PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-10-99-2946 NN 99/2007

• (b) meso koje ispunjava zahtjeve iz točke 1. ovoga Poglavlja; i


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• (c) ako mesni pripravak očito nije namijenjen za potrošnju bez prethodne toplinske obrade:


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• – meso dobiveno mljevenjem ili usitnjavanjem mesa koje ispunjava zahtjeve iz točke 1. osim zahtjeva iz točke 1. (c) podstavka prvog ovoga Poglavlja; i


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• – strojno otkošteno meso (SOM) koje ispunjava zahtjeve iz Poglavlja III. točke 3.(d) ovoga Odjeljka.


Internet NN 99/2007
• 3. Meso koje se upotrebljava za proizvodnju strojno otkoštenog mesa mora ispunjavati sljedeće uvjete:

Internet stranice NN 99/2007
• (b) Sljedeći se materijali ne smiju upotrebljavati za proizvodnju strojno otkoštenog mesa (SOM):

Internet stranice NN 99/2007 • – kod ostalih životinja: kosti glave, stopala, repova, femur, tibia, fibula, humerus, radius i ulna.
Internet stranice NN 99/2007 • Subjekti u poslovanju s hranom koji proizvode mljeveno meso, mesne pripravke ili strojno otkošteno meso (SOM) moraju osigurati ispunjavanje sljedećih zahtjeva:
Internet stranice NN 99/2007 • 1. Obrada mesa mora biti tako organizirana da se spriječi ili što je moguće više smanji kontaminacija. U tu svrhu, subjekti u poslovanju s hranom moraju naročito osigurati da se korišteno meso:
Internet stranice NN 99/2007 • (a) održava na temperaturi od najviše 4°C za perad, 3°C za jestive nusproizvode i 7°C za ostalo meso; i
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 99/2007 • (b) doprema u prostoriju za pripremanje postupno, prema potrebi.
Informacije NN 99/2007 • 2. Sljedeći se zahtjevi primjenjuju na proizvodnju mljevenog mesa i mesnih pripravaka:
Poslovne stranice NN 99/2007 • (a) Ukoliko nadležno tijelo ne dopusti otkoštavanje neposredno prije usitnjavanja, zamrznuto ili duboko zamrznuto meso koje se upotrebljava za pripremanje mljevenog mesa ili mesnih pripravaka mora se otkostiti prije zamrzavanja. Ono može biti uskladišteno samo tijekom ograničenog razdoblja.
Pregledi NN 99/2007 • (b) Ukoliko se priprema od rashlađenog mesa, mljeveno meso se mora pripremiti:
Besplatno NN 99/2007 • – u roku od najviše šest dana od klanja ako se radi o drugim životinjama, a ne o peradi; ili
Glasnik NN 99/2007 • – u roku od najviše 15 dana od klanja životinja ako se radi o otkoštenoj, vakuumski pakiranoj govedini i teletini.
Propis NN 99/2007 • (c) Odmah nakon proizvodnje, mljeveno meso i mesni pripravci moraju se zapakirati ili ambalažirati te:
Propis NN 99/2007 • – rashladiti do unutarnje temperature od najviše 2°C za mljeveno meso i 4°C za mesne pripravke; ili
Propis NN 99/2007 • Ovi se uvjeti temperature moraju održavati tijekom uskladištenja i prijevoza.
Propis NN 99/2007 • 3. Sljedeći se zahtjevi primjenjuju na proizvodnju i uporabu strojno otkoštenog mesa (SOM) koje se proizvodi tehnikama koje ne mijenjaju strukturu kostiju što se upotrebljavaju za proizvodnju strojno otkoštenog mesa i u kojemu udio kalcija nije značajno veći od onoga u mljevenom mesu:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 81/05, Broj 30/09, Broj 17/07, Broj 55/01, Broj 43/99, Broj 45/00


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled