PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 101/2007 • Paprika stavljena na tržište na način da je izložena, ponuđena na prodaju ili prodana krajnjem potrošaču mora udovoljavati odredbama i zahtjevima ovoga Pravilnika.
NN 101/2007 • – papriku koju proizvođač prodaje na svom gospodarstvu, izravno krajnjem potrošaču za njegove osobne potrebe.
NN 101/2007 • – papriku izloženu, ponuđenu na prodaju ili prodanu, isporučenu ili utrženu u prodaji na veliko na veletržnicama, a posebno na tržnici smještenoj u proizvodnom području;
NN 101/2007 • – papriku koja je s veletržnice iz podstavka 1. ovoga stavka otpremljena u objekte za doradu i pakiranje te u objekte za skladištenje smještene u istom proizvodnom području;
NN 101/2007 • – papriku koja se prodaje ili isporučuje od strane proizvođača u objekt za doradu i pakiranje ili u objekt na skladištenje ili se otprema s proizvođačevog gospodarstva u takve objekte;
NN 101/2007 • – papriku koja se otprema iz skladišta na doradu i pakiranje.
NN 101/2007 • (3) Proizvodno područje podrazumijeva područje Republike Hrvatske.
NN 101/2007 • U slučajevima kada se paprika stavlja na tržište na načine propisane člankom 3. stavcima 1. i 2. ovoga Pravilnika, proizvođač je dužan osigurati dokaze o tako namjeravanoj upotrebi paprike.
NN 101/2007 • U fazama nakon otpreme paprika može, u odnosu na propisane zahtjeve kakvoće, pokazivati:
NN 101/2007 • (1) Ovaj se Pravilnik primjenjuje na kultivare paprike uzgojene od vrste Capsicum annuum L. var. annuum koja će biti isporučena potrošaču u svježem stanju, isključujući papriku za preradu.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 101/2007 • (2) Ovisno o obliku paprike, razlikujemo četiri komercijalna tipa:
NN 101/2007 • (1) Paprika u svim klasama, uz posebne odredbe i dopuštenja koja su određena za svaku klasu pojedinačno, udovoljava minimalnim zahtjevima kakvoće ako je:
NN 101/2007 • – zdrava, isključeni su plodovi podlegli procesima kvarenja i truljenja u stupnju koji ih čini neprikladnim za konzumiranje u svježem stanju;
NN 101/2007 • – gotovo bez štetnih organizama i štete uzrokovane štetnim organizmima;
NN 101/2007 • – bez sunčanih opekotina, osim u slučajevima određenim člankom 10. stavkom 2. ovoga Pravilnika;
NN 101/2007 • (2) Stupanj razvijenosti i stanje ploda paprike moraju biti takvi da omogućavaju da:
NN 101/2007 • Radi stavljanja u promet, paprika se po kvaliteti razvrstava u dvije klase:
NN 101/2007 • (1) Paprika Klase I. mora biti dobre kakvoće i mora biti karakteristična za pripadajući kultivar i/ili komercijalni tip u odnosu na razvijenost, oblik i boju s odgovarajućim stupnjem zrelosti.
NN 101/2007 • (3) Čaška paprike Klase I. mora biti netaknuta, a peteljka može biti malo oštećena ili odrezana.
NN 101/2007 • (1) Paprika Klase II. uključuje papriku koja ne udovoljava zahtjeve za papriku Klasu I., ali udovoljava minimalne zahtjeve propisane člankom 7. ovoga Pravilnika.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 105/00, Broj 43/96,
Broj 1/05, Broj 66/09,
Broj 8/91, Broj 110/02
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE