PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 92/2006 • Rad laboratorija iz stavka 1. i 2. ovoga članka odvija se prema načelima dobre laboratorijske prakse (u daljnjem tekstu: DLP). DLP u smislu ovoga Pravilnika jest sustav kakvoće koji se odnosi na organizacijske procese i uvjete za planiranje, provedbu, kontrolu, način izvještavanja i dokumentaciju ispitivanja kakvoće hrane. Osnovna načela DLP-a propisana su u Prilogu 1. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
NN 92/2006 • Laboratoriji iz stavka 1. i 2. ovoga članka dužni su sudjelovati u odgovarajućim programima provjere stručnosti.
NN 92/2006 • Ispitni laboratorij ovlašten za obavljanje specijalizirane djelatnosti s mogućnošću izdavanja međunarodnih certifikata mora uz zahtjeve koji se odnose na laboratorije za specijaliziranu djelatnost biti akreditirani prema normi HRN EN ISO/IEC 17025 za metode ispitivanja ili određivanja pojedinih parametara za jednu ili više grupa hrane.
NN 92/2006 • U svrhu ovlašćivanja ispitnog laboratorija za obavljanje osnovne ili specijalizirane djelatnosti radi kontrole kakvoće hrane u svrhu službene kontrole hrane, pravna osoba mora imati:
NN 92/2006 • 2. dokument o registraciji za obavljanje tehničkog ispitivanja i analize;
NN 92/2006 • 3. dokument nezavisne institucije za akreditaciju (u daljnjem tekstu: akreditacijsko tijelo) o:
NN 92/2006 • – posjedovanju prikladne opreme uz navođenje odgovarajućih metoda prema posebnim propisima, a sukladno traženom ovlaštenju;
NN 92/2006 • b) akreditaciji laboratorija sukladno normi HRN EN ISO/IEC 17025.
NN 92/2006 • U svrhu ovlašćivanja ispitnog laboratorija za obavljanje specijalizirane djelatnosti s mogućnošću izdavanja međunarodnih certifikata radi kontrole kakvoće hrane, pravna osoba mora imati:
NN 92/2006 • 2. dokument o registraciji za obavljanje tehničkog ispitivanja i analize;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 92/2006 • 3. dokument akreditacijskog tijela o akreditaciji laboratorija sukladno normi HRN EN ISO/IEC 17025.
NN 92/2006 • Dokument o usklađenosti s DLP izdaje akreditacijsko tijelo na zahtjev pravne osobe te istom potvrđuje osposobljenost i opremljenost pravne osobe sukladno zahtjevima iz Priloga 1. ovoga Pravilnika za obavljanje kontrole kakvoće hrane u svrhu službene kontrole hrane.
NN 92/2006 • 3. ime osobe osposobljene i odgovorne za nadzor analize te procjenu rezultata.
NN 92/2006 • Dokument o akreditaciji izdaje akreditacijsko tijelo na zahtjev pravne osobe te istom potvrđuje osposobljenost i opremljenost pravne osobe sukladno normi HRN EN ISO/IEC 17025 za obavljanje kontrole kakvoće hrane u svrhu službene kontrole hrane.
NN 92/2006 • Ispitni laboratorij mora zaprimljeni uzorak analizirati prema zahtijevanom parametru/parametrima za koje je ovlašten, obraditi rezultate i dati izvještaj o napravljenoj analizi.
NN 92/2006 • 2. naziv i adresu ispitnog laboratorija i mjesto na kojemu su provedena ispitivanja ako ispitivanja nisu provedena u sjedištu laboratorija;
NN 92/2006 • 3. jedinstvenu oznaku ispitnog izvještaja i na svakoj stranici oznaku kako bi se osiguralo da se stranica prepoznaje kao dio ispitnog izvještaja te jasnu oznaku kraja ispitnog izvještaja;
NN 92/2006 • 6. opis i stanje uzorka koji se ispituje i njegovu jednoznačnu oznaku;
NN 92/2006 • 7. datum prijama uzorka koji se ispituje i datum završetka ispitivanja;
NN 92/2006 • 9. ime, funkciju i potpis(e) ili istovrijednu identifikaciju osobe koja je odobrila ispitni izvještaj.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 11/07, Broj 117/03,
Broj 73/91, Broj 4/08,
Broj 31/06, Broj 19/07
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE