PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-10-114-3321 NN 114/2008

• – neoštećene, manja zacijeljena oštećenja nastala automatskim mjerenjem refraktometrom ne smatraju se nedostatkom;


Stranica 2008-10-114-3321 NN 114/2008

• – zdrave, isključene su dinje podlegle procesima kvarenja i truljenja u stupnju koji ih čini neprikladnim za potrošnju u svježem stanju;


Stranica 2008-10-114-3321 NN 114/2008

• (2) Dinje moraju biti dovoljno razvijene i zadovoljavajućeg stupnja zrelosti.


Stranica 2008-10-114-3321 NN 114/2008

• (3) Indeks refrakcije pulpe izmjeren na ekvatorijalnom dijelu središnje točke mesa ploda mora iznositi 10 ili više stupnjeva Briksa za rebraste sorte dinja i 8 stupnjeva Briksa za ostale dinje.


Internet NN 114/2008
• (4) Stupanj razvoja i stanje ploda dinje moraju biti takvi da:

Internet stranice NN 114/2008
• Dinje se radi stavljanja na tržište razvrstavaju na dvije klase:

Internet stranice NN 114/2008 • (1) Dinje Klase I moraju biti dobre kakvoće i tipične za pripadajuću sortu.
Internet stranice NN 114/2008 • (2) Dozvoljeni su sljedeći nedostaci uz uvjet da je dinja zadržala svoje temeljne karakteristike u odnosu na kakvoću, očuvanja kakvoće i prezentiranje:
Internet stranice NN 114/2008 • – manji nedostaci u boji (bljeđe obojeni dijelovi kore na mjestima gdje je dinja dodirivala tlo prilikom rasta ne smatraju se nedostatkom);
Internet stranice NN 114/2008 • – manje površinske zacijeljene pukotine oko stapke manje od 2 cm dužine;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 114/2008 • (3) Dinje Klase I ubrane s peteljkom moraju imati peteljku kraću od 2 cm
Informacije NN 114/2008 • (1) Klasa II uključuje dinje koje ne udovoljavaju zahtjevima Klase I, a udovoljavaju minimalnim zahtjevima kakvoće propisanim člankom 64. ovoga Pravilnika.
Poslovne stranice NN 114/2008 • (2) Uz uvjet da ne narušavaju opći izgled ploda, njegovu kakvoću, očuvanje kakvoće te izgled u pakiranju, na dinji Klase II dozvoljeni su:
Pregledi NN 114/2008 • – nedostaci u obojenju ploda (bljeđe obojeni dijelovi kore na mjestima gdje je dinja dodirivala tlo prilikom rasta ne smatraju se nedostatkom);
Besplatno NN 114/2008 • – manja napuknuća ili dublja oštećenja koja su suha i ne utječu na meso ploda;
Glasnik NN 114/2008 • (1) Veličina dinje određena je masom ili promjerom ekvatorijalne ravnine ploda.
Propis NN 114/2008 • (2) Kada se veličina određuje prema masi, minimalna masa za mrežaste, rebraste sorte dinje je 250 g, a za ostale dinje 300 g.
Propis NN 114/2008 • (3) Kada se veličina određuje prema promjeru ekvatorijalne ravnine, minimalna je 7,5 cm za mrežaste, rebraste sorte dinje, a za ostale je 8 cm.
Propis NN 114/2008 • (4) Kada je veličina određena masom, masa najveće dinje ne smije biti veća od 50% u odnosu na masu najmanje dinje (30% za rebraste sorte dinja).
Propis NN 114/2008 • (5) Kada je veličina izražena promjerom ekvatorijalne ravnine, promjer najveće dinje ne smije biti veći od 20% u odnosu na promjer najmanje dinje (10% za rebraste sorte dinja).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 42/09, Broj 12/02, Broj 54/06, Broj 71/93, Broj 99/95, Broj 92/09


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled