PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 41/2008 • UVJETI KOJE MORAJU OSIGURATI SUBJEKTI U PRIMARNOJ PROIZVODNJI IZ ČLANKA 5. STAVKA 1. OVOGA PRAVILNIKA
NN 41/2008 • 1. Subjekti koji se bave primarnom proizvodnjom hrane za životinje moraju osigurati obavljanje poslova na način da se spriječe, uklone ili smanje opasnosti od ugrožavanja sigurnosti hrane za životinje.
NN 41/2008 • 2. Subjekti koji se bave primarnom proizvodnjom hrane za životinje moraju osigurati da se primarni proizvodi proizvode, prerađuju, čiste, pakiraju, skladište i prevoze zaštićeni od kontaminacije i kvarenja, na odgovornost proizvođača.
NN 41/2008 • 3. Subjekti koji se bave primarnom proizvodnjom hrane za životinje moraju ispunjavati obveze navedene u točkama 1. i 2. ovoga Poglavlja u skladu s odredbama propisa o hrani za životinje vezanim za upravljanje opasnostima, uključujući:
NN 41/2008 • – mjere i postupke za kontrolu opasnosti od kontaminacije iz zemlje, vode, zraka, umjetnih gnojiva, sredstava za zaštitu bilja, biocida, veterinarskih lijekova, te gospodarenja otpadom; i
NN 41/2008 • – mjere vezane uz zdravlje bilja, životinja i okoliša, koje utječu na sigurnost hrane, uključujući programe za praćenje i kontrolu bolesti bolesti životinja, zoonoza i njihovih uzročnika.
NN 41/2008 • (a) čišćenje i dezinfekciju objekata, opreme, silosa, sanduka i vozila koji se koriste za proizvodnju, pripremu, sortiranje, pakiranje, skladištenje i prijevoz hrane za životinje;
NN 41/2008 • (b) osigurati potrebne higijenske uvjete u proizvodnji, prijevozu i skladištenju hrane za životinje te higijensko održavanje sve opreme korištene koja dolazi u dodir s hranom za životinje;
NN 41/2008 • (c) osigurati vodu odgovarajuće kvalitete, u skladu s propisima o hrani za životinje;
NN 41/2008 • (d) spriječiti kontaminaciju mikroorganizmima i drugim štetnicima;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 41/2008 • (e) odvojeno skladištiti i oprezno rukovati otpadom i opasnim tvarima kako bi se otklonila opasnost od kontaminacija;
NN 41/2008 • (f) osigurati da materijali za pakiranje nisu izvor kontaminacije hrane za životinje;
NN 41/2008 • (g) pratiti rezultate svih analiza uzoraka primarnih proizvoda koji utječu na sigurnost hrane.
NN 41/2008 • 1. Subjekti koji se bave primarnom proizvodnjom moraju voditi evidencije o mjerama i postupcima vezanim uz kontrolu opasnosti, razmjerno prirodi i obimu posla. Evidencije se moraju čuvati godinu dana, na način da budu dostupne nadležnom tijelu.
NN 41/2008 • 2. Posebnu pažnju subjekti trebaju posvetiti vođenju evidencija o:
NN 41/2008 • (a) korištenju bilo kojeg sredstva za zaštitu bilja i biocida;
NN 41/2008 • (c) svakoj pojavi uzročnika bolesti i štetnika koji mogu utjecati na sigurnost primarnih proizvoda;
NN 41/2008 • (d) rezultatima analiza uzoraka primarnih proizvoda ili bilo kojih drugih proizvoda uzetih u dijagnostičke svrhe, a koji mogu utjecati na sigurnost hrane;
NN 41/2008 • (e) porijeklu i količinama svakog primarnog proizvoda prilikom ulaska u objekte, odredištu i količinama svakog izlaska hrane za životinje koji izlazi iz objekata.
NN 41/2008 • 3. Ostale osobe, kao doktori veterinarske medicine, inženjeri agronomije i poljoprivredni tehničari mogu pomagati subjektima pri vođenju evidencije vezano za djelatnosti koje se obavljaju.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 107/09, Broj 31/06,
Broj 150/03, Broj 87/08,
Broj 115/09, Broj 8/91
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE