PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 114/2008 • – bez zalijepljene kore (zalijepljena kora ukupno ne smije prekrivati više od 5% cjelokupne površine ljuske).
NN 114/2008 • (2) U svim klasama, uz posebne odredbe i dopuštena odstupanja koja su određena za svaku klasu pojedinačno, jezgra lješnjaka mora biti:
NN 114/2008 • – neoštećena; sitno površinsko oštećenje ne smatra se nedostatkom,
NN 114/2008 • – zdrava; isključen je proizvod zahvaćen truljenjem ili propadanjem koji ga čini neprikladnim za potrošnju,
NN 114/2008 • – dovoljno razvijena, pri čemu se isključuje zakržljali plod,
NN 114/2008 • – bez živih ili mrtvih insekata u bilo kojoj fazi razvijenosti,
NN 114/2008 • – bez mrlja (uključujući crnu boju) ili kvarenja koje je čini neprikladnom za potrošnju 18.
NN 114/2008 • (3) Lješnjaci u ljusci moraju se brati kada dostignu zadovoljavajuću zrelost.
NN 114/2008 • (6) Sadržaj vlage u lješnjacima u ljusci ne bi trebao prelaziti 12% za cijeli lješnjak, odnosno 7% za jezgru
NN 114/2008 • (7) Sadržaj vlage lješnjaka određuje se pomoću metoda prikazanih u Dodatku 5. ovoga Pravilnika.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 114/2008 • Radi stavljanja na tržište, lješnjaci u ljusci se po kakvoći razvrstavaju u tri klase:
NN 114/2008 • (1) Lješnjaci u ljusci Ekstra klase moraju biti vrhunske kakvoće, tipični za sortu i/ili komercijalni tip
NN 114/2008 • (2) Moraju biti bez nedostataka uz izuzetak neznatnih površinskih oštećenja, pod uvjetom da ona ne utječu na opći izgled proizvoda, kakvoću, očuvanje kakvoće i izgled u pakiranju.
NN 114/2008 • (1) Lješnjaci u ljusci Klase I moraju biti dobre kakvoće, tipični za sortu i/ili komercijalni tip.
NN 114/2008 • (1) Klasa II uključuje lješnjake u ljusci koje ne udovoljavaju zahtjevima za Klasu I, ali udovoljavaju minimalnim zahtjevima kakvoće propisanim člankom 163. ovoga Pravilnika.
NN 114/2008 • (2) Dopušteni su manji nedostaci pod uvjetom da lješnjaci u ljusci zadrže svoje bitne karakteristike koje se odnose na kakvoću, očuvanje kakvoće i izgled u pakiranju.
NN 114/2008 • Veličina ili analitički pregled određeni su prema najvećem promjeru na središnjem dijelu ploda. Izražavaju se ili kao raspon određen najvećom i najmanjom veličinom (određivanje veličina) ili navođenjem najmanje veličine nakon koje slijede riječi ‘i više’, odnosno navođenjem najveće veličine nakon koje slijede riječi ‘i manje’ (analitički pregled). Određivanje veličine obavezno je za proizvode Ekstra klase i Klase I, a nije obavezno za proizvode Klase II.
NN 114/2008 • a Osim ove tablice za određivanje veličine, bilo koja veličina uključujući veće veličine može se koristiti uz neobavezne nazive veličina, pod uvjetom da se veličina ili analitički pregled u milimetrima također navodi u oznaci.
NN 114/2008 • Samo lješnjaci u ljusci promjera jednakog ili većeg od 16 mm mogu se uključiti u Ekstra klasu, dok se u Klasu I mogu uključiti samo oni čiji je promjer jednak ili veći od 14 mm. Kod proizvoda koji se krajnjem potrošaču prezentiraju pod oznakom ‘analitički pregledano’, veličina ‘i manje’ nije dopuštena.
NN 114/2008 • Odstupanje u pogledu kakvoće i veličine dopušteno je u svakom pakiranju proizvoda koji ne udovoljavaju zahtjevima navedene klase sukladno člancima 170. i 172. ovoga Pravilnika.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 119/99, Broj 38/90,
Broj 176/03, Broj 98/97,
Broj 47/08, Broj 130/07
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE