PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-01-2-42 NN 2/2009

• – bez leđne moždine duž kanala kralježnice (medulla spinalis);


Stranica 2009-01-2-42 NN 2/2009

• 3. Goveđe polovice jesu rasječeni trup po crti razdvajanja, koja prolazi kroz sredinu svakog kralješka kao i kroz sredinu križne, zdjeličnih i prsne kosti.


Stranica 2009-01-2-42 NN 2/2009

• (1) Za sve kategorije goveda iz Priloga 1. ovoga Pravilnika obvezno je neposredno nakon obrade trupa i veterinarsko-zdravstvenog pregleda obaviti vaganje toplih trupova, odnosno polovica kako bi se utvrdila njihova klaonička masa i obavio postupak klasiranja.


Stranica 2009-01-2-42 NN 2/2009

• (2) Klaonička masa toplog trupa (u daljnjem tekstu: trup) jest masa trupa odnosno polovica obrađenih prema članku 2. točka 2. ovoga Pravilnika s kojeg je nakon veterinarsko-zdravstvenog pregleda odvojeno uho.


Internet NN 2/2009
• (3) Za utvrđivanje tržne cijene treba se s trupova namijenjenih otpremi prije prodaje ili rasijecanju još dodatno odvojiti:

Internet stranice NN 2/2009
• – masno tkivo s područja ingvinalnog kanala kod muških životinja te ispod odstranjenog vimena kod ženskih životinja;

Internet stranice NN 2/2009 • (1) Trupovi, polovice odnosno četvrti u proizvodnji, preradi i prometu moraju biti razvrstani i ocijenjeni (u daljnjem tekstu: klasirani) prema ovom Pravilniku.
Internet stranice NN 2/2009 • (2) Za klasiranje u smislu stavka 1. ovoga članka odgovorne su klaonice.
Internet stranice NN 2/2009 • (1) Razvrstavanje trupova u kategorije obavlja se prema Prilogu 1. ovoga Pravilnika na temelju podataka o rođenju grla utvrđenom iz Jedinstvenog registra goveda i njegovom fiziološkom stanju.
Internet stranice NN 2/2009 • (2) Razvrstavanje trupova u kategorije za životinje za klanje iz uveza obavlja se prema Prilogu 1. ovoga Pravilnika na temelju dokumentacije koja prati životinju pri uvozu i njezinu fiziološkog stanja.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 2/2009 • (3) Dokumentacija iz stavka 2. ovoga članka mora među ostalim sadržavati i podatak o datumu rođenja životinje.
Informacije NN 2/2009 • (4) Trupovi odnosno polovice razvrstavaju se u slijedeće kategorije: mladi bikovi u dobi do 24 mjeseca (A), bikovi stariji od 24 mjeseca (B), kastrirane muške životinje (C), krave (D), junice (E), telad do dobi od 8 mjeseci (V) i starija telad u dobi od 8-12 mjeseci (Z).
Poslovne stranice NN 2/2009 • (1)Trupovi odnosno polovice razvrstavaju se u klase na temelju razvijenosti mišića trupa odnosno polovica kao i razvijenosti njihovih osnovnih dijelova.
Pregledi NN 2/2009 • (2) Razvrstavanje iz stavka 1. ovoga članka obavlja se na temelju Priloga 2. ovoga Pravilnika.
Besplatno NN 2/2009 • (3) Trupovi odnosno polovice razvrstavaju se u jednu od pet klasa: E, U, R, O i P.
Glasnik NN 2/2009 • (1) Ocjena prekrivenosti trupova odnosno polovica masnim tkivom obavlja se na temelju Priloga 3. ovoga Pravilnika.
Propis NN 2/2009 • (2) Ocjenjivanje iz stavka 1. ovoga članka obavlja se u pet stupnjeva, ocjenom od 1 do 5.
Propis NN 2/2009 • (1) Trupovi, polovice i četvrti ne mogu biti stavljeni na tržište, držani na zalihi radi prodaje ili se koristiti u preradi ako nisu propisno označeni naljepnicom ili privjesnicom (u daljnjem tekstu: oznaka).
Propis NN 2/2009 • (2) Za trupove, polovice ili četvrti koji su zatečeni na tržištu, držani na zalihi radi prodaje ili su namijenjene preradi a nisu propisno označeni odgovorne su pravne ili fizičke osobe koje ih stavljaju na tržište, drže na zalihi ili ih koriste u preradi.
Propis NN 2/2009 • (1) Izgled i sadržaj oznake iz članka 8. stavka 1. ovoga Pravilnika dan je u Prilogu 4. ovoga Pravilnika.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 100/04, Broj 76/07, Broj 25/06, Broj 21/09, Broj 1/05, Broj 49/06


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled