PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 69/2009 • Ove smjernice određuju načela za promatranje, ali ne i detaljne metode, kako bi olakšale provedbu revizije. Za primjenu načela ovih smjernica primjenjuju se odgovarajuće metode ovisno o veličini, prirodi, broju i složenosti službenih kontrola.
NN 69/2009 • Ove smjernice određuju kriterije za provedbu revizije u skladu s člankom 4. stavkom 6. Pravilnika o službenim kontrolama koje se provode radi verifikacije postupanja u skladu s odredbama propisa o hrani i hrani za životinje, te propisa o zdravlju i zaštiti životinja[5].
NN 69/2009 • Nadležno tijelo provodi unutarnje revizije ili može drugome povjeriti obavljanje revizije, te poduzima odgovarajuće mjere s obzirom na rezultate kako bi osiguralo da se njima postižu ciljevi ovoga Pravilnika, Zakona o hrani i Zakona o veterinarstvu. Revizije se obavljaju nepristrano i na transparentan način.
NN 69/2009 • Revizija (engl. audit) znači sustavno i neovisno preispitivanje kojim se treba ustanoviti je li djelovanje i uz to povezani rezultati u skladu s planovima, provode li se ti planovi učinkovito i jesu li prikladni za postizanje ciljeva.
NN 69/2009 • člankom 2. Pravilnika o službenim kontrolama koje se provode radi verifikacije postupanja u skladu s odredbama propisa o hrani i hrani za životinje, te propisa o zdravlju i zaštiti životinja,
NN 69/2009 • Za potrebe ove smjernice posebno se primjenjuju sljedeći pojmovi iz norme HRN EN ISO 19011:2003 i norme HRN EN ISO 9000:2008:
NN 69/2009 • »Kriterij za reviziju« je skup politika, procedura ili zahtijeva uporabljenih kao referenca prema kojoj je uspoređen revizorski dokaz, tj. standard prema kojem su procijenjene revizorske djelatnosti.
NN 69/2009 • »Revizorski plan« je opis djelatnosti i postupaka za reviziju.
NN 69/2009 • »Revizorski program« je skup jedne ili više revizija, planiranih za određeno vremensko razdoblje, a usmjerenih prema specifičnoj svrsi. Program revizije uključuje sve aktivnosti nužne za planiranje, organiziranje i provedbu revizije.
NN 69/2009 • »Revizorski tim« je jedan ili više revizora koji provode reviziju, po potrebi potpomognuti od strane tehničkih stručnjaka.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 69/2009 • »Revidirani subjekt« je organizacijska jedinica koja se revidira.
NN 69/2009 • »Revizor« je osoba koja je ovlaštena za provođenje revizije.
NN 69/2009 • »Popravna radnja« je radnja kojom se uklanjaju uzroci utvrđene nesukladnosti ili druge otkrivene neželjene situacije.
NN 69/2009 • »Preventivna radnja« je radnja kojom se uklanjaju uzroci moguće nesukladnosti ili druge moguće neželjene situacije.
NN 69/2009 • »Tehnički stručnjak« je osoba koja revizorskom timu osigurava specifična znanja ili ekspertize.
NN 69/2009 • »Revizorsko tijelo« je tijelo koje provodi reviziju. Revizorsko tijelo može biti unutarnje i vanjsko.
NN 69/2009 • »Postupak revizije« je skup aktivnosti određenih u dijelu 5.1. ovih smjernica – Sustavni pristup
NN 69/2009 • »Sustav revizije« je kombinacija jednog ili više revizorskih tijela koja provode postupak revizije, unutar ili preko nadležnog tijela.
NN 69/2009 • »Proizvodni lanac« je cijeli lanac koji uključuje sve faze proizvodnje, prerade i distribucije u skladu s člankom 3. točkom 16. Zakona o hrani[7].
NN 69/2009 • U slučaju kada su kontrolne zadaće povjerene kontrolnom tijelu, a nadležno tijelo provodi reviziju kontrolnog tijela, ugovorne obveze kontrolnog tijela uključuju prihvaćanje revizorskih zahtjeva i uvjeta.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 28/09, Broj 12/90,
Broj 69/06, Broj 29/05,
Broj 63/97, Broj 88/08
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE