PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2008-04-38-1313 NN 38/2008

• – tvari za podmazivanje, otpuštanje, protiv sljepljivanja, za oblikovanje,


Stranica 2008-04-38-1313 NN 38/2008

• – tvari za otapanje i ekstrakciju, otapala koja se koriste u proizvodnji aroma,


Stranica 2008-04-38-1313 NN 38/2008

• – tvari za pranje i ljuštenje, skidanje ljuske, kora, kožice,


Stranica 2008-04-38-1313 NN 38/2008

• Pomoćne tvari u procesu proizvodnje jesu tvari ili materijali koji se namjerno rabe u proizvodnji sirovina ili hrane u svrhu zadovoljenja određenih tehnoloških potreba i ne postaju sastojak hrane. Mogu biti nehotičan a koji puta i neizbježan zaostatak ili derivat u krajnjem proizvodu.


Internet NN 38/2008
• Otapalo jest svaka tvar za otapanje i/ili razrjeđivanje hrane ili njenih sirovina, uključujući i nečistoće koje mogu biti prisutne u sirovini, hrani ili na njima.

Internet stranice NN 38/2008
• Ekstrakcijsko otapalo jest otapalo koje se rabi u postupku ekstrakcije, izdvajanja određenih tvari u svim fazama proizvodnje hrane. Uporaba ekstrakcijskog otapala može imati za posljedicu nenamjernu, ali tehnološki neizbježnu prisutnost ostataka otapala ili njegovih derivata u hrani.

Internet stranice NN 38/2008 • Pri utvrđivanju uvjeta pod kojima se pomoćne tvari u procesu proizvodnje mogu rabiti u proizvodnji potrebno je voditi računa o zaštiti zdravlja ljudi te o ispunjavanju gospodarskih i tehničkih zahtjeva proizvodnje.
Internet stranice NN 38/2008 • Pri uporabi pomoćnih tvari u procesu proizvodnje, sukladno dobroj proizvođačkoj praksi potrebno je osigurati uklanjanje njihovih ostataka iz hrane u cijelosti ili većim dijelom.
Internet stranice NN 38/2008 • U proizvodnji hrane ili njenih sastojaka kao pomoćnih tvari u procesu proizvodnje dopuštena je uporaba samo onih tvari navedenih u Prilogu I. koji je otisnut uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
Internet stranice NN 38/2008 • Tvari iz stavka 1. ovoga članka moraju ispunjavati uvjete propisane ovim Pravilnikom.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 38/2008 • U Prilogu I. ovoga Pravilnika navedeni su naziv i kategorija kemijskog spoja, uporaba u određenoj vrsti hrane i dozvoljeni ostaci u toj hrani.
Informacije NN 38/2008 • Stavljanje hrane na tržište ne može se ograničiti ili zabraniti zbog uporabe pomoćnih tvari u procesu proizvodnje ili prisutnosti njihovih ostataka, ako je uporaba, odnosno količina ostataka sukladna odredbama ovoga Pravilnika.
Poslovne stranice NN 38/2008 • Pomoćne tvari u procesu proizvodnje navedene u Prilogu I. ovoga Pravilnika moraju ispunjavati sljedeće uvjete:
Pregledi NN 38/2008 • (a) ne smiju sadržavati štetne tvari u količinama opasnim za zdravlje ljudi,
Besplatno NN 38/2008 • 1 mg/kg olova; osim u iznimnim slučajevima propisanim posebnim propisom,
Glasnik NN 38/2008 • (c) kada se kao pomoćna tvar u procesu proizvodnje koristi voda kojoj su dodane tvari za reguliranje pH, druga hrana koja ima svojstva otapala i etanol moraju ispunjavati uvjete sukladno posebnim propisima o zdravstvenoj ispravnosti,
Propis NN 38/2008 • (d) količina ostataka u hrani mora biti sukladna vrijednostima navedenim u Prilogu I. ovoga Pravilnika,
Propis NN 38/2008 • (e) kada se aditiv koristi kao pomoćno sredstvo u procesu proizvodnje mora ispunjavati uvjete posebnog propisa o čistoći aditiva.
Propis NN 38/2008 • Zabranjena je uporaba heksana i etilmetilketona u kombinaciji. Prisutnost n-heksana u etilmetilketonu ne smije biti veća od 50 mg/kg.
Propis NN 38/2008 • Zabranjena je uporaba acetona za rafinaciju ulja od komine maslina.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 101/95, Broj 26/92, Broj 46/01, Broj 39/98, Broj 30/94, Broj 173/03


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled