PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-10-114-3322 NN 114/2008

• – regija gdje je proizveden, regionalni ili lokalni naziv mjesta proizvodnje (nije obavezno).


Stranica 2008-10-114-3322 NN 114/2008

• (2) Pakiranja ne moraju sadržavati pojedinosti određene u prethodnom stavku ovoga članka ako sadrže manja pakiranja za prodaju, jasno vidljiva izvana te koja na sebi sadrže sve propisane pojedinosti. Ta pakiranja ne smiju sadržavati nikakve obmanjujuće podatke. U slučaju da su ta pakiranja složena na paletama, pojedinosti moraju biti navedene na obavijesti smještenoj na vidljivom mjestu na barem dvjema stranama palete.


Stranica 2008-10-114-3322 NN 114/2008

• Odredbe ovog poglavlja odnose se na šljive sorti uzgojenih od vrsta Prunus domestica L. ssp. domestica, Prunus domestica L. ssp. insititia (L.) Schneid., Prunus domestica L. ssp. italica (Borkh.) Gams, Prunus domestica L. ssp. syriaca (Borkh.) Janchen, i Prunus salicina Lindl., tarifne oznake CT 0809 40 05 za opskrbu potrošača u svježem stanju, isključujući šljive za preradu.


Stranica 2008-10-114-3322 NN 114/2008

• (1) U svim klasama, uz posebne odredbe i dopuštena odstupanja koja su određena za svaku klasu pojedinačno, šljive moraju biti:


Internet NN 114/2008
• – zdrave, isključen je proizvod zahvaćen truljenjem ili propadanjem koje ga čini neprikladnim za potrošnju;

Internet stranice NN 114/2008
• (3) Moraju biti dovoljno razvijene, te pokazivati zadovoljavajuću zrelost.

Internet stranice NN 114/2008 • (4) Stupanj razvijenosti i stanje šljiva moraju biti takvi da:
Internet stranice NN 114/2008 • Radi stavljanja na tržište, šljiva se po kakvoći razvrstava u tri klase:
Internet stranice NN 114/2008 • (1) Šljive Ekstra klase moraju biti vrhunske kakvoće. Po obliku, razvijenosti i boji moraju biti tipične za sortu i područje na kojem su uzgojene.
Internet stranice NN 114/2008 • (2) Šljive Ekstra klase moraju biti čvrstog mesa i gotovo prekrivene maškom, sukladno karakteristikama sorte.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 114/2008 • (3) Moraju biti bez nedostataka uz izuzetak veoma sitnih površinskih oštećenja, pod uvjetom da ona ne utječu na opći izgled proizvoda, kakvoću, očuvanje kakvoće te izgled u pakiranju.
Informacije NN 114/2008 • (1) Šljive Klase I moraju biti dobre kakvoće, tipične za sortu.
Poslovne stranice NN 114/2008 • (2) Dopušteni su sljedeći manji nedostaci pod uvjetom da ne utječu na opći izgled proizvoda, kakvoću, očuvanje kakvoće i izgled u pakiranju:
Pregledi NN 114/2008 • – lagana oštećenja kožice izduženog oblika koja u duljinu ne smiju prelaziti jednu trećinu najvećeg promjera ploda. Zarasla napuknuća ploda dopuštena su za sortu ‘Ringlo’11;
Besplatno NN 114/2008 • – ostala oštećenja kožice pri čemu zahvaćena površina ne smije prelaziti jednu šesnaestinu ukupne površine ploda.
Glasnik NN 114/2008 • (1) Klasa II uključuje šljive koje ne udovoljavaju zahtjevima za Klasu I, ali udovoljavaju minimalnim zahtjevima kakvoće iz članka 103. ovoga Pravilnika.
Propis NN 114/2008 • (2) Dopušteni su sljedeći nedostaci, pod uvjetom da ne utječu na kakvoću, očuvanje kakvoće i izgled u pakiranju,:
Propis NN 114/2008 • – oštećenja kožice pri čemu zahvaćena površina ne smije prelaziti jednu četvrtinu ukupne površine ploda.
Propis NN 114/2008 • Veličinu šljive određena je najvećim promjerom ekvatorijalnog dijela ploda.
Propis NN 114/2008 • (1) Za šljive Ekstra klase i Klase I, minimalni promjer je 35 mm za sorte krupnog ploda i 28 mm za ostale sorte.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 81/05, Broj 136/03, Broj 25/09, Broj 48/97, Broj 54/05, Broj 112/05


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled