PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-07-77-2550 NN 77/2008

• Minimalni broj uzoraka (no) potrebnih za otkrivanje ostatka koji nije sukladan sa MDK sa vjerojatnošću od:


Stranica 2008-07-77-2550 NN 77/2008

• a) U tablici se podrazumijeva uzorkovanje slučajnim odabirom.


Stranica 2008-07-77-2550 NN 77/2008

• b) Kada je broj primarnih uzoraka naveden u Tablici 2 viši za oko 10% od jedinica u ukupnoj seriji, broj uzetih primarnih uzoraka može biti manji i izračunava se kako slijedi:


Stranica 2008-07-77-2550 NN 77/2008

• c) Gdje je uzet jedan primarni uzorak, vjerojatnost otkrivanja nesukladnosti je slična učestalosti ostataka koji nisu sukladni sa MDK


Internet NN 77/2008
• d) Za točne ili alternativne vjerojatnosti ili za različite učestalosti nesukladnosti, broj uzoraka koji se uzimaju može se izračunati iz:

Internet stranice NN 77/2008
• pri čemu je p vjerojatnost, a i je učestalost ostataka u seriji koji nisu sukladni sa MDK (oboje izraženi kao razlomci, a ne postoci), a n je broj uzoraka.

Internet stranice NN 77/2008 • Postupci za meso i perad opisani su u Tablici 3. Svaki primarni uzorak smatra se zasebnim skupnim uzorkom.
Internet stranice NN 77/2008 • Postupci za biljne proizvode, jaja ili mliječne proizvode opisani su u Tablicama 4 i 5. Primarni uzorci trebaju se dobro združiti i izmiješati, ako je izvedivo, da bi tvorili skupni uzorak.
Internet stranice NN 77/2008 • Kada je priprema skupnog uzorka miješanjem neprikladna ili nepraktična, moguće je slijediti ovaj alternativan postupak. U slučaju gdje se jedinice mogu oštetiti (što bi moglo utjecati na ostatke) u procesu miješanja ili podjele skupnog uzorka, ili gdje velike jedinice ne mogu biti izmiješane tako da se postigne jednakomjerna raspodjela ostataka, u vrijeme uzimanja primarnih uzoraka jedinice se trebaju raspodijeliti nasumice kako bi se pripremilo više laboratorijskih uzoraka za ponovnu analizu. U tom slučaju, rezultati koji će se koristiti bili bi srednje vrijednosti važećih rezultata dobivenih analizom laboratorijskih uzoraka.
Internet stranice NN 77/2008 • Tablica 3. MESO I PERAD: OPIS PRIMARNIH UZORAKA I MINIMALNA VELIČINA LABORATORIJSKIH UZORAKA
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 77/2008 • Za provedbu analize na ostatke pesticida topive u mastima uzorci se trebaju uzimati sukladno dolje navedenoj točki 2.
Informacije NN 77/2008 • Cijeli ošit ili njegov dio, prema potrebi nadopunjeno vratnim mišićem0,5 kg
Poslovne stranice NN 77/2008 • Dijelovi mesa sisavaca, smrznuti Četvrtine, kosano mesoZamrznuto meso iz poprečnog presjeka spremnika ili cijeli (ili dijelovi) pojedinačnih komada mesa 0,5 kg
Pregledi NN 77/2008 • Uzorci masti uzeti kako je opisano u 2.1., 2.2. i 2.3. mogu se koristiti za utvrđivanje sukladnosti ostataka pesticida u masti ili cijelom proizvodu sa odgovarajućim MDK.
Besplatno NN 77/2008 • Mali sisavci kod klanja, cijeli ili pola tupa, <10 kg Abdominalna ili ili potkožna mast iz
Glasnik NN 77/2008 • ili cijela jedinica ili dijelovi cijele jedinice (ili cijelih jedinica), gdje se mast ne može obrezati0,5 kg
Propis NN 77/2008 • 2.4. Masno tkivo sisavaca Jedinice uzete sa najmanje 3 mjesta priborom za uzorkovanje 0,5 kg
Propis NN 77/2008 • 3.1.Jetra sisavaca svježa, ohlađena, smrznuta Cijela jetra ili njezin dio0,4 kg
Propis NN 77/2008 • 3.2.Bubreg sisavaca svježi, ohlađeni, smrznuti Jedan ili oba bubrega, od jedne ili dvije životinje 0,2 kg
Propis NN 77/2008 • 3.3.Srce sisavaca svježe, ohlađeno, smrznuto Cijelo srce (ili srca), ili samo dio klijetke ako je srce veliko0,4 kg
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 38/05, Broj 162/03, Broj 80/97, Broj 111/07, Broj 34/92, Broj 65/08


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled