PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-12-154-4190 NN 154/2008

• Nadležno tijelo izrađuje ažurirani popis odobrenih objekata kojeg objavljuje na svojim službenim web-stranicama, kojim omogućuj pristup javnosti.


Stranica 2008-12-154-4190 NN 154/2008

• 1. Nadležno tijelo dostavlja Europskoj komisiji poveznicu s nacionalnom web adresom na kojoj je objavljena glavna lista odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla, kako je definirano u Prilogu I. točki 8.1. Pravilnika o higijeni hrane životinjskog podrijetla[28]42.


Stranica 2008-12-154-4190 NN 154/2008

• 2. Glavna lista iz točke 1. ovoga Dijela sastoji se od jedne liste i izrađena je na hrvatskom jeziku, a može biti i na jednom ili više službenih jezika Europske unije.


Stranica 2008-12-154-4190 NN 154/2008

• B. Operativna mapa ili shema web-a (engl. Operational chart)


Internet NN 154/2008
• 1. Website koji sadrži glavnu listu izrađuje nadležno tijelo kao što je navedeno u članku 4. Pravilnika o službenim kontrolama koje se provode radi verifikacije postupanja u skladu s odredbama propisa o hrani i hrani za životinje, te propisa o zdravlju i zaštiti životinja[29]43.

Internet stranice NN 154/2008
• 2. Glavna lista uključuje poveznice na druge web-stranice istog website-a.

Internet stranice NN 154/2008 • Izgled popisa zajedno s relevantnim informacijama i šiframa utvrđuju se radi osiguravanja dostupnosti informacijama koje se odnose na odobrene objekte i radi bolje preglednosti navedenog popisa.
Internet stranice NN 154/2008 • Zadaci i aktivnosti navedeni u Poglavljima II. i III. ovoga Priloga izvode se u skladu s tehničkim specifikacijama koje objavljuje Europska komisija.
Internet stranice NN 154/2008 • METODE ISPITIVANJA SIROVOG MLIJEKA I TOPLINSKI OBRA?ENOG MLIJEKA
Internet stranice NN 154/2008 • 1. Kod provjere usklađenosti s kriterijima navedenima u Prilogu III. Odjeljku IX. Poglavlju I. Dijelu III. Pravilnika o higijeni hrane životinjskog podrijetla[30]44 primjenjuju se sljedeći standardi kao referentne metode:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 154/2008 • 2. Primjena alternativnih analitičkih metoda je prihvatljiva:
Informacije NN 154/2008 • (a) za broj mikroorganizama na 30°C, kada su metode validirane prema referentnoj metodi navedenoj u točki 1. podtočki (a) ovoga Poglavlja u skladu s protokolom navedenim u EN ISO 16140 standardu ili u skladu s drugim sličnim međunarodno priznatim protokolima. Odnos između alternativne metode i referentne metode navedene u točki 1. podtočki (a) ovoga Poglavlja uspostavlja se u skladu s ISO standardom 21187.
Poslovne stranice NN 154/2008 • (b) Za broj somatskih stanica, kada su metode validirane prema referentnoj metodi navedenoj u točki 1. podtočki (b) ovoga Poglavlja u skladu s protokolom navedenim u HRN EN ISO 8196 standardu i kada se primjenjuje u skladu s ISO standardom HRN EN 13366-2 ili u skladu s drugim sličnim međunarodno priznatim protokolima.
Pregledi NN 154/2008 • 1. Kod određivanja aktivnosti alkalne fosfataze primjenjuje se ISO standard 11816-1 kao referentna metoda.
Besplatno NN 154/2008 • 2. Aktivnost alkalne fosfataze izražava se u milijedinicama enzimske aktivnosti po litri (mU/l). Jedinica aktivnosti alkalne fosfataze je količina enzima alkalne fosfataze koja katalizira transformaciju 1 mikromola substrata po minuti.
Glasnik NN 154/2008 • 3. Negativnim rezultatom testa na alkalnu fosfatazu smatra se izmjerena aktivnost u kravljem mlijeku ne veća od 350 mU/l.
Propis NN 154/2008 • 4. Primjena alternativnih analitičkih metoda je prihvatljiva kada su metode validirane prema referentnoj metodi navedenoj u točki 1. ovoga Poglavlja u skladu s međunarodno priznatim protokolima.
Propis NN 154/2008 • Kontrolirani uvjeti smještaja i integrirani proizvodni sustav podrazumijeva da subjekt u poslovanju s hranom udovoljava sljedećim zahtjevima:
Propis NN 154/2008 • (a) sva hrana za životinje potječe iz objekta koji proizvodi hranu za životinje u skladu s zahtjevima iz članka 4. i 5. Pravilnika o higijeni hrane za životinje (»Narodne novine«, broj 41/08)[31]45, kada se životinje hrane krmom, ona mora biti primjereno obrađena, i kada je moguće, osušena i/ili peletirana;
Propis NN 154/2008 • (b) kada je moguće, primjenjuje se sustav »sve unutra/sve van«. Ukoliko se životinje uvode u stado, one se drže toliko dugo u izolaciji koliko zahtjeva ovlašteni veterinar radi sprečavanja unosa bolesti;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 190/03, Broj 44/96, Broj 51/00, Broj 38/07, Broj 102/09, Broj 10/03


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled