PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 53/2006 • Dostavlja se detaljan opis (specifikacija) upotrijebljenog materijala kako je predviđeno podtočkom 1.11. dijela A Priloga I. ovoga Pravilnika.
NN 53/2006 • Studije se provode sukladno raspoloživim uputama ili postupcima koji su propisima utvrđeni za istraživanje ostataka sredstava u hrani.4
NN 53/2006 • Prema potrebi, podaci se analiziraju odgovarajućim statističkim metodama. Navode se pojedinosti o statističkim metodama.
NN 53/2006 • Možda će biti potrebno istražiti stabilnost ostataka tijekom uskladištenja
NN 53/2006 • Za istraživanje ostataka sredstava tijekom skladištenja uzorci se zamrzavaju 24 sata nakon uzorkovanja.
NN 53/2006 • Hlapive i nestabilne uzorke se analizira najkasnije 30 dana nakon uzorkovanja ili šest mjeseci nakon uzorkovanja ako je aktivna tvar radioaktivno obilježena.
NN 53/2006 • Istraživanja s tvarima koje nisu radioaktivno obilježene provodi se pomoću reprezentativnih supstrata i poželjno je da to bude na uzorcima koji sadrže ostatke a koji su uzeti s tretiranih usjeva ili životinja. Ako to nije moguće, u jednake količine pripremljenih kontrolnih uzoraka treba dodati poznatu količinu kemikalije prije skladištenja u normalnim skladišnim uvjetima.
NN 53/2006 • Ako tijekom skladištenja dolazi do značajne razgradnje (više od 30%), možda će biti potrebno promijeniti skladišne uvjete ili ne skladištiti uzorke prije analize i ponoviti istraživanja ako su skladišni uvjeti bili nezadovoljavajući.
NN 53/2006 • Dostavljaju se detaljne informacije o pripremanju uzoraka i o uvjetima skladištenja uzoraka i ekstrakta (temperatura i trajanje). Ako uzorci nisu analizirani u roku od 24 sata nakon ekstrakcije, dostavljaju se podaci o stabilnosti ekstrakta tijekom skladištenja.
NN 53/2006 • – omogućiti procjenu ukupnih konačnih ostataka u odgovarajućem dijelu usjeva u trenutku žetve ili berbe nakon predviđene primjene,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 53/2006 • – pokazati raspodjelu ostataka u pojedinim dijelovima usjeva,
NN 53/2006 • – količinski odrediti sastav ostatka te utvrditi učinkovitost postupaka ekstrakcije za taj sastav,
NN 53/2006 • Ove se studije moraju uvijek provesti, osim ako se može dokazati da nema ostataka u bilju ili biljnim proizvodima koji se upotrebljavaju za prehranu ljudi ili životinja.
NN 53/2006 • Istraživanja metabolizma obuhvaćaju usjeve ili vrste usjeva na kojima se predviđa primjena sredstva koje sadrži istraživanu aktivnu tvar. Ako je predviđeno široko područje primjene na različitim vrstama usjeva ili plodovima dotičnih kultura studije se provode na najmanje tri poljoprivredne kulture, osim ako se može dokazati da neće doći do pojave drukčijeg metabolizma. Ako je predviđena primjena na različitim vrstama kultura, studije moraju biti reprezentativne za relevantne vrste. U tu svrhu, može se smatrati da se kulture razvrstavaju u jednu od pet kategorija: korjenasto povrće, lisnato povrće, voće, mahunarke, uljarice i žitarice. Ako su na raspolaganju studije o kulturama iz tri od pet navedenih kategorija i ako rezultati pokazuju da je put razgradnje za sve tri kategorije sličan, dodatna istraživanjanije potrebno provesti, osim ako se može očekivati pojava drukčijeg metabolizma. Istraživanja metabolizma moraju uzeti u obzir različita svojstva aktivne tvari i predviđeni način primjene.
NN 53/2006 • Dostavlja se ocjena rezultata različitih studija o mjestu i putu apsorpcije aktivne tvari (npr. preko lišća ili korijenja) te raspodjele ostataka između pojedinih dijelova u trenutku žetve ili berbe (s posebnim naglaskom na dijelove koji su namijenjeni ishrani ljudi i životinja). U izvještaju mora biti obrazloženo ako kultura ne apsorbira aktivnu tvar ili relevantne metabolite. Informacije o načinu djelovanja i fizikalno-kemijskim svojstvima aktivne tvari mogu biti od pomoći pri procjeni podataka dobivenih tijekom pokusa.
NN 53/2006 • 6.2. Metabolizam, raspodjela i definicija ostatka u domaćim životinjama
NN 53/2006 • – utvrditi glavne sastojke ukupnog konačnog ostataka u jestivim proizvodima životinjskog podrijetla,
NN 53/2006 • – količinski odrediti brzinu razgradnje i izlučivanja ukupnog ostatka u određenim životinjskim proizvodima (mlijeku ili jajima) te u izlučevinama,
NN 53/2006 • – pokazati raspodjelu ostataka između pojedinih jestivih životinjskih organa i tkiva,
NN 53/2006 • – količinski odrediti glavne sastojke ostatka i učinkovitost postupaka ekstrakcije za te sastojke,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 24/96, Broj 66/97,
Broj 57/96, Broj 150/05,
Broj 134/03, Broj 135/05
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE