PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 56/2006 • c) ako se radi o proizvodima od mlijeka s pH vrijednošću ispod 6 koji potječu iz zemalja ili dijelova zemalja navedenih u posebnom propisu oni se moraju prethodno podvrgnuti procesu pasterizacije nakon kojeg je test na fosfatazu negativan, te moraju imati propisanu veterinarsku dokumentaciju;
NN 56/2006 • d) ako se radi o mlijeku i proizvodima od mlijeka iz zemalja ili dijelova zemalja navedenih u posebnom propisu oni se moraju prethodno podvrgnuti procesu sterilizacije ili procesu dvostruke toplinske obrade, s time da svaki od tih procesa mora biti dovoljan kako bi potom test na fosfatazu bio negativan, a osim toga moraju imati propisanu veterinarsku dokumentaciju; i
NN 56/2006 • 5. Mlijeko i proizvodi od mlijeka iz zemalja ili dijelova zemalja navedenih u posebnom propisu, u kojima se slinavka i šap pojavila u prethodnih 12 mjeseci ili u kojima je u proteklih 12 mjeseci provođeno cijepljenje protiv slinavke i šapa, prije dopreme u zemlju uvoznicu moraju biti podvrgnuti jednom od sljedećih procesa:
NN 56/2006 • a) procesu sterilizacije pri čemu je postignuta Fo vrijednost 3 ili veća od 3; ili
NN 56/2006 • b) prvoj toplinskoj obradi koja ima isti toplinski učinak kao proces pasterizacije na temperaturi od najmanje 72 °C u trajanju od najmanje 15 sekundi, i uslijed koje je onda test na fosfatazu negativan, a potom:
NN 56/2006 • – drugoj toplinskoj obradi, koja ima isti toplinski učinak kao prva toplinska obrada i koja mora biti dovoljna da test na fosfatazu bude negativan, a nakon toga, ako se radi o mlijeku u prahu ili proizvodima od mlijeka u prahu, moraju biti podvrgnuti procesu sušenja, ili
NN 56/2006 • – procesu kiseljenja pri kojem je pH vrijednost održana ispod 6 najmanje sat vremena.
NN 56/2006 • 6. Ako se ustanovi rizik od unošenja bolesti ili bilo koji drugi rizik za zdravlje životinja, potrebno je utvrditi dodatne uvjete za zaštitu zdravlja životinja u skladu s donesenim propisima.
NN 56/2006 • Osim općih uvjeta iz Poglavlja I.ovoga Dodatka, za želatinu i hidrolizirane bjelančevine primjenjuju se sljedeći uvjeti.
NN 56/2006 • a) Želatina se mora proizvoditi na način kojim će se osigurati da se neprerađeni materijal Kategorije 3 obradi kiselinom ili lužinom, a potom ispere jednom ili više puta te postigne potrebna pH vrijednost. Želatina se mora ekstrahirati s jednim ili više uzastopnih zagrijavanja, a nakon toga pročistiti filtracijom i postupkom sterilizacije.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 56/2006 • b) Nakon procesa iz podtočke (a) ove točke, želatina se može podvrgnuti procesu sušenja te, po potrebi, procesu pulverizacije ili prešanja.
NN 56/2006 • c) Zabranjena je upotreba konzervansa osim sumpornog dioksida i vodikovog peroksida.
NN 56/2006 • 2. Želatina se mora zamatati, pakirati, skladištiti i prevoziti u odgovorajućim higijenskim uvjetima. Posebice u objektu za proizvodnju želatine:
NN 56/2006 • a) trebaju postojati zasebne prostorije za uskladištenje te za zamatanje i pakiranje;
NN 56/2006 • b) zamatanje i pakiranje moraju se obavljati u prostoriji koja je odobrena za tu namjenu; i
NN 56/2006 • c) na ambalaži i omotima koji sadrže želatinu mora biti istaknut natpis »Želatina za hranidbu životinja«.
NN 56/2006 • 3. Proces proizvodnje hidroliziranih bjelančevina mora obuhvaćati mjere za sprječavanje kontaminacije neprerađenog materijala Kategorije 3. Neprerađeni materijal Kategorije 3 najprije se mora pripremiti za preradu stavljanjem u salamuru te obraditi vapnom i intenzivnim pranjem, a nakon toga slijedi:
NN 56/2006 • a) izlaganje obrađenog materijala pH vrijednosti većoj od 11 na temperaturi iznad 80 °C u trajanju od preko 3 sata, a potom toplinskoj preradi na temperaturi iznad 140 °C pod tlakom od preko 3,6 bara u trajanju od 30 minuta;
NN 56/2006 • b) izlaganje obrađenog materijala pH vrijednosti od 1 do 2, odnosno pH vrijednosti većoj od 11, a potom toplinskoj obradi na temperaturi od 140 °C pod tlakom od 3 bara u trajanju od 30 minuta;
NN 56/2006 • 4. Nadležno tijelo će odobriti uvoz želatine i hidroliziranih bjelančevina pod sljedećim uvjetima:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 49/03, Broj 67/96,
Broj 11/92, Broj 110/05,
Broj 90/08, Broj 80/99
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE