda.
Glasnik NN 99/2007 • 2. Ljuske ili ljušture se moraju uklanjati na higijenski način, pri čemu se mora izbjegavati kontaminacija proizvoda. Ako se ti poslovi obavljaju ručno, radnici moraju posebnu pozornost obratiti na pranje ruku.
Propis NN 99/2007 • 3. Nakon uklanjanja ljuske ili ljušture, kuhani se proizvodi moraju odmah zamrznuti ili što je moguće prije ohladiti do temperature utvrđene u Poglavlju VII. ovoga Odjeljka.
Propis NN 99/2007 • 4. Iznimno od odredbi članka 3. stavka 2. ovog Pravilnika i točke 1. Poglavlja IV. Odjeljka VIII. Priloga III. ovoga Priloga, subjekti u poslovanju s hranom u objektima na kopnu mogu koristiti čistu vodu za hlađenje nakon kuhanja rakova i mekušaca.
Propis NN 99/2007 • Pored toga što moraju osigurati sukladnost s mikrobiološkim kriterijima u skladu s Pravilnikom o higijeni hrane, subjekti u poslovanju s hranom moraju osigurati da proizvodi ribarstva koji se stavljaju na tržište koji su namijenjeni prehrani ljudi zadovoljavaju uvjete utvrđene u ovom poglavlju, ovisno o prirodi proizvoda ili vrsti životinja.
Propis NN 99/2007 • Subjekti u poslovanju s hranom moraju obaviti organoleptičku pretragu proizvoda ribarstva. Tim se ispitivanjem mora provjeriti zadovoljavaju li proizvodi ribarstva kriterije svježine.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 30/06, Broj 25/09, Broj 79/07, Broj 39/07, Broj 33/91, Broj 112/04


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled