PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 114/2008 • – malo sasušena površinska napuknuća koja ne premašuju ukupnu kumulativnu dužinu od 3 cm.
NN 114/2008 • (3) Paprika Klase II može biti manje čvrsta, ali ne smije biti sasušena.
NN 114/2008 • (4) Peteljka paprike Klase II može biti oštećena ili odrezana.
NN 114/2008 • Veličina paprike određena je promjerom (širinom) najšireg dijela ploda. Kod paprika spljoštenog oblika (paradajz paprika) izraz »širina« označava najveći promjer ekvatorijalne ravnine ploda.
NN 114/2008 • Kod paprika razvrstanih po veličini, razlika u promjeru između najvećeg i najmanjeg ploda paprike u istom pakiranju ne smije biti veća od 20 mm.
NN 114/2008 • – 40 mm za paprike prizmatičnog oblika s 3-4 tupa vrha i paprike prizmatičnog oblika sa zašiljenim vrhom;
NN 114/2008 • (2) Razvrstavanje paprike prema veličini nije obavezno za Klasu II, na koju se primjenjuju uvjeti o minimalnoj veličini iz stavka 1. ovoga članka i odredbe članka 45. ovoga Pravilnika.
NN 114/2008 • (3) Minijaturne paprike ne moraju udovoljavati odredbama o veličini propisanih Poglavljem ovoga Pravilnika.
NN 114/2008 • (4) Minijaturne paprike dobivene su uzgojem biljke i/ili posebnom tehnikom kultivacije, isključujući paprike koje nisu minijaturne vrste, a nisu se u potpunosti razvile ili su neodgovarajuće veličine. Svi ostali zahtjevi propisani odredbama ovoga poglavlja moraju se poštivati.
NN 114/2008 • (1) Dopušta se odstupanje od kakvoće u svakom pakiranju za proizvode koji ne udovoljavaju zahtjevima svoje klase, u skladu s odredbama stavka 2. i 3. ovog članka.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 114/2008 • (2) Za paprike Klase I. u pakiranju može biti brojem ili masom do 10% paprika koje ne udovoljavaju zahtjevima Klase I, ali udovoljavaju zahtjevima propisanim za Klasu II ili, u iznimnim slučajevima, koje su unutar dopuštenog odstupanja za Klasu II.
NN 114/2008 • (3) Za paprike Klase II u pakiranju može biti brojem ili masom do 10% paprika koje ne udovoljavaju zahtjevima Klase II niti minimalnim zahtjevima, osim proizvoda koji su podlegli truljenju ili nekom drugom obliku kvarenja koje ih čini neprikladnim za potrošnju.
NN 114/2008 • (1) Dopušta se odstupanje od veličine u pakiranju za proizvode koji ne udovoljavaju zahtjevima svoje klase, u skladu s odredbom stavka 2. i 3. ovog članka.
NN 114/2008 • (2) Za paprike Klase I u pakiranju može biti brojem ili masom do 10% paprika koje ne zadovoljavaju naznačenu veličinu unutar margine ± 5 mm, uključujući ne više od 5% paprika ispod uvjeta o minimalnoj veličini.
NN 114/2008 • (3) Za paprike Klase II koje su razvrstane po veličini, u pakiranju može biti brojem ili masom do 10% paprika koje ne zadovoljavaju naznačenu veličinu unutar margine ± 5 mm, uključujući ne više od 5% paprika ispod uvjeta o minimalnoj veličini.
NN 114/2008 • (4) Za paprike Klase II koje nisu razvrstane po veličini, u pakiranju može biti brojem ili masom do 5 % paprika koje su do 5 mm manje od uvjeta o minimalnoj veličini.
NN 114/2008 • (1) Sadržaj svakog pakiranja mora biti ujednačen i sadržavati samo paprike istog podrijetla, sorte ili komercijalnog tipa, kakvoće i veličine, ako su razvrstane po veličini, i, u slučaju Klase I, treba se poštivati isti stupanj zrelosti i obojenosti.
NN 114/2008 • (2) Paprike različitih boja mogu se pakirati zajedno, ukoliko su ujednačene u kakvoći, komercijalnom tipu i veličini, ako su razvrstane po veličini.
NN 114/2008 • (3) Potrošačka pakiranja mase do 1 kilogram mogu sadržavati paprike različitih boja i/ili komercijalnih tipova, ukoliko su ujednačene u kakvoći, i za svaku boji i/ili komercijalni tip u podrijetlu.
NN 114/2008 • (4) U slučaju proizvoda razvrstanih po veličini, duguljaste paprike trebaju biti dovoljno ujednačene po svojoj duljini.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 50/91, Broj 167/03,
Broj 10/92, Broj 58/08,
Broj 92/05, Broj 127/00
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE