PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-05-61-1405 NN 61/2009

• (b) Alkoholna jakost akvavita ili aquavita koji se stavlja na tržište kao gotov proizvod je najmanje 37,5% vol.


Stranica 2009-05-61-1405 NN 61/2009

• (c) U proizvodnji akvavita ili aquavita mogu se dodatno koristiti i druge prirodne i/ili prirodno identične aromatične tvari definirane u članku 2. stavku 2. točki (a) podtočkama (a.1.) i (a.2.) Pravilnika o aromama i/ili aromatični pripravci definirani u članku 2. stavku 2. točki (b) istog pravilnika, pod uvjetom da okus proizlazi prvenstveno iz destilata sjemenki kima (Carum carvi L.) i/ili kopra (Anethum graveolens L.), pri čemu je zabranjena upotreba eteričnih ulja.


Stranica 2009-05-61-1405 NN 61/2009

• (d) Gorke tvari ne smiju prevladavati u okusu; sadržaj suhog ekstrakta ne smije biti veći od 1,5 grama na 100 mililitara.


Stranica 2009-05-61-1405 NN 61/2009

• (a) Jaka alkoholna pića aromatizirana anisom su proizvodi dobiveni aromatiziranjem etilnog alkohola poljoprivrednog podrijetla prirodnim ekstraktima zvjezdolikog anisa (Illicium verum Hook f.), anisa (Pimpinella anisum L.), komorača (Foeniculum vulgare Mill.) ili drugog bilja koje sadržava jednake glavne aromatične sastojke, korištenjem jednog ili kombinacijom sljedećih postupaka:


Internet NN 61/2009
• (ii) redestilacijom alkohola uz prisutnost sjemenki ili drugih biljnih dijelova gore navedenih biljaka,

Internet stranice NN 61/2009
• (iii) dodavanjem prirodnih destiliranih ekstrakata biljaka s aromom anisa.

Internet stranice NN 61/2009 • (b) Alkoholna jakost jakih alkoholnih pića aromatiziranih anisom koja se stavljaju na tržište kao gotov proizvod je najmanje 15% vol.
Internet stranice NN 61/2009 • (c) U proizvodnji jakih alkoholnih pića aromatiziranih anisom smiju se koristiti samo prirodne aromatične tvari i aromatični pripravci definirani u članku 2. stavku 2. točki (a) podtočki (a.1.) i članku 2. stavku 2. točki (b) Pravilnika o aromama.
Internet stranice NN 61/2009 • (d) Mogu se također koristiti i drugi prirodni biljni ekstrakti ili aromatične sjemenke, pod uvjetom da prevladava okus anisa.
Internet stranice NN 61/2009 • (a) Pastis je jako alkoholno piće aromatizirano anisom koje sadrži prirodne ekstrakte korijena sladića (Glycyrrhiza spp.) uz prisutnost bojila poznatih kao »čalkoni« i glicirizinske kiseline čije su minimalne i maksimalne količine od 0,05 do 0,5 grama po litri.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 61/2009 • (b) Alkoholna jakost pastisa koja se stavlja na tržište kao gotov proizvod je najmanje 40% vol.
Informacije NN 61/2009 • (c) U proizvodnji pastisa smiju se koristiti samo prirodne aromatične tvari i aromatični pripravci definirani u članku 2. stavku 2. točki (a) podtočki (a.1.) i članku 2. stavku 2. točki (b) Pravilnika o aromama.
Poslovne stranice NN 61/2009 • (d) Pastis sadrži manje od 100 grama šećera po litri, izraženo kao invertni šećer, i ima sadržaj anetola od 1,5 do 2 grama po litri.
Pregledi NN 61/2009 • (a) Pastis de Marseille je pastis koji sadrži anetol u količini od 2 grama po litri.
Besplatno NN 61/2009 • (b) Alkoholna jakost pastis de Marseille koji se stavlja na tržište kao gotov proizvod je najmanje 45% vol.
Glasnik NN 61/2009 • (c) U proizvodnji pastis de Marseille smiju se koristiti samo prirodne aromatične tvari i aromatični pripravci definirani u članku 2. stavku 2. točki (a) podtočki (a.1.) i članku 2. stavku 2. točki (b) Pravilnika o aromama.
Propis NN 61/2009 • (a) Anis je jako alkoholno piće aromatizirano anisom kod kojeg karakteristična aroma potječe isključivo od anisa (Pimpinella anisum L.) i/ili zvjezdastog anisa (Illicium verum Hook f.) i/ili komorača (Foeniculum vulgare Mill.).
Propis NN 61/2009 • (b) Alkoholna jakost anisa koji se stavlja na tržište kao gotov proizvod je najmanje 35% vol.
Propis NN 61/2009 • (c) U proizvodnji anisa smiju se koristiti samo prirodne aromatične tvari i aromatični pripravci definirani u članku 2. stavku 2. točki (a) podtočki (a.1.) i članku 2. stavku 2. točki (b) Pravilnika o aromama.
Propis NN 61/2009 • (a) Destilirani anis je anis koji sadrži alkohol destiliran uz prisutnost sjemenki navedenih u kategoriji 28. (a), a u slučaju zemljopisne oznake i uz prisutnost mastica (tršlja) i ostalih aromatičnih sjemenki, biljaka ili voća, pod uvjetom da taj alkohol predstavlja najmanje 20 % alkoholne jakosti destiliranoga anisa.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 25/09, Broj 194/03, Broj 147/04, Broj 103/00, Broj 132/06, Broj 128/00


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled