PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2007-10-99-2946 NN 99/2007

• Subjekti u poslovanju s hranom koji na tržište Švedske i Finske namjeravaju staviti određene proizvode životinjskog podrijetla moraju ispunjavati posebne zahtjeve propisane europskim zakonodavstvom vezane uz salmonelu.


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• Provedbene mjere i prijelazna rješenja mogu se utvrđivati u skladu s posebnim postupkom Europske komisije.


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• Izmjene, dopune i prilagodbe Priloga II. i III. ovoga Pravilnika


Stranica 2007-10-99-2946 NN 99/2007

• 1) Prilozi II. i III. ovoga Pravilnika mogu se prilagođavati ili ažurirati uzimajući u obzir:


Internet NN 99/2007
• (b) iskustvo stečeno provedbom sustava HACCP u skladu s člankom 5. Pravilnika o higijeni hrane;

Internet stranice NN 99/2007
• (c) tehnološki razvoj i njegove praktične posljedice te očekivanja potrošača u pogledu sastava hrane;

Internet stranice NN 99/2007 • 2) U skladu s posebnim postupkom Europske komisije mogu se u određenim slučajevima odobriti odstupanja od Priloga II. i III. ovoga Pravilnika.
Internet stranice NN 99/2007 • 3) Nadležno tijelo može, u skladu sa člankom 57. Zakona o hrani, ne dovodeći u pitanje ostvarivanje ciljeva ovog Pravilnika i Zakona o hrani, odobriti odstupanja odnosno donijeti nacionalne mjere za prilagodbu zahtjeva utvrđenih u Prilogu III. ovoga Pravilnika.
Internet stranice NN 99/2007 • (a) zabraniti ili ograničiti stavljanje na tržište sirovog mlijeka ili sirovog vrhnja koje je namijenjeno za izravnu prehranu ljudi; ili
Internet stranice NN 99/2007 • (b) dopustiti uporabu sirovog mlijeka koje ne zadovoljava kriterije utvrđene u Prilogu III., Odjeljku IX. ovoga Pravilnika u pogledu broja mikroorganizama (broja kolonija na podlozi) i broja somatskih stanica za proizvodnju sireva s razdobljem starenja ili zrenja od najmanje 60 dana, te mliječnih proizvoda dobivenih pri proizvodnji takvih sireva, pod uvjetom da to ne dovodi u pitanje ostvarenje ciljeva ovoga Pravilnika i Zakona o hrani.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 99/2007 • Izmjene i dopune Priloga II. ili III. ovoga Pravilnika donose se kako bi se:
Informacije NN 99/2007 • 2. odredilo, što se tiče strojno otkoštenog mesa, koji udio kalcija nije značajno veći od udjela kalcija u mljevenom mesu;
Poslovne stranice NN 99/2007 • 3. utvrdili drugi oblici obrade kojima se u objektima za preradu mogu podvrgnuti živi školjkaši iz proizvodnih područja iz razreda B ili C koji nisu bili pročišćeni ili ponovo položeni;
Pregledi NN 99/2007 • 5. utvrdile, u suradnji s odgovarajućim referentnim laboratorijem Europske zajednice, dodatne zdravstvene norme za žive školjkaše, uključujući:
Besplatno NN 99/2007 • (a) granične vrijednosti i analitičke metode za druge morske biotoksine;
Glasnik NN 99/2007 • (c) planove uzorkovanja te metode i dopuštena analitička odstupanja koja se primjenjuju pri provjeravanju usklađenosti sa zdravstvenim normama;
Propis NN 99/2007 • 6. utvrdile zdravstvene norme ili pregledi ako znanstveni dokazi ukazuju da su oni potrebni za zaštitu javnog zdravlja;
Propis NN 99/2007 • 7. proširilo Poglavlje IX. Odjeljka VII. Priloga III. ovoga Pravilnika i na žive školjkaše koji nisu češljači (Pectinidae);
Propis NN 99/2007 • 8. utvrdila mjerila na temelju kojih će se određivati kada epidemiološki podaci ukazuju da ribolovno područje ne predstavlja opasnost za zdravlje zbog prisutnosti parazita, te određivati kada nadležno tijelo može dopustiti subjektima u poslovanju s hranom da ne moraju zamrzavati proizvode ribarstva u skladu s Prilogom III. Odjeljkom VIII. Poglavljem III. Dijelom D ovoga Pravilnika;
Propis NN 99/2007 • 9. utvrdili kriteriji svježine i granične vrijednosti za histamin i ukupni isparivi dušik za proizvode ribarstva;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 86/04, Broj 124/09, Broj 56/08, Broj 5/02, Broj 151/03, Broj 34/06


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled