PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 114/2008 • – neoštećene, manja zacijeljena oštećenja nastala automatskim mjerenjem refraktometrom ne smatraju se nedostatkom;
NN 114/2008 • – zdrave, isključene su dinje podlegle procesima kvarenja i truljenja u stupnju koji ih čini neprikladnim za potrošnju u svježem stanju;
NN 114/2008 • (2) Dinje moraju biti dovoljno razvijene i zadovoljavajućeg stupnja zrelosti.
NN 114/2008 • (3) Indeks refrakcije pulpe izmjeren na ekvatorijalnom dijelu središnje točke mesa ploda mora iznositi 10 ili više stupnjeva Briksa za rebraste sorte dinja i 8 stupnjeva Briksa za ostale dinje.
NN 114/2008 • (4) Stupanj razvoja i stanje ploda dinje moraju biti takvi da:
NN 114/2008 • Dinje se radi stavljanja na tržište razvrstavaju na dvije klase:
NN 114/2008 • (1) Dinje Klase I moraju biti dobre kakvoće i tipične za pripadajuću sortu.
NN 114/2008 • (2) Dozvoljeni su sljedeći nedostaci uz uvjet da je dinja zadržala svoje temeljne karakteristike u odnosu na kakvoću, očuvanja kakvoće i prezentiranje:
NN 114/2008 • – manji nedostaci u boji (bljeđe obojeni dijelovi kore na mjestima gdje je dinja dodirivala tlo prilikom rasta ne smatraju se nedostatkom);
NN 114/2008 • – manje površinske zacijeljene pukotine oko stapke manje od 2 cm dužine;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 114/2008 • (3) Dinje Klase I ubrane s peteljkom moraju imati peteljku kraću od 2 cm
NN 114/2008 • (1) Klasa II uključuje dinje koje ne udovoljavaju zahtjevima Klase I, a udovoljavaju minimalnim zahtjevima kakvoće propisanim člankom 64. ovoga Pravilnika.
NN 114/2008 • (2) Uz uvjet da ne narušavaju opći izgled ploda, njegovu kakvoću, očuvanje kakvoće te izgled u pakiranju, na dinji Klase II dozvoljeni su:
NN 114/2008 • – nedostaci u obojenju ploda (bljeđe obojeni dijelovi kore na mjestima gdje je dinja dodirivala tlo prilikom rasta ne smatraju se nedostatkom);
NN 114/2008 • – manja napuknuća ili dublja oštećenja koja su suha i ne utječu na meso ploda;
NN 114/2008 • (1) Veličina dinje određena je masom ili promjerom ekvatorijalne ravnine ploda.
NN 114/2008 • (2) Kada se veličina određuje prema masi, minimalna masa za mrežaste, rebraste sorte dinje je 250 g, a za ostale dinje 300 g.
NN 114/2008 • (3) Kada se veličina određuje prema promjeru ekvatorijalne ravnine, minimalna je 7,5 cm za mrežaste, rebraste sorte dinje, a za ostale je 8 cm.
NN 114/2008 • (4) Kada je veličina određena masom, masa najveće dinje ne smije biti veća od 50% u odnosu na masu najmanje dinje (30% za rebraste sorte dinja).
NN 114/2008 • (5) Kada je veličina izražena promjerom ekvatorijalne ravnine, promjer najveće dinje ne smije biti veći od 20% u odnosu na promjer najmanje dinje (10% za rebraste sorte dinja).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 42/09, Broj 12/02,
Broj 54/06, Broj 71/93,
Broj 99/95, Broj 92/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE