PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 138/2005 • Broj laboratorija preostalih nakon odbacivanja ekstremnih vrijednosti 21272922
NN 138/2005 • Broj laboratorija preostalih nakon odbacivanja ekstremnih vrijednosti 2927272929
NN 138/2005 • Srednja vrijednost (x) µg/g86,43 541159,1272,1 229,3(*) 177,1 222,1(*)
NN 138/2005 • Broj laboratorija preostalih nakon odbacivanja ekstremnih vrijednosti 2526252725
NN 138/2005 • Broj laboratorija preostalih nakon odbacivanja ekstremnih vrijednosti 2323242721
NN 138/2005 • IV. ANETOL. ODRE?IVANJE TRANS-ANETOLA PLINSKOM KROMATOGRAFIJOM U ALKOHOLNIM PIĆIMA
NN 138/2005 • Ova metoda je prikladna za određivanje trans-anetola u alkoholnim pićima s aromom anisa primjenom plinske kromatografije.
NN 138/2005 • ISO 3696:1987: Voda za upotrebu u analitičkim laboratorijima – Zahtjevi i test metode.
NN 138/2005 • Koncentracija trans-anetola u alkoholnim pićima se određuje plinskom kromatografijom (GC). Ista količina internog standarda, npr. 4-alilanizola (estragola) kada estragol nije prirodno prisutan u uzorku, dodaje se test uzorku i referentnoj otopini trans-anetola poznate koncentracije te se oba razrijede pomoću 45 %-tne otopine etanola i injektiraju direktno u GC sustav. Prije pripreme uzorka i analize likera koji sadrže velike količine šećera potrebna je ekstrakcija.
NN 138/2005 • Tijekom analize koriste se samo reagensi čija čistoća je najmanje 98 %. Mora se koristiti voda čiji stupanj kakvoće je najmanje 3 prema definiciji standarda ISO 3696.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 138/2005 • Referentne kemikalije se trebaju čuvati na hladnom mjestu (na 4°C), bez prisutnosti svjetlosti, u aluminijskim posudama ili u bočicama za reagense od obojenog (jantarnog) stakla. Zatvarači trebaju imati aluminijsku brtvu. Trans-anetol je neophodno rastopiti prije upotrebe, ali u ovom slučaju njegova temperatura ne smije nikad prijeći 35°C.
NN 138/2005 • 4.3. 4-alilanizol, (estragol) (CAS 140-67-0), preporučeni interni standard (IS)
NN 138/2005 • Sve standardne otopine trebaju se čuvati na sobnoj temperaturi (15 do 35°C), udaljene od svjetlosti u aluminijskim posudama ili u bočicama za reagense od obojenog (jantarnog) stakla. Poželjno je da zatvarači imaju aluminijsku brtvu.
NN 138/2005 • Trans-anetol i 4-alilanizol su praktički netopivi u vodi, pa je stoga potrebno otopiti trans-anetol i 4-alilanizol u 96 %-tnom etanolu (4.1.) prije dodatka 45 %-tnog etanola (4.4.).
NN 138/2005 • Izvaže se 40 mg trans-anetola (4.2.) u odmjernu tikvicu od 20 ml (ili 400 mg u 200 ml, itd.). Doda se nešto 96 %-tnog etanola (4.1.) i nadopuni do oznake s 45 % vol etanolom (4.4.) te dobro promiješa.
NN 138/2005 • Matičnu otopinu internog standarda, npr. estragola (koncentracije: 2 g/l)
NN 138/2005 • Izvaže se 40 mg estragola (4.3.) u odmjernu tikvicu od 20 ml (400 mg u 200 ml, itd.). Doda se nešto 96 % vol etanola (4.1.), nadopuni do oznake 45 % vol etanolom (4.4.) te dobro promiješa.
NN 138/2005 • 4.5.3. Otopine koje se koriste za provjeru linearnosti odziva plamenoionizacijskog detektora (FID)
NN 138/2005 • Uzme se 2 ml standardne otopine A (4.5.1.) i otpipetira u odmjernu tikvicu od 20 ml, tada se doda 2 ml interne standardne otopine B (4.5.2.) i nadopuni do oznake s 45 % vol etanolom (4.4.) te dobro promiješa.
NN 138/2005 • 5.1. Plinski kromatograf opremljen s kapilarnom kolonom i plamenoionizacijskim detektorom (FID) i integratorom ili drugim sustavom za obradu podataka koji može mjeriti visinu ili površinu pikova te automatskim uzorkivačem ili potrebnom opremom za ručno injektiranje uzorka.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 31/95, Broj 49/91,
Broj 10/05, Broj 142/97,
Broj 149/05, Broj 103/96
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE