PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 133/2007 • Vrhnje se proizvodi izdvajanjem masti iz kravljeg, ovčjeg, kozjeg ili bivoljeg mlijeka. Vrhnje se može proizvoditi sa ili bez dodatka starter kultura te može biti toplinski obrađeno.
NN 133/2007 • Vrhnje koje se stavlja na tržište mora imati najmanje 10% mliječne masti u suhoj tvari.
NN 133/2007 • Mlaćenica (stepka) je sporedni proizvod koji se dobiva pri proizvodnji maslaca, a mora sadržavati najmanje 8,5% suhe tvari.
NN 133/2007 • Mlaćenica se može proizvoditi sa ili bez dodatka starter kulture.
NN 133/2007 • Maslo se proizvodi topljenjem maslaca ili topljenjem maslaca i vrhnja.
NN 133/2007 • Maslo koje se stavlja na tržište mora sadržavati najmanje 98% mliječne masti u suhoj tvari.
NN 133/2007 • Kajmak (skorup) se proizvodi odvajanjem gornjeg sloja toplinski obrađenog i ohlađenog mlijeka (kravljeg, ovčjeg, kozjeg i bivoljeg ili njihovih mješavina).
NN 133/2007 • Kajmak se može proizvoditi sa ili bez dodatka starter kulture te sa ili bez dodatka soli.
NN 133/2007 • Sirevi su svježi proizvodi ili proizvodi s različitim stupnjem zrelosti koji se proizvode odvajanjem sirutke nakon koagulacije mlijeka (kravljeg, ovčjeg, kozjeg, bivoljeg mlijeka i/ili njihovih mješavina), obranog ili djelomično obranog mlijeka, vrhnja, sirutke, ili kombinacijom navedenih sirovina.
NN 133/2007 • U proizvodnji sireva dozvoljeno je upotreba starter kultura, sirila i/ili drugih odgovarajućih koagulacijskih enzima i/ili dozvoljenih kiselina za koagulaciju, natrij-klorid, pitka voda i odgovarajući neškodljivi enzimi koji doprinose razvitku okusa.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 133/2007 • Obzirom na udio vode u bezmasnoj tvari sira te konzistenciju i građu tijesta, sirevi se proizvode i stavljaju na tržište kao:
NN 133/2007 • Ekstra tvrdi sirevi u bezmasnoj tvari sira sadrže manje od 51% vode, a minimalan period zrenja ekstra tvrdih sireva je šest mjeseci.
NN 133/2007 • Tvrdi sirevi u bezmasnoj tvari sira sadrže 49-56% vode, a minimalan period zrenja tvrdih sireva je pet tjedana.
NN 133/2007 • Polutvrdi sirevi u bezmasnoj tvari sira sadrže 54 – 69% vode, a minimalan period zrenja polutvrdih sireva je dva tjedna.
NN 133/2007 • Polutvrdi sirevi se mogu proizvoditi s plemenitim plijesnima na površini i/ili unutrašnjosti sira.
NN 133/2007 • U proizvodnji polutvrdih sireva može se primjenjivati tehnološki postupak dimljenja sira.
NN 133/2007 • Ekstra tvrdi, tvrdi i polutvrdi sirevi mogu se proizvoditi sa ili bez kore, a koru je dozvoljeno njegovati jestivim uljima i zaštititi premazima.
NN 133/2007 • Meki sirevi u bezmasnoj tvari sira sadrže više od 67% vode, a minimalan period zrenja mekih sireva je sedam dana.
NN 133/2007 • – djelovanjem plemenitih plijesni na površini i/ili unutrašnjosti sira,
NN 133/2007 • Ukoliko su svježi sirevi proizvedeni od vrhnja, zahtjev iz stavka 1. ovoga članka se ne primjenjuje.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 32/07, Broj 103/03,
Broj 187/04, Broj 32/08,
Broj 106/07, Broj 40/08
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE