PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 53/2006 • Svaki mikroorganizam za koji se podnosi zahtjev treba identificirati i imenovati na razini vrste. Navodi se znanstveni naziv i taksonomska skupina, tj. porodica, rod, vrsta, soj, serotip, patovar ili druga kategorija koja odgovara mikroorganizmu.
NN 53/2006 • – modificiran sukladno propisima o genetski modificiranim organizmima.
NN 53/2006 • U posljednja dva spomenuta slučaja moraju se dostaviti sve poznate razlike između modificiranog mikroorganizma i polaznog divljeg soja.
NN 53/2006 • Za identifikaciju i utvrđivanje mikroorganizma na razini soja treba primijeniti najbolju raspoloživu tehnologiju. Moraju se navesti postupci istraživanja i mjerila za identifikaciju (npr. morfologija, biokemija, serologija, molekularna identifikacija).
NN 53/2006 • Navodi se zajedničko ime ili alternativna i zamjenska imena te kodna imena korištena tijekom razvoja, ako postoje.
NN 53/2006 • 1.4. Specifikacija aktivnih tvari korištenih za proizvodnju sredstava
NN 53/2006 • Navodi se najmanji i najveći sadržaj mikroorganizma u tvarima za proizvodnju sredstava. Sadržaj se treba izraziti u odgovarajućim jedinicama, kao što je broj aktivnih jedinica po volumenu ili težini ili na neki drugi način primjeren mikroorganizmu.
NN 53/2006 • Ako se dostavljeni podaci odnose na sustav probne proizvodnje, potrebni podaci se moraju ponovno dostaviti nadležnoj upravi kada se metode i postupci industrijske proizvodnje ustale, ako promjene unesene u proizvodnju dovedu do promjene specifikacije čistoće.
NN 53/2006 • 1.4.2. Identitet i udio nečistoća, aditiva, kontaminirajućih mikroorganizama
NN 53/2006 • Poželjno je da sredstvo ne sadrži kontaminate (uključujući kontaminirajuće mikroorganizme), ako je moguće. Stupanj i vrstu prihvatljivih kontaminanata mora utvrditi nadležna uprava na temelju procjene rizika.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 53/2006 • Ukoliko je moguće i primjereno, navodi se identitet i najveći udio svih kontaminirajućih mikroorganizama izražen u odgovarajućoj jedinici. Podaci o identitetu se moraju navesti na način opisan u podtočki 1.3. dijela B Priloga I. ovoga Pravilnika.
NN 53/2006 • Relevantni metaboliti (za koje je poznato da ih stvaraju mikroorganizmi) treba identificirati i karakterizirati u različitim stanjima ili fazama rasta mikroorganizma (prema Uvodu dijela B Priloga I. ovoga Pravilnika).
NN 53/2006 • Gdje je bitno, navode se i detaljne informacije o svim komponentama kao što su kondenzati, sastav supstrata uz navođenje podataka da li su dodani antibiotici ili fungicidi u supstrat.
NN 53/2006 • Za kemijske nečistoće koje su bitne za zdravlje ljudi i/ili okoliš navodi se njihov identitet i najveći udio izražen u odgovarajućim jedinicama.
NN 53/2006 • Podaci o identitetu kemijskih tvari kao što su aditivi moraju se navesti na način opisan u podtočki 1.10. dijela A Priloga I. ovoga Pravilnika.
NN 53/2006 • Gdje je bitno, navode se podaci u skladu s podtočkom 1.10 dijela A Priloga I. ovoga Pravilnika.
NN 53/2006 • 2.1. Podaci o mikroorganizmima i njihovoj primjeni – pojava i geografska rasprostanjenost u prirodi
NN 53/2006 • Kao dokaz o poznavanju bioloških osobina mikroorganizama treba navesti dostupnu literaturu i druga odgovarajuća saznanja.
NN 53/2006 • Moraju se navesti osnovni podaci o mikroorganizmima i njegovoj primjeni (testovi, istraživački projekti i komercijalna uporaba).
NN 53/2006 • Navodi se geografsko područje i mjesto u ekološkom sustavu (npr. biljka domaćin, životinja domaćin ili tlo iz kojega je izoliran mikroorganizam) i način izoliranja mikroorganizma.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 37/05, Broj 41/92,
Broj 52/06, Broj 87/08,
Broj 82/06, Broj 28/94
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE