PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-09-118-2912 NN 118/2009

• b) hrana i sastojci hrane koji se sastoje ili su izolirani iz mikroorganizama, gljiva ili algi,


Stranica 2009-09-118-2912 NN 118/2009

• c) hrana i sastojci hrane koji se sastoje ili su izolirani iz biljaka i sastojci hrane izolirani iz životinja, osim hrane i sastojaka hrane dobivenih tradicionalnim načinima razmnožavanja ili uzgoja za koje je otprije poznato da se sigurno mogu konzumirati,


Stranica 2009-09-118-2912 NN 118/2009

• d) hrana i sastojci hrane dobiveni tehnološkim proizvodnim postupkom koji se do sada nije koristio, a uzrokuje znatne promjene u sastavu ili strukturi hrane ili sastojaka hrane, što utječe na njihovu prehrambenu vrijednost, metabolizam čovjeka ili razinu neprihvatljivih tvari za prehranu ljudi.


Stranica 2009-09-118-2912 NN 118/2009

• a) prehrambene aditive, uređene Pravilnikom o prehrambenim aditivima (»Narodne novine« broj 81/08)[2]


Internet NN 118/2009
• b) arome, uređene Pravilnikom o aromama (»Narodne novine« broj 53/08)[3],

Internet stranice NN 118/2009
• c) ekstrakcijska otapala koja se koriste u proizvodnji hrane, uređena odredbama Pravilnika o pomoćnim tvarima u procesu proizvodnje (»Narodne novine« broj 38/08)[4], osim u slučaju dodatnih zahtjeva glede njihove sigurnosti i označavanja, kada moraju ispunjavati uvjete iz ovoga Pravilnika,

Internet stranice NN 118/2009 • – razlikovati se toliko od hrane koju bi po svojoj namjeni trebala zamijeniti da bi njihova potrošnja bila za potrošača u prehrambenom smislu nepovoljna.
Internet stranice NN 118/2009 • Za stavljanje nove hrane prvi puta na tržište Republike Hrvatske subjekt u poslovanju s hranom mora pribaviti dopuštenje u skladu s odredbama ovoga Pravilnika.
Internet stranice NN 118/2009 • Zabranjeno je stavljanje nove hrane iz članka 2. ovoga Pravilnika prvi puta na tržište Republike Hrvatske ako nije izdano dopuštenje u skladu s odredbama ovoga Pravilnika.
Internet stranice NN 118/2009 • Za dobivanje dopuštenja za stavljanje nove hrane provodi se postupak procjene sukladnosti za stavljanje nove hrane.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 118/2009 • Subjekt u poslovanju s hranom prilikom prvog stavljanja nove hrane na tržište Republike Hrvatske mora podnijeti zahtjev za izdavanje dopuštenja Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi (u daljnjem tekstu: Ministarstvo).
Informacije NN 118/2009 • Dopuštenje za stavljanje nove hrane prvi puta na tržište izdaje ministar nadležan za zdravstvo (u daljnjem tekstu: ministar) uz suglasnost ministra nadležnog za poljoprivredu (u daljnjem tekstu: čelnik nadležnog tijela), na temelju prethodno pribavljenog znanstvenog mišljenja Hrvatske agencije za hranu (u daljnjem tekstu: Agencija).
Poslovne stranice NN 118/2009 • Zahtjev za izdavanje dopuštenja za stavljanje nove hrane na tržište Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu: zahtjev) mora sadržavati sljedeće podatke:
Pregledi NN 118/2009 • – naziv i adresu proizvođača ili onoga koji hranu pakira ili stavlja na tržište, a ima sjedište u Republici Hrvatskoj,
Besplatno NN 118/2009 • – podatke koji označavaju hranu na hrvatskom jeziku (naziv hrane, popis sastojaka, količina određenih sastojaka, neto količina ili količina punjenja, rok trajanja, uvjeti čuvanja i uporabe)
Glasnik NN 118/2009 • 4. potvrdu o alergološkim testovima in vitro i in vivo ukoliko se radi o hrani gdje postoji mogućnost pojave alergija,
Propis NN 118/2009 • 6. Izvod iz Upisnika registriranih objekata ako se nova hrana proizvodi u Republici Hrvatskoj,
Propis NN 118/2009 • 7. povijest organizma koji je upotrijebljen kao izvor nove hrane ukoliko je upotrijebljen novi organizam,
Propis NN 118/2009 • 9. potvrdu institucije koja je izradila studiju kojom se dokazuje kako hrana ili sastojak hrane zadovoljava kriterije iz članka 4. ovoga Pravilnika,
Propis NN 118/2009 • 10. prijedlog označavanja nove hrane sukladno članku 21. ovoga Pravilnika,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 94/94, Broj 5/04, Broj 125/08, Broj 20/92, Broj 70/04, Broj 75/09


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled