PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 89/2008 • Hrana namijenjena smanjenju tjelesne mase jest hrana posebnog sastava koja uporabom sukladno uputama proizvođača u cijelosti ili djelomično zamjenjuje dnevni unos hrane.
NN 89/2008 • Hrana namijenjena smanjenju tjelesne mase dijeli se u dvije kategorije:
NN 89/2008 • (a) hrana koja je namijenjena kao zamjena za ukupan dnevni unos hrane,
NN 89/2008 • (b) hrana koja je namijenjena kao zamjena za jedan ili više obroka dnevnog unosa hrane.
NN 89/2008 • Hrana namijenjena smanjenju tjelesne mase iz članka 2. ovoga Pravilnika prilikom stavljanja na tržište mora osim uvjeta iz ovoga Pravilnika ispunjavati i uvjete propisane Pravilnikom o hrani za posebne prehrambene potrebe.
NN 89/2008 • Sastav hrane namijenjene smanjenju tjelesne mase iz članka 2. ovoga Pravilnika mora biti sukladan odredbama Priloga I. koji je otisnut uz ovaj Pravilnik i čini njegov sastavni dio.
NN 89/2008 • Prilikom prodaje hrane namijenjene smanjenju tjelesne mase svi pojedini sastojci hrane iz članaka 2. stavka 2. točke (a) ovoga Pravilnika moraju biti pakirani u istoj ambalaži.
NN 89/2008 • Naziv pod kojim se hrana namijenjena smanjenju tjelesne mase iz članka 2. stavka 2. ovoga Pravilnika smije prodavati glasi:
NN 89/2008 • – za hranu iz članka 2. stavka 2. točke (a) ovoga Pravilnika: »Zamjena za cjelodnevnu prehranu pri redukcijskoj dijeti«,
NN 89/2008 • – za hranu iz članka 2. stavka 2. točke (b) ovoga Pravilnika: »Zamjena za jedan ili više obroka pri redukcijskoj dijeti«.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 89/2008 • Hrana iz članka 2. stavka 2. ovoga Pravilnika osim uvjeta propisanih Pravilnikom o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane (»Narodne novine« 41/08) mora biti označena sljedećim obveznim podacima:
NN 89/2008 • (a) energetsku vrijednost izražena u kJ i kcal, sadržaj bjelančevina, ugljikohidrata i masti izraženih u brojčanu obliku na određenu količinu gotovog proizvoda preporučenog za konzumaciju,
NN 89/2008 • (b) prosječnu količinu svake mineralne tvari i vitamina koja mora biti sukladna točki 5. Priloga I. ovoga Pravilnika, izraženu u brojčanu obliku na određenu količinu gotovog proizvoda koji se preporuča za konzumaciju. Za hranu iz članka 2. stavka 2. točke (b) podaci o vitaminima i mineralnim tvarima navedenim u Tablici 1. Priloga I. ovoga Pravilnika moraju biti izraženi kao postotak vrijednosti određenih u Prilogu 1. Pravilnika o navođenju hranjivih vrijednosti hrane (»Narodne novine« broj 60/2008 i 74/2008),
NN 89/2008 • (c) uputu za pripremu i ako je potrebno izjavu o važnosti pridržavanja navedenih uputa,
NN 89/2008 • (d) priloženu izjavu u kojoj se navodi da hrana ako se konzumira sukladno uputama proizvođača a osigurava dnevni unos veći od 20 g unesenih poliola dnevno može imati laksativni učinak,
NN 89/2008 • (f) za hranu iz članaka 2. stavak 2. točka (a) ovoga Pravilnika:
NN 89/2008 • – izjavu da hrana osigurava dovoljne dnevne količine svih osnovnih hranjivih tvari,
NN 89/2008 • – izjavu da se bez liječničkog savjeta hrana ne smije upotrebljavati više od tri tjedna.
NN 89/2008 • (g) za hranu iz članaka 2. stavka 2. točke (b) ovoga Pravilnika izjavu da je takva hrana korisna i sukladna svojoj namjeni samo kao dio energetski ograničene (redukcijske) dijete, te da i druga hrana mora biti obavezni dio takve dijete.
NN 89/2008 • 3. Označavanje, prezentiranje i reklamiranje takve hrane ne smije sadržavati obavijesti o postotku ili količini izgubljene tjelesne mase kao rezultatu konzumaciji te hrane.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 52/90, Broj 7/09,
Broj 147/04, Broj 49/05,
Broj 28/96, Broj 110/01
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE