PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 99/2007 • (b) ako se upotrebljavaju cijele ribe, prethodno im se moraju izvaditi unutarnji organi i moraju se isprati;
NN 99/2007 • (c) nakon proizvodnje, proizvodi ribarstva dobiveni strojnim odvajanjem ribljeg mesa moraju se što je moguće prije zamrznuti ili dodati u proizvod predviđen za zamrzavanje ili stabiliziranje.
NN 99/2007 • 1. Sljedeći se proizvodi ribarstva moraju kroz najmanje 24 sata zamrzavati na temperaturi ne višoj od -20°C u svim dijelovima proizvoda; ovom se postupku moraju podvrgnuti sirovine ili gotovi proizvodi:
NN 99/2007 • (a) proizvodi ribarstva koji se konzumiraju sirovi ili gotovo sirovi;
NN 99/2007 • (b) proizvodi ribarstva koji pripadaju sljedećim vrstama, ako se podvrgavaju postupku dimljenja kojim se postiže unutarnja temperatura proizvoda ribarstva ne veća od 60°C;
NN 99/2007 • (c) marinirani i/ili soljeni proizvodi ribarstva ako postupak prerade nije dostatan za uništavanje ličinki nematoda.
NN 99/2007 • 2. Subjekti u poslovanju s hranom ne moraju obaviti postupak iz točke 1.ovoga Dijela ako:
NN 99/2007 • (a) postoje epidemiološki podaci koji ukazuju da ribolovno područje iz kojega potječu proizvodi ne predstavlja opasnost za zdravlje vezano uz prisutnost parazita; i
NN 99/2007 • 3. Pri stavljanju na tržište proizvoda ribarstva iz točke 1. ovoga Dijela, osim ako se isporučuju krajnjem potrošaču, proizvode ribarstva mora pratiti dokument u kojem proizvođač navodi vrstu postupka kojemu su ti proizvodi bili podvrgnuti.
NN 99/2007 • Subjekti u poslovanju s hranom moraju osigurati da sirovine koje se koriste za proizvodnju ribljeg ulja za prehranu ljudi udovoljavaju sljedećim zahtjevima:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 99/2007 • 1. moraju potjecati od proizvoda ribarstva koji su ocijenjeni prikladnima za prehranu ljudi,
NN 99/2007 • 2. moraju potjecati iz objekata, uključujući plovila koja su odobrena u skladu s ovim Pravilnikom,
NN 99/2007 • 3. moraju biti prevezene i uskladištene do proizvodnje u higijenskim uvjetima.
NN 99/2007 • Subjekti u poslovanju s hranom koji kuhaju rakove i mekušce moraju osigurati ispunjavanje sljedećih zahtjeva.
NN 99/2007 • 1. Proizvodi se nakon kuhanja moraju brzo ohladiti. Voda koja se u tu svrhu upotrebljava mora biti voda za piće ili, na plovilima, čista voda. Ako se ne primjenjuje nikakva druga metoda konzerviranja/čuvanja, hlađenje se mora nastaviti dok se ne postigne temperatura približna temperaturi otapajućeg leda.
NN 99/2007 • 2. Ljuske ili ljušture se moraju uklanjati na higijenski način, pri čemu se mora izbjegavati kontaminacija proizvoda. Ako se ti poslovi obavljaju ručno, radnici moraju posebnu pozornost obratiti na pranje ruku.
NN 99/2007 • 3. Nakon uklanjanja ljuske ili ljušture, kuhani se proizvodi moraju odmah zamrznuti ili što je moguće prije ohladiti do temperature utvrđene u Poglavlju VII. ovoga Odjeljka.
NN 99/2007 • 4. Iznimno od odredbi članka 3. stavka 2. ovog Pravilnika i točke 1. Poglavlja IV. Odjeljka VIII. Priloga III. ovoga Priloga, subjekti u poslovanju s hranom u objektima na kopnu mogu koristiti čistu vodu za hlađenje nakon kuhanja rakova i mekušaca.
NN 99/2007 • Pored toga što moraju osigurati sukladnost s mikrobiološkim kriterijima u skladu s Pravilnikom o higijeni hrane, subjekti u poslovanju s hranom moraju osigurati da proizvodi ribarstva koji se stavljaju na tržište koji su namijenjeni prehrani ljudi zadovoljavaju uvjete utvrđene u ovom poglavlju, ovisno o prirodi proizvoda ili vrsti životinja.
NN 99/2007 • Subjekti u poslovanju s hranom moraju obaviti organoleptičku pretragu proizvoda ribarstva. Tim se ispitivanjem mora provjeriti zadovoljavaju li proizvodi ribarstva kriterije svježine.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 30/06, Broj 25/09,
Broj 79/07, Broj 39/07,
Broj 33/91, Broj 112/04
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE