PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2009-03-39-889 NN 39/2009

• Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.


Stranica 2009-03-39-889 NN 39/2009

• Na temelju članka 94. stavka 2. Zakona o hrani (»Narodne novine« br. 46/07, 155/08), ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja donosi


Stranica 2009-03-39-889 NN 39/2009

• O METODAMA ZA ODRE?IVANJE KAKVOĆE ŠEĆERA PRI INTERVENTNOM OTKUPU([1])


Stranica 2009-03-39-889 NN 39/2009

• Ovim se Pravilnikom propisuju metode za određivanje kakvoće šećera pri interventnom otkupu.


Internet NN 39/2009
• Zahtjevi kakvoće kojima pri interventnom otkupu mora udovoljavati bijeli šećer propisani su u Prilogu I. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.

Internet stranice NN 39/2009
• Metode za utvrđivanje sukladnosti s propisanim zahtjevima kakvoće propisane su u Prilogu II. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.

Internet stranice NN 39/2009 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
Internet stranice NN 39/2009 • KLASA 1.Šećer višeg stupnja kakvoće od standardnog, sljedećih svojstava:
Internet stranice NN 39/2009 • KLASA 3.Šećer nižeg stupnja kakvoće od standardnog, sljedećih svojstava:
Internet stranice NN 39/2009 • KLASA 4.Šećer nižeg stupnja kakvoće od standardnog koji nije uključen u Klasu 1., 2. i 3.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 39/2009 • (ICUMSA: konduktometrijski pepeo, izvor: zapisnik 14. sjednice ICUMSA-e iz 1966. str. 88)
Informacije NN 39/2009 • 1.2. Odmjerne tikvice 100 ± 0,05 mL; 500 ± 0,25 mL; 1000 ± 0,40 mL.
Poslovne stranice NN 39/2009 • 1.4. Za pripremu svih otopina (otopine šećera i otopine kalijevog klorida) mora se upotrebljavati dvostruko destilirana ili deionizirana voda specifične vodljivosti manje od 2 µS cm-1. Sve posude i pipete prije upotrebe treba dobro isprati vodom navedene kakvoće.
Pregledi NN 39/2009 • Prema metodi rada korištenog instrumenta, instrument mora biti podešen tako da pokazuje gore navedenu vrijednost uvećanu za specifičnu vodljivost vode ili se gore navedena vrijednost, uvećana za specifičnu vodljivost korištene vode, upotrebljava za izračunavanje konstante ćelije.
Besplatno NN 39/2009 • Svježe otopine kalijevog klorida potrebno je pripremiti prije svakog baždarenja.
Glasnik NN 39/2009 • 2.1. Pripremiti 28%-tnu otopinu šećera otapanjem 31,3 ± 0,1 g šećera pri 20 ± 0,2°C u odmjernoj tikvici od 100 mL ili otapanjem 28 g šećera i nadopunjavanjem vodom do 100 g. Otopinu dobro promiješati i prenijeti u ćeliju za mjerenje. Kada je temperatura otopine točno 20 ± 0,2°C očitati specifičnu vodljivost. Od očitane vrijednosti oduzeti 50% očitane vrijednosti za upotrijebljenu vodu.
Propis NN 39/2009 • indeks 28 označava da je upotrijebljena 28%-tna otopina šećera
Propis NN 39/2009 • Postupak: u odmjernoj tikvici od 100 mL izmiješati jednaku količinu vode i na isti način kao pri otapanju šećera, nadopuniti do oznake i izmjeriti vodljivost na približno 20°C. Pri mjerenju nije potrebna precizna termostatska kontrola jer su moguće korekcije temperature unutar granica pogreške.
Propis NN 39/2009 • (Metoda Instituta Brunswick, izvor: Schneider F., A. Emmerich i J. Dubourg, Zucker 18, 571 (1965.) i Sucr. Franç., 106, 219 (1965.))
Propis NN 39/2009 • 1.2. Fluorescentna svjetiljka sa svjetlosnim izvorom dnevne svjetlosti postavljena u sprijeda otvorenu malu kutiju dubine 20 cm, širine 120 cm i visine 50 cm tako da je okomita udaljenost između svjetiljke i uzoraka šećera približno 35 cm. Oči analitičara moraju biti zaštićene od direktnog svjetla zaštitnom trakom visine približno 15 cm.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 57/05, Broj 140/05, Broj 78/93, Broj 152/08, Broj 48/03, Broj 41/94


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled