PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 138/2005 • Uzme se alikvot uzorka likera i doda se interni standard, u koncentraciji koja je slična koncentraciji analita (trans-anetola) u likeru. Tome se dodaje natrij fosfat dodekahidrat i bezvodni amonij sulfat. Dobivena mješavina se dobro promućka i ohladi, nastaju dva sloja, a gornji alkoholni sloj se odvoji. Uzme se alikvot tog alkoholnog sloja i razrijedi s 45 % otopinom etanola (4.4.). (Napomena: Interni standard se ne dodaje u ovoj fazi jer je već dodan.). Dobivena otopina se analizira plinskom kromatografijom.
NN 138/2005 • Tijekom ekstrakcije koriste se reagensi čija je čistoća veća od 99 %.
NN 138/2005 • 12.2.2. Natrij fosfat dibazični dodekahidrat, (Na 2HPO4 × 12 H2 O), (CAS 10039-32-4).
NN 138/2005 • Da bi se osiguralo da estragol nije prirodno prisutan u uzorku, treba se provesti ekstrakcija (12.6.2.) i analiza slijepe probe bez dodatka bilo kojeg internog standarda. Ako je estragol prirodno prisutan u uzorku tada se mora odabrati drugi interni standard.
NN 138/2005 • Otpipetira se 5 ml 96 %-tnog etanola (4.1.) u konusnu tikvicu, odvaže se 50 mg internog standarda (4.3.) u istu tikvicu, i doda 50 ml uzorka. Zatim se doda 12 g amonij sulfata, bezvodnog (12.2.1.), i 8,6 g dibazičnog natrij fosfata, dodekahidrata (12.2.2.). Konusna tikvica se začepi.
NN 138/2005 • Tikvica se mućka najmanje 30 minuta. Može se koristiti mehanički uređaj za mućkanje, ali ne i magnetska poluga za miješanje obložena teflonom jer teflon apsorbira neke analite. Treba uočiti da se dodane soli neće potpuno otopiti.
NN 138/2005 • Začepljena tikvica se stavi u hladnjak (T < 5°C) najmanje dva sata.
NN 138/2005 • Nakon tog vremena, trebaju postojati dva odvojena tekuća sloja i kruti ostatak. Alkoholni sloj treba biti bistar; ako nije stavi se ponovno u hladnjak dok se ne postigne jasno odvajanje slojeva.
NN 138/2005 • Kada je ada je ni sloj bistar, pažljivo se uzme alikvot (npr. 10 ml), bez diranja vodenog sloja, stavi se u bočicu s jantarnim staklom i zatvori sigurnosnim zatvaračem.
NN 138/2005 • Uzme se 2 ml alkoholnog sloja temperiranog ekstrahiranog uzorka i otpipetira u odmjernu tikvicu od 20 ml, nadopuni se do oznake s 45 %-tnim etanolom (4.4.) te dobro promiješa.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 138/2005 • Rezultati se izražavaju u gramima po litri s jednim decimalnim mjestom.
NN 138/2005 • Sljedeći podaci su dobiveni iz međunarodnog istraživanja provođenja metode koje je provedeno u skladu s međunarodno dogovorenim postupcima.
NN 138/2005 • Broj laboratorija preostalih nakon odbacivanja ekstremnih vrijednosti 151515131616
NN 138/2005 • Broj laboratorija preostalih nakon odbacivanja ekstremnih vrijednosti 16141414
NN 138/2005 • V. GLICIRIZINSKA KISELINA. ODRE?IVANJE GLICIRIZINSKE KISELINE PRIMJENOM TEKUĆINSKE KROMATOGRAFIJE VISOKE DJELOTVORNOSTI
NN 138/2005 • Ova metoda je prikladna za određivanje glicirizinske kiseline u alkoholnim pićima s aromom anisa primjenom tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti (HPLC).
NN 138/2005 • ISO 3696:1987: Voda za upotrebu u analitičkom laboratoriju – Zahtjevi i test metode
NN 138/2005 • Koncentracija glicirizinske kiseline se određuje primjenom tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti (HPLC) s UV detekcijom. Standardna otopina i test uzorak se filtriraju i odvojeno injektiraju direktno u sustav HPLC.
NN 138/2005 • Tijekom analize, koriste se samo reagensi za HPLC, apsolutni etanol i voda čiji stupanj kvalitete mora biti 3 prema definiciji standarda ISO 3696.
NN 138/2005 • 4.2. Amonij glicirizinat, C42H62 O 16.NH3 (amonijeva sol glicirizinske kiseline)
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 9/06, Broj 164/98,
Broj 58/01, Broj 146/03,
Broj 71/07, Broj 83/05
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE