PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 114/2008 • – samo kod pretpakiranja, s nazivom i adresom onoga koji robu stavlja na tržište sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a koje je naznačeno u blizini izraza »Pakirano za:« ili istoznačnog izraza. U tom slučaju, pri označavanju treba također uključiti oznaku koja predstavlja onoga koji pakira i/ili isporučuje robu. Sve informacije u vezi te oznake neophodne za inspekcijska tijela, dužan je osigurati onaj koji hranu stavlja na tržište.
NN 114/2008 • – naziv sorte ili komercijalnog tipa svakog proizvoda u pakiranju koji je obuhvaćen normama kakvoće,
NN 114/2008 • – zemlja podrijetla uz naziv svakog pojedinog proizvoda u pakiranju,
NN 114/2008 • Kod voća i povrća koje podliježu normama kakvoće, podatke o označavanju će zamijeniti detalji iznijeti u normama kakvoće, sukladno odredbama o označavanju.
NN 114/2008 • (1) U svim klasama, uz posebne odredbe i dopuštena odstupanja koja su određena za svaku klasu pojedinačno, proizvodi moraju biti:
NN 114/2008 • – zdravi, isključeni su proizvodi podlegli procesima kvarenja i truljenja u stupnju koji ih čini neprikladnim za potrošnju u svježem stanju;
NN 114/2008 • (1) Proizvodi Ekstra klase moraju biti vrhunske kakvoće i tipični za pripadajuću sortu ili komercijalni tip.
NN 114/2008 • (2) Proizvodi Ekstra klase moraju biti bez nedostataka, osim slabih površinskih ozljeda koje ne utječu na opći izgled sorte, kakvoću, održavanje kakvoće te izgled u pakiranju.
NN 114/2008 • (1) Proizvodi Klase I moraju biti dobre kakvoće i tipični za pripadajuću sortu ili komercijalni tip.
NN 114/2008 • (2) Na proizvodima Klase I dozvoljeni su manji nedostaci uz uvjet da ne utječu na opći izgled sorte, kakvoću, održavanje kakvoće te izgled u pakiranju.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 114/2008 • (1) Klasa II uključuje proizvode koje ne udovoljavaju zahtjevima propisanim za više klase, ali udovoljavaju minimalnim zahtjevima kakvoće propisanim ovim Dodatkom.
NN 114/2008 • (2) Dozvoljeni su nedostaci uz uvjet da su proizvodi Klase II zadrže svoje temeljne karakteristike što se tiče kakvoće, očuvanja kakvoće i prezentiranja:
NN 114/2008 • (1) Dopuštena su odstupanja u svakom pakiranju za proizvode koji ne udovoljavaju uvjetima svoje klase.
NN 114/2008 • (2) Za proizvode Ekstra klase u pakiranju može biti brojem ili masom do 5% proizvoda koji ne udovoljavaju zahtjevima Ekstra klase, ali udovoljavaju zahtjevima propisanim za Klasu I, ili su, u iznimnim slučajevima, unutar dopuštenog odstupanja za Klasu I.
NN 114/2008 • (3) Za proizvode Klase I u pakiranju može biti brojem ili masom do 10% proizvoda koji ne udovoljavaju zahtjevima Klase I, ali udovoljavaju zahtjevima propisanim za Klasu II, ili su, u iznimnim slučajevima, unutar dopuštenog odstupanja za Klasu II.
NN 114/2008 • (4) Za proizvode Klase II u pakiranju je dopušteno brojem ili masom do 10% proizvoda koji ne udovoljavaju zahtjevima Klase II, niti minimalnim zahtjevima kakvoće, osim proizvoda koji su podlegli truljenju, oštećenju ili kvarenju koje ih čini neprikladnim za potrošnju.
NN 114/2008 • Proizvodi sadržani u pakiranju moraju biti istog podrijetla, sorte ili komercijalne klase i kakvoće.
NN 114/2008 • 1 Glavni komercijalni tipovi dinje objavljeni su u publikaciji OECD Scheme for the Application of International Standards for Fruit and Vegetables pod naslovom »Commercial types of melons/Les types commerciaux de melons, OECD, 2006« , a dostupni su na stranicama http://www.oecdbookshop.org’
NN 114/2008 • 2 svježi češnjak označava češnjak sa zelenom stabljikom i svježim vanjskim listovima.
NN 114/2008 • 3 polusuhi češnjak označava češnjak kojem stabljika i listovi nisu potpuno suhi.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 106/99, Broj 89/07,
Broj 112/99, Broj 128/06,
Broj 62/08, Broj 10/02
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE