PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 40/2007 • Ovim se Pravilnikom propisuju uvjeti i kriteriji razvrstavanja svinjskih trupova i polovica na kategorije i klase na liniji klanja, način i postupak razvrstavanja, označavanje trupova i polovica propisanim oznakama, uvjeti kojima moraju udovoljavati osobe koje provode postupak razvrstavanja te nadzor nad obavljanjem ovih poslova.
NN 40/2007 • U ovom Pravilniku u uporabi su nazivi i pojmovi s ovim značenjem:
NN 40/2007 • 1. Kakvoća svinjskih trupova i polovica na liniji klanja podrazumijeva njihovo razvrstavanje u kategorije i klase, te je:
NN 40/2007 • – kategorija određena pripadanjem jednoj od dobnih skupina i fiziološkom stanju životinje;
NN 40/2007 • – klasa određena udjelom mišićnog tkiva u klaonički obrađenome trupu.
NN 40/2007 • 2. Klaonički obrađen trup svinje (u daljnjem tekstu: trup) jest:
NN 40/2007 • a) trup ošurene životinje neposredno nakon klanja i iskrvarenja:
NN 40/2007 • – bez bubrega i bubrežnog sala, jezika, spolnih i drugih unutrašnjih organa, rožine papaka, očnih jabučica i ušnih kalana;
NN 40/2007 • b) trup životinje oguljene neposredno nakon klanja i iskrvarenja:
NN 40/2007 • – bez kože, glave, donjih dijelova nogu (odstranjenih u karpalnim i tarzalnim zglobovima), repa, spolnih i drugih unutrašnjih organa.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 40/2007 • 3. Svinjske polovice (u daljnjem tekstu: polovice) jesu po uzdužnome presjeku kroz sredinu kralježnice i glave rasječeni trup svinje.
NN 40/2007 • 4. Težina toploga trupa, odnosno toplih polovica svinje jest težina trupa odnosno polovica, mjerena najkasnije 45 minuta nakon što je životinja zaklana i prije početka hlađenja.
NN 40/2007 • 5. Dobavljač životinja (u daljnjem tekstu: dobavljač) jest pravna ili fizička osoba koja je vlasnik dopremljenih životinja u klaonicu s kojom ima poslovni odnos za spomenute životinje.
NN 40/2007 • 6. Proizvođač-uzgajivač životinja (u daljnjem tekstu: proizvođač) jest pravna ili fizička osoba koja je evidentirana na svjedodžbi o zdravstvenomu stanju životinja kao posjednik životinja u mjestu podrijetla ili boravka navedenih životinja.
NN 40/2007 • 7. Registarski broj klaonice jest veterinarski kontrolni broj koji je dodijelilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva klaonici u kojoj je životinja, odnosno skupina životinja zaklana.
NN 40/2007 • 8. Država uzgoja životinje jest posljednja država u kojoj je životinja uzgajana i tovljena duže od 60 dana prije klanja.
NN 40/2007 • 9. Referentni broj jest broj koji se dodjeljuje svakome klasiranom trupu, automatski na temelju unesenih podataka a osigurava povezanost između trupa, odnosno polovica i životinje od koje su oni dobiveni.
NN 40/2007 • Za sve kategorije svinja iz Priloga 1. ovoga Pravilnika obvezno je vaganje toplih trupova, odnosno polovica svinja kako bi se utvrdila njihova klaonička težina.
NN 40/2007 • Vaganje i klasiranje trupova, odnosno polovica te njihovo označavanje obavlja se neposredno nakon obrade trupa i veterinarsko-sanitarnog pregleda, a najkasnije u roku do 45 minuta nakon klanja.
NN 40/2007 • Težina ohlađenoga trupa utvrđuje se iz težine toplog trupa tako da se težina toplog trupa umanji za vrijednost od 2%.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 150/08, Broj 84/07,
Broj 76/09, Broj 174/04,
Broj 125/97, Broj 103/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE