PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 99/2007 • (b) međutim, ovaj se Pravilnik primjenjuje na maloprodaju ako se poslovi obavljaju s ciljem opskrbe drugog objekta hranom životinjskog podrijetla, osim ako:
NN 99/2007 • – se ti poslovi sastoje jedino od skladištenja ili prijevoza, pri čemu se ipak primjenjuju posebni zahtjevi vezano uz temperaturu iz Priloga III. ovoga Pravilnika, ili
NN 99/2007 • – objekt u maloprodaji opskrbljuje hranom životinjskog podrijetla isključivo drugi objekt u maloprodaji i ako se, prema posebnom propisu, radi o marginalnoj, lokalnoj i ograničenoj djelatnosti,
NN 99/2007 • (c) Posebnim propisom određuju se maloprodajni objekti na koje se ne primjenjuju zahtjevi propisani točkom a) ili b) ovoga stavka.
NN 99/2007 • (a) odgovarajuće propise o zdravlju životinja i javnom zdravlju, uključujući i stroža pravila koja su utvrđena u svrhu sprečavanja, suzbijanja i iskorjenjivanja određenih transmisivnih spongiformnih encefalopatija;
NN 99/2007 • (c) zahtjeve vezane uz označavanje životinja i sljedivost proizvoda životinjskog podrijetla.
NN 99/2007 • 2. pojmovi utvrđeni odredbama Zakona o veterinarstvu (»Narodne novine«, broj 41/07), ukoliko nisu u suprotnosti s odredbama ovoga Pravilnika
NN 99/2007 • 5. svi tehnički pojmovi iz Priloga II. i III. ovoga Pravilnika.
NN 99/2007 • 1) Subjekti u poslovanju s hranom moraju ispunjavati odgovarajuće odredbe iz Priloga II. i III. ovoga Pravilnika.
NN 99/2007 • 2) Za uklanjanje površinske kontaminacije s proizvoda životinjskog podrijetla subjekti u poslovanju s hranom ne smiju upotrebljavati nikakvu drugu tvar osim vode za piće, ili čiste vode ako je to dopušteno Pravilnikom o higijeni hrane ili ovim Pravilnikom.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 99/2007 • 3) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, ako je uporaba te tvari odobrena u skladu s posebnim postupkom Europske komisije, subjekti u poslovanju s hranom moraju zadovoljavati i sve uvjete uporabe koji se donesu u skladu s istim postupkom. Uporaba odobrene tvari ne utječe na obvezu subjekta u poslovanju s hranom da ispunjava zahtjeve ovog Pravilnika.
NN 99/2007 • 1) Subjekti u poslovanju s hranom mogu na tržište staviti proizvode životinjskog podrijetla jedino ako su pripremljeni i ako se njima rukovalo isključivo u objektima:
NN 99/2007 • (a) koji zadovoljavaju odgovarajuće zahtjeve propisane odredbama Pravilnika o higijeni hrane, iz Priloga II. i III. ovoga Pravilnika te druge odgovarajuće zahtjeve određene propisima o hrani; i
NN 99/2007 • (b) koje je nadležno tijelo registriralo, odnosno u skladu sa stavkom 2. ovoga članka, odobrilo.
NN 99/2007 • 2) Ne dovodeći u pitanje članak 6. stavak 3. Pravilnika o higijeni hrane, objekti u kojima se rukuje onim proizvodima životinjskog podrijetla koji podliježu zahtjevima iz Priloga III. ovoga Pravilnika ne smiju poslovati ako ih ne odobri nadležno tijelo u skladu sa stavkom 3. ovoga članka, izuzimajući objekte koji se bave jedino:
NN 99/2007 • (c) skladištenjem proizvoda koje nije potrebno skladištiti u uvjetima kontrolirane temperature; ili
NN 99/2007 • (d) maloprodajnim djelatnostima, osim onih određenih člankom 1. stavkom 5. točkom (b) ovoga Pravilnika.
NN 99/2007 • 3) Objekt koji podliježe odobrenju u skladu sa stavkom 2.ovoga članka ne smije poslovati ako nadležno tijelo nije, u skladu s Pravilnikom o službenim kontrolama hrane životinjskog podrijetla:
NN 99/2007 • (a) tom objektu izdalo odobrenje za obavljanje djelatnosti nakon pregleda objekta na licu mjesta; ili
NN 99/2007 • 4) Subjekti u poslovanju s hranom surađuju s nadležnim tijelom u skladu s Pravilnikom o službenim kontrolama hrane životinjskog podrijetla. Subjekti u poslovanju s hranom naročito jamče da će objekt prestati raditi ako nadležno tijelo ukine izdano odobrenje ili ako ga, u slučaju uvjetnog odobrenja, ne produlji ili ne izda odobrenje.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 79/05, Broj 111/07,
Broj 52/09, Broj 16/01,
Broj 48/08, Broj 80/01
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE